Torsdagsfoto - Stillhet

 

Torsdagsfoto har den här veckan en tävling i sammarbete med tvspelsweb.se, så gå in och lämna ditt bidrag på temat stillhet och tystnad.

Ordlös onsdag - ALLTID

Syskon är för alltid.

 
 

Fler ordlösa alltid hittar du på Ordlös onsdag.

Tisdagstema - Kuslig

 

I Saltoloukkta avslutade vi vår fjällvandring i somras. Fullbelagt som det var på fjällstationen hänvisades vi som checkade in som studenter till att sova i den gamla bastun en bit ner mot vattnet. Intill låg Club Sinkadus prydd med ett kranium på en pinne. Någon aktivitet verkade dock inte ha pågått här på länge, men när vi kikade in genom fönstret, såg vi ett överdrivet stort lager av... ja vadå? ;)

 

Fler kusligheter hittar du här (om du vågar).

I gränslandet mellan dröm och verklighet


Klockan ringer och jag snoozar och somnar om. Snoozar och somnar om. Och någon gång börjar jag drömma. Besynnerliga drömmar som lägger sig någonstans i gränslandet mellan dröm och verklighet.

Jag ligger i sängen och funderar på att jag borde städa innan J kommer hem. Jag reflekterar över att vi har byggt ut en massa hyllor över fotändan på sängen. Inte konstigt att jag mest har sovit som en hopkurad boll hela natten då, tänker jag. Sedan inser jag att jag borde möblera om innan J kommer hem, annars kommer vi inte få plats att sova här båda två. De där hyllorna verkar inte så välplanerade. Samtidigt drömmer jag en annan dröm där det är möblerat på ett helt annat sätt, men med extra mycket bokhyllor, med pärmar och tidningar. Och jag funderar över vilket av de två alternativen som är verkligheten. Och jag blir förvirrad.

Klockan ringer igen. Snoozar och tänker Jag borde gå upp och äta frukost innan jag inser att jag ligger och håller i brödbitsskalken som vi hade kvar i köket. Förnuftig som jag är tror jag inte riktigt på att jag har brödbiten i sängen, jag drömmer nog bara, så jag känner efter för att försäkra mig om att jag inte drömmer och visst är det en bit bröd tänker jag medan jag river sönder ett hörn till brödsmulor som ramlar ner i sängen. Sedan äter jag, varefter jag går upp. I köket ligger ännu en brödbitsskalk, precis likadan som den jag nyss hade i sängen. Förvirrat tittar jag upp mot sängen igen och inser än en gång att jag måste möblera bort de där hyllorna innan J kommer hem.

Sedan vaknar jag och förvissar mig förvirrat om att det inte hänger ut några hyllor över sängen och att det inte finns några brödsmulor i sängen. Hoppar in i duschen för att vakna till ordentligt, men tröttheten och förvirringen vill inte släppa.

Jag ogillar att drömma drömmar där jag inte vet vad som är verkligt - jag blir alltid så förvirrad efteråt och går sedan omkring som en zombie större delen av dagen.

Drömmer ni också drömmar där ni inte vet vad som är verklighet?

FörhandstittJag skulle vilja kalla det att arbete pågår..

Det där med kvartsliv

En gammal artikel men väldigt träffande.

http://www.svd.se/nyheter/idagsidan/existentiellt/artikel_933209.svd

Byxbeklädd blott baktill!Claes Eriksson i Galenskaparna är underbar i sketchen ur Grisen i Säcken där han läser ett utdrag ur nästa års nobelpristagare i litteratur. Lyssna och njut! :)

Förfall

När jag är ensam hemma några dagar drar jag ofta på mig en mängd ovanor. Kläder provas och klädhögarna växer lavinartat på golv, stolar och i soffan. Disken samlas i diskhon i köket och pappershögar, pennor och bråte brer ut sig på bordet. Utöver det så slarvar jag med maten, jag förslummas framför datorn och orkar inte laga mat. Blir jag hungrig går jag ut i köket, ser mig omkring och inser att det inte finns något att äta om jag inte lagar till det. Det hela resulterar i ett småätande av nåt kex i timmen och det som kallas kostcirkeln existerar inte.

Jag borde få någonting gjort istället.

