"Vårt hus" är till salu

När jag och J har varit ute och promenerat har vi ofta gått förbi ett hus en bit härifrån. Huset har under hela det senaste året hållt på att renoverats och ofta har vi stannat och tittat vad som hänt sedan sist och ofta har vi även undrat varför ingenting händer - vill inte de som äger huset få det klart så att de kan flytta in?

Ibland har vi skämtat om att huset renoveras till oss och när huset väl kommer vara klart kommer någon att dyka upp och fråga oss om vi vill ha det och flytta in. Orealistiska drömmar, visst, men det gör ju ingen skada.

Idag fick J dock se en försäljningsannons för "vårt hus". Det ska tydligen säljas! Det har renoverats och gjorts om under mer än ett års tid bara för att säljas! Helt galet. Något utropspris är inte satt, men taxeringsvärdet är lite över 6 miljoner, så billigt kommer det inte bli.

Nedan (och
här) kan ni se en fejkad bild av huset (huset har ännu inte de där balkongerna och andra schyssta attribut som finns på bilden (skissen). Tro mig, vi gick förbi idag. ;)


Ingen kom dock ut och gav bort huset till oss idag när vi gick förbi. Verkar som om det inte händer så ofta.. :P

Stranden

I måndags var det dags att ta tag i vardagen igen efter semestern och sommarkursen. Därför tyckte både sambon och jag att det var en mycket bra idé att fira detta med en ledig eftermiddag och en cykeltur ut till stranden i Lomma. Vädret var nämligen underbart och det blev en fantastiskt skön eftermiddag i sanden.


  


Underbart!

Michael Jacksons födelsedag

Michael Jackson skulle tydligen ha fyllt 51 år idag. Google hedrar det genom att byta ut sin logga som de brukar göra ibland. Tycker faktiskt den här var riktigt snygg.

 

Samtidigt berättar tidningarna att Jacksons död berodde på förgiftning och att det antagligen var dråp. Väldigt trist.

Växtlighet!

Jag har egentligen bilder från ett stort antal tillfällen att visa upp, men allting har sin tid brukar man säga. Nu tänkte jag förgylla bloggen med några bilder från botaniska trädgården. Tror att bilderna är från i söndags..
www.gratisbio.se

Jag är medlem i en sida som heter Gratisbio och har varit medlem där sedan november förra året. Det är den absolut bästa gratissidan du kan hitta på nätet. Och jag garanterar att den fungerar!

Varför är Gratisbio så bra?
Hos Gratisbio samlar du poäng genom att besöka länkar, delta i tävlingar, ta del av erbjudanden och genom att vara aktiv. Poängen byter du sedan mot olika premier, som biobiljetter eller presentkort. Det är aldrig något krav på att du köper någonting eller tar del av erbjudanden som kostar pengar. För mig som är student och har en mycket begränsad ekonomi är Gratisbio därför en kanonbra sida - det är ett lätt sätt att få extra pengar till de prylar man inte riktigt kan unna sig annars.Vad kan jag få när jag samlat poäng?
Poängen du tjänar kan du växla mot olika premier, som tidningsprenumeration, biobiljetter eller presentkort. Presentkorten kan du få i de flesta butikskedjor i Sverige, allt från ICA till H&M och det vanligaste är att du för 200 poäng får 50 kr i presentkort.

Hur samlar jag poäng?
Poäng samlar du genom att besöka hemsidor, värva andra medlemmar, tävla om otroliga priser, göra erbjudanden osv. Det är ett enkelt och roligt sätt att tjäna poäng på. Du kan även få poäng genom att vara aktiv på Gratisbio, samla vänner och genom att blogga om Gratisbio.

Hur blir jag medlem?
Du kan antingen gå in på www.gratisbio.se och själv registrera dig. Som ny medlem får du alltid 50 poäng i välkomstpresent. Vill du ha ytterligare 25 poäng i välkomstpresent (totalt 75 poäng) ska du passa på att ange mig (FluffFairy) som värvare - du får 25 extra poäng och jag får 5 poäng i värvningsbonus.
Fungerar det verkligen?
Ja, till skillnad från en del andra gratissidor som har kritiserats för att vara oseriösa, så är Gratisbio en sida som faktiskt fungerar. Själv har jag alltid fått mina premier och likaså har alla jag känner som är medlemmar på sidan. Gratisbio fungerar!Lycka till med poängen! ;)

Dyr present?

Min kära sambo fyller år på måndag och vi har bestämt att vi ska åka någonstans i Skåne under dagen (vi har nämligen ett Skånekort som går ut två dagar senare). Dock har vi inte bestämt var vi ska åka.

Jag skulle dessutom vilja ge honom en present, och jag har kommit på en väldigt bra present - kruxet är bara att det kostar lite mer än vad som egentligen borde tillåtas enligt vår budget. Så vi får se hur jag gör, jag kanske får försöka hitta samma grej lite billigare någon annanstans.. fast det är en väldigt bra present förstås.