GratisBio

GRATISBIO

Gratisbio är en utav de bästa gratissidorna, och en av dem som det är lättast att samla poäng hos, främst för att du kan samla poäng genom att blogga om Gratisbio en gång i veckan, vilket tyvärr bloggen får lida av.. Bloggar man kan man få mellan 10-1000 poäng, men själv har jag aldrig fått mer än 40 poäng för ett inlägg. På senaste tiden tycker jag Gratisbio har försämrats lite då erbjudandena sällan uppdateras och det tar sjukt lång tid att få poäng för ett blogginlägg (plus att jag konstant får minimala 10p nu oavsett vad jag skriver..), men det vänder nog - just nu får man dubbelt upp om man skriver om samarbetet sidan har med Unibet!


Poäng per vecka?
    Minst 15, mer om du deltar i tävlingar eller skriver bra om Gratisbio på din blogg, så låt oss säga mellan 15-60 poäng.

Presentkort?
    För 200 poäng får du ett presentkort på 50 kr.

Värvning?
Rekommenderas?
    Ja


Gratissidor - Gratisbio

My choosen company for tonight

 

Som gräsänka gör man som man vill. Jag dricker cider och bloggar.

 

Om jag lyckas hålla mig till planen så bär det bär snart iväg till sängen, tänkte hinna plugga en del imorgon innan det är fest!

 

Jag brukar dock väldigt sällan lyckas hålla mig till planen.

Nya brillor?I veckan följde jag med sambon för att titta ut nya glasögon. Han provade och provade medan jag fick komma med synpunkter och kommentarer. Det gick väl inte jättebra, så vi kommer nog göra fler besök hos optikerna nere i stan framöver.

Medan sambon var upptagen med att bli behjälpt av expediter och att titta sig själv i spegeln passade jag på att prova lite glasögonbågar själv. Jag gjorde det mest för skojs skull, men jag kom till en intressant slutsats:

-  Jag ser jäkligt bra ut i en del glasögon!!


Så trots att jag mest använder mig av linser har jag blivit grymt sugen på ett par nya bågar! Problemet är väl egentligen att det kostar skjortan med glasögon och att jag är en fattig student, så jag får väl som vanligt lägga det i högen med saker att skjuta på framtiden..

Fredagsfärger - Svart och brun

 

Det blev fyra bilder på samma motiv idag - Skeppet Vasa som sjönk utanför Stockholm på sin jungfrufärd och som nu ses på Vasamuseet.

Vill du se fler blider i färgerna svart och brunt bör du titta in hos
fredagsfärger.

Om man skulle ta och köpa sig en ukulele...

bild från Jam.se

 

Lyckas klicka till mig 300kr på Jam.se och tänker att de säkert har några hörlurar jag kan köpa eftersom mina börjar gå sönder. MEN, efter att ha tittat runt ett slag inser jag att samtliga hörlurar är lite mer än jag vill ha, så frågan börjar likna den här.

 

Så kommer jag på det, man kanske skulle köpa sig en ukulele? :D

300 kr till Malmö Opera...

Försäkringskassan har en kampanj just nu där man var 10:e minut kan klicka hem 300kr från olika ställen/företag. Jag råkade dock klicka hem en check med den tråkigaste vinsten.

 

Min syster är ganska bra på det där med vinster och att göra av med dem, men jag är det inte. Så därför tänkte jag vädja till henne:

 

- Kära syster, hur gör man för att på bästa sätt bli av med ett 300krs presentkort till Malmö Opera??

 

Torsdagsfoto - Djur

Dagens tema i torsdagsfoto är djur. Min första tanke föll på en bild på en hundvalp, men när jag letade efter bilden hittade jag istället några bilder på lite mer exotiska djur. Och jag kunde inte välja, så jag tog med flera bilder.

 

Först ut är elefanten.

 

 

Därefter har vi noshörningen. Både elefanten och noshörningen är fotade på Zoo i Tallinn. Vad jag minns mest av noshörningen är dess upptrampade gång i leran. Han gick runt, runt i en cirkel nästan hela tiden, medan jorden trampades upp och det blev en djup fåra där han gick (ungefär som i tecknade serier när någon går runt i en cirkel för att tänka). Jag tyckte synd om den stackars noshörningen, livet där i djurparken verkade så trist.

 

 

När jag var uppe i Göteborg för två veckor sedan, fångade jag ett mindre djur på bild, lite svårt att urskilja bland buskaget på bild nummer ett...

 

 

...men tittar man närmare så ser man denna lilla krabat!

 

 

När jag väl hade laddat upp bilderna så hittade jag såklart bilden på den söta hundvalpen som jag tänkt mig från början, så jag lade till den också. Bilden är tagen under 2005 när jag var i Makedonien. Valpen sprang omkring helt själv i ett slumområde utanför ett hotel i Ochrid och hade jag haft möjlighet hade jag tagit med honom hem till Sverige i väskan. Det var den sötaste lilla hundvalp jag någonsin sett.

 

 

Fler djur hittar du hos torsdagsfoto.

Första gången tillsammans

Efter spinningpasset i lördags blev det en hel del slappande och på kvällen gjorde jag och sambon något vi aldrig gjort tillsammans tidigare. För trots att vi varit tillsammans i över 2 år, har vi aldrig tidigare beställt hem pizza tillsammans. Så vi bestämde oss för pizza- och filmkväll. Eller rättare sagt pizza-, film- och champagnekväll! Kan det bli glamourösare? ;)

 

Sedan satt vi och mös framför en film på datorn. Det blev att vi såg Twilight. Den var riktigt bra.

I went around the world last Saturday

Under lördagsförmiddagen tog vi tillfället i akt och gjorde en kort jordenruntresa. Jorden runt på 80 minuter! På cykel!

När jag undersökte spinningtider på nätet under förra veckan upptäckte jag att det skulle hållas ett temapass i spinning. Det lät ju spännande, så jag och J bestämde oss för att det kunde vara kul. Temat var jorden runt och det var bara att gå och hämta sitt boardingpass i receptionen innan starten. Resan började med en cykling från Lund till Malmö och sedan bar det vidare genom Europa, Afrika, Mellanöstern, Asien, Oceanien och över till Syd- och Nordamerika. Den sista biten tog vi oss över Hallandsåsen, förbi Helsingborg och Landskrona och slutligen tillbaka till Lund igen.

 

Musiken var självklart hämtad från de världsdelar vi passerade, men jag saknade faktiskt en avslutning med Aquas "Around the world". Istället gick jag och hade den på hjärnan under resten av dagen.. :P

Annars var det faktiskt det roligaste spinningpasset jag någonsin varit på.

 


Ordlös onsdag - kväll

 

Fler kvällar hittar du hos Ordlös onsdag.

Saker att skriva om

Har lite jag skulle kunna skriva om helgen. Några inlägg som ligger på lur någonstans. Dessvärre har jag huvudvärk och tänker bara bädda ner mig, så det får bli senare. Får se om jag lyckas bocka av någonting senare..

Att skriva om:

* Jorden runt på 80 minuter  -
Check
* Pizzakväll  - Check
* Twilight  - halvcheck
* Naturutflykt

Svininfluensan..?

Jag har inte funderat särskilt mycket på svininfluensan, det är ingenting jag är orolig för, varför skulle jag ha varit det?

Nu hör jag att vaccinet har kommit, och jag får ett brev på posten som meddelar att "alla skåningar kommer att få personliga brev, där man erbjuds gratis vaccination på sin vårdcentral". Dessutom så ringer svärmor och frågar om vi vaccinerat oss än och när vi ska göra det. Jag svarar undvikande och inser att det nog är dags att ta ställning.

Ska man vaccinera sig eller inte?

Fredagsfärger - Blå och orange

Jag bjuder på tre bilder idag. Den första somrig, den andra med en känsla av höst och till sist lite konst. Fredagens färger - blått och orange ska i alla fall finnas där.

 

 

 


Fler blå-oranga bidrag hittar du hos
fredagsfärger.

På jakt efter en kanelbulle

Ända sedan kanelbullens dag för någon vecka sedan då det inte blev någon kanelbulle för min del, så har jag varit sjukt sugen på kanelbullar. Goda, mjuka, nybakade kanelbullar. I just can't get it off my mind!

Jag vill ha en riktigt god kanelbulle!!

Någon som vet var man får tag på de allra bästa?

Torsdagsfoto - Runt

Torsdagfoto bjuder på temat runt - och i bilderna från sommarens Österlentur hittar jag några bilder på något som går runt något annat - nämligen något stickat runt en vanlig lyktstolpe.

 

Frågan är: Är denna typ av graffitti konst eller klotter?

 

 

 

Tänkte först gissa på att bilderna var tagna i Trelleborg, men efter en snabb titt på kartan så gissar jag istället på Simrishamn.

 

Fler tolkningar på temat runt hittar du hos
Torsdagsfoto.

Fredagsfärger en onsdag :)

Eftersom jag missade fredagsfärger i fredags när jag var i Göteborg utan kontakt med omvärlden så bestämde jag mig för att lämna ett bidrag nu istället. Onsdagar kan väl kallas lill-lördag och före lördag kommer fredag, så kopplingen är väldigt logisk.