Hmm...

Sömnbehov

Jag har fått problem med sömnen. Inte så att jag inte kan sova, utan tvärtom. Jag verkar inte få nog med sömn och somnar till titt som tätt under dagen även om jag sovit många, många timmar under natten. Så det blir middagstupplur, lunchtupplur, frukosttupplur och allmänna tupplurar. Jag får aldrig nog med sömn!

Jag antar att jag inte riktigt har återhämtat mig efter sommarkursen då det blev lite väl ansträngande och väldigt lite sömn de sista dagarna. Så jag antar att jag fortfarande försöker ta igen mig. Ta tillbaka den sömn jag inte fick då. Men det börjar faktiskt bli lite jobbigt, för det har gått några dagar nu och jag går fortfarande omkring och vill sova - hela tiden!

Man kanske skulle gå i idé över vintern? Och börja nu?

Hittar Fuglesang inte hem?

Läste precis om den inställda rymdfärden för Fuglesang och att ett nytt försök ska göras imorgon. I samma artikel läste jag att bland Fuglesangs personliga tillhörigheter så tar han med sig bland annat en Djurgårdsvimpel och en Göteborgskarta.

Vimpeln kan jag förstå att den har ett visst symboliskt syfte där uppe i rymden, men en Göteborgskarta?

- Är Fuglesang rädd för att inte hitta hem?(*han är visserligen född i Stockholm och bor ju numera inte ens i Sverige..)

Godisråttor

Hittade världens godaste godisråttor hos den lokala ICA-handlaren häromdagen. Aldrig i mitt liv har jag ätit godare råttor. Precis sådär perfekt mjuka, geléiga och smakrika. Mums!

Tillbaka till civilisationenHar kommit tillbaka till de skånska slätterna och försöker sakta acklimatisera mig till civilisationen, men jag saknar mest de nordligare breddgraderna, för trots skoskav, blåsor och ömmande leder var veckan i fjällen precis sådär underbart härlig att jag mest vill tillbaka.

Jag tänkte ta och berätta om resan när jag orkar och visa några av de vackra vyerna som lappland bjöd på, men jag tror jag måste smälta att vara hemma först.

Ville bara tala om att jag är tillbaka nu.

Till fjälls

Nu sticker vi iväg upp till fjällen. Vi åker tåg till Kiruna och sedan buss till Nikkaloukta. På tisdag ska vi sedan försöka ta oss upp på Kebnekaise och dagen därefter går vi ut till Kungsleden (Singi) för att sedan följa den söderut till Vakkotavare. Sedan tar vi tåget hem igen från Gällivare nästa söndag och är hemma måndagen den 10:e.

Allt verkar vara packat och klart och väskan ser ut att landa på runt 15 kg, vilket känns okej, i alla fall med tanke på att man kommer att äta upp en del av vad som finns däri. Jag har aldrig fjällvandrat förut, så det ska bli mycket, mycket spännande. Förhoppningsvis har jag några schyssta bilder och historier att lägga upp här när jag kommer tillbaka! :)


En liten karta över södra delen av Kungsleden.

Jag har en halv flaska vin och ett problem att lösa..

Är ensam hemma ikväll då sambon är iväg och skjuter fyrverkerier på ett bröllop till sent inpå natten. Det mesta är packat inför imorgon, några småssaker kvar plus ett ganska stort problem som jag måste lösa.

Problemet är att min sambos ryggsäck saknar en rem som man kan spänna över bröstet. Vi hade tänkt fixa det i veckan, men av någon anledning har det glömts bort och nu är det lördag kväll och problemet är kvar. Så, hur ska jag lösa det här? Antar att jag får hitta en rem någonstans i lägenheten eller källaren.

Till min hjälp har jag just nu en halv flaska vin som är blev över från gårdagen, då jag firade namnsdag, samt Helen Sjöholm på Spotify (det är mycket, mycket härlig musikal från Kristina från Duvemåla och Chess).

Hur tror ni att det går?

Uppdatering: Jag hittade en lagom bra rem runt vårt trangia-kök i källaren. Om inte sambon misstycker får det nog bli den som bär upp hans ryggsäck. Jag har testat och det fungerar faktiskt väldigt bra.

En ny moster

Det här är en annorlunda historia. Det är en historia som skulle kunna vara hämtad ur en veckotidning eller ur en film.  Nu är det inte så, det är min historia. Och även om jag aldrig någonsin hade kunnat tro att det skulle kunna hända mig eller min familj, så var det precis det det gjorde. Det här är historien om min nya moster.


Det började för lite mer än ett år sedan. En snart 70-årig kvinna i Skåne fick en dag för sig att söka reda på information om sin biologiske far. Själv växte hon upp tillsammans med sin moster efter att hennes mor dött när hon bara var några år gammal. Som pensionär kände hon nu att det var dags att ta reda på mer om sitt ursprung trots att hon inte visste mer än namnet på fadern och var han kom ifrån.