Temat denna gång var grönt och gult, jag bjuder på pumpa och mangold:

 Fler bidrag (troligtvis publicerade några dagar tidigare) hittar du här.

Ordlös onsdag - Höst och höstfärger

 

Fler höstfärger hittar du hos Ordlös Onsdag.

Tisdagstema - mönster/struktur

 

Det fick bli en något taggig struktur idag, även om inte den mönstrade ytan framhävs så väl i denna inzoomade bild.

 

Fler mönstrade/strukturerade bidrag hittar du här.

Göteborg

Nu åker jag till Göteborg, så det blir inga fredagsfärger för min del imorgon, kanske lägger jag in ett bidrag på måndag när jag kommer hem, vi får se...

Passar på att visa ett kort på en vacker blomma inne i växthuset här i botan.

Finns det björn på Tjörn?

 

Snälla pappa flytta inte in till Tjörn,

där finns gansters och spioner och troligtvis grisslybjörn.

 

Lyssna vet ja! :)

Ordlös onsdag - Ström


Fler bidrag hittar du
här.

Tisdagstema - Gott

Veckans tisdagstema är gott och jag som fullkomligt älskar chokladtårtor och kakor, bidrar också med en sådan frestelse. Just denna en specialitet i Budapest. Riktigt gott.

 

 

I somras var jag och ett gäng kompisar uppe och fjällvandrade längs Kungsleden. En av de soligaste dagarna bestämde vi oss för att gå två dagsetapper: totalt 21 km. Däremellan stannade vi till vid fjällstugan i Kajtumjaure för att köpa på oss lite proviant.

 

När vi kom upp till stugan dök fjällstugevärdinnan upp och bjöd oss på kall saft. Jag har aldrig någonsin druckit så god saft som då! All känsla av ömma leder och tunga fötter försvann och kroppen fick ny energi och kraft. Det var gudomligt gott.

 

 

Fler gottigheter hittar du här.

Små sysslor när man egentligen borde göra någonting annat

 

Varför blir det helt plötsligt så viktigt att städa tangentbordet när jag har massor att göra?

höstlövsfärger


Det är höst
och jag önskar att höstvinden tog tag i mig
blåste mig bort
- snälla låt mig virvla med löven -
bort i en värld av färger

ge mig höstlövsfärger
och livsfärger
för jag fungerar inte utan

jag hör vinden sjunga sommarens sista lovsång

Ny design?

Satt och lekte lite med foton och Illustrator och fick ihop en hyffsad design som jag funderade på att byta till. Dessvärre hängde sig programmet just då och avslutade sig själv och inte en enda liten ändring var sparad. Suck.

Så, jag knåpade lite till och det blev visserligen lite annorlunda, lite mer ordnat, men det kanske duger ändå. Vad tror ni? För grå/trist/mörk etc?Jag undrar varför jag envisas med lila och rosa, de tillhör inte mina favoritfärger, men av någon anledning är det alltid åt det hållet jag hamnar...

Utan inbjudan

Några bekanta till mig ska ha 30-årsfest i slutet av oktober och det stör mig att jag inte är bjuden. Jag känner åtminstone två av de tre tjejerna bra. Vi umgås visserligen inte privat särskilt ofta, men båda var med till fjällen i somras och båda ingår i det lilla tjejgäng på 5-6 personer som brukar samlas på sommaren för en Stockholmsweekend. Och jag är inte bjuden på deras 30-års fest.

Vi lärde känna varandra genom samma studentorganisation och genom gemensamma vänner där. Nu har jag genom samma studentorganisation fått mail om att de vill ha jobbarhjälp av de som fortfarande är aktiva. Jag skulle väldigt gärna vilja gå på festen, men att gå som serveringsslav skulle kännas fel eftersom jag skulle känna många av gästerna bättre än jag känner resten av serveringspersonalen. Samtidigt kan jag ju knappast bjuda in mig själv..

Åh, dilemma och ångest!

(Jag borde inte bry mig, eller hur?)

Ensam hemma

Det blir ensamtid i helgen. Sambon satte sig precis i en bil till Göteborg och lämnar mig själv hela helgen. Ikväll ska jag visserligen jobba, börjar 20 och slutar väl runt 04, så imorgon planerar jag att sova ut. Utöver det har jag en hel del förberedelser att göra innan jag ska till Göteborg och undervisa nästa helg.

Har ni något annat tips på vad jag kan sysselsätta mig med i helgen?


Jag kanske borde passa på att fota lite? (Som om jag inte gör det annars