Ett tag senare fick min mamma ett telefonsamtal från sin yngre syster.
    "Har du också fått brev?" frågade systern.
Mamma som inte sett brevet som smygit sig in i en tidning svarade "Nej" och fick det istället uppläst för sig av sin syster. Senare ringde mamma till mig och sa "Sätt dig ner. Jag ska läsa upp ett brev för dig".

Hon läste upp det brev som hon fått från kvinnan i Skåne. Det var ett väldigt ovanligt brev.

I brevet skrev kvinnan att hon letat rätt på sin biologiske far och fått reda på att han dog 1986 på Gotland. Hon fick också reda på att han hade tre andra döttrar som fortfarande var i livet. Så, istället för att finna sin far, fick kvinnan reda på att hon hade tre systrar - en av dem var min mamma. Min morfar hade alltså inte tre döttrar som vi alltid trott, utan fyra!

Och helt plötsligt hade min mamma fått en ny syster, jag hade fått en ny moster och nya kusiner och kusinbarn. Allt på grund av att morfar en gång för länge sedan jobbade en tid i Trelleborg. Vad som hände vet ingen, men han visste i alla fall om barnet som han lämnade där. Han skrev på att han var far till barnet, släpade dit en koffert med handdukar och annat. När jobbet var slut åkte han tillbaka till Gotland, gifte sig senare med min mormor och mamma och hennes systrar föddes. Om mormor någonsin fick veta någonting vet vi inte heller, till sina döttrar nämnde han det aldrig.


Staty föreställande två systrar. Finns längs stranden i Höllviken i Skåne.


I onsdags var det så dags för mig och min syster att följa med och träffa vår nya moster för första gången. Det är känns lite underligt med nya släktingar, men det är ingen tvekan om att vi faktiskt är släkt och det var faktiskt en väldigt trevlig dag i södra Skåne!

Visst är det otroligt vad livet kan ha att erbjuda ändå?

Fjärilar

Lite fjärilar hamnade på bild i nya mosters trädgård. Där fanns nämligen en buske full med fjärilar, så jag och min syster kunde inte låta bli att stanna till vid busken och ta några hundra *host host* bilder.Vackert! :)

Få gratis biobiljetter och presentkort!

Gratisbio är en av dessa gratissidor som faktiskt fungerar utmärkt. Själv har jag samlat ihop till ett presentkort på Nelly på 500 kr bara genom att ta del av de erbjudanden som är 100% gratis.

Förutom presentkort på en mängd affärer kan man givetvis samla poäng till biobiljetter och sedan förgylla sin sommar med ett trevligt biobesök om vädret blir sämre. Själv skulle jag väldigt gärna se Sommaren med Göran, men har några poäng kvar innan jag kan hämta ut en biobiljett.

Vill du gå på bio gratis, eller kunna handla kläder, skor, mat eller prylar utan att betala?

Gå med i Gratisbio och samla poäng du med! Blir du medlem genom mig får du hela 75 poäng att börja med! Ange bara FluffFairy som värvare eller klicka på bilden nedan.Du kommer inte att ångra dig! :)

STF-övernattningar!

Jag skrev innan (här) att jag vunnit fritt boende på STF genom Sverigessvenskastejobb-bloggen. Perfekt eftersom jag ska upp till fjällen imorgon! Dock var jag lite orolig för att jag inte skulle få priset i tid, men igår damp det ner ett handskrivet kuvert i brevlådan..

Dock innehöll det inte en natts boende på valfritt STF-vandrarhem. Det innehöll sex övernattningar! :)Samtliga övernattningar är inklusive eget rum, frukost och lakan om det finns. Efter lite efterforskningar vet jag att frukost enbart serveras på fjällstationerna och inte i fjällstugorna. Vi har dock insett att STF har en mycket förmånlig kampanj just nu för studenter - genom "Student 193" får vi som studenter bästa möjliga boende samt frukost för 193 kr på fjällstationerna. (Annars kostar det minst 340 kr och frukost kostar 90 kr extra).

Hur vi än gör får vi alltså frukost på fjällstationerna, så för att bättre utnyttja boendebiljetterna ovan har jag bestämt mig för att sälja dem till andra i vårt sällskap om de är intresserade, så kan frukosten utnyttjas där frukost serveras och vi kan tjäna en liten hacka till att finansiera boendet i fjällstugorna. :)

Istället för att som det såg ut - att jag och sambon skulle få betala runt 1850kr per person för allt boende i fjällen, kommer vi nu enbart behöva lägga 591 kr per person som mest. :) Troligtvis ännu mindre om vi säljer biljetterna ovan, vilket inte bör vara svårt eftersom vi säljer dem för vad det annars skulle kosta att bara övernatta. Nu får man ju frukost på köpet. :)

Det här är en helt perfekt vinst!!! :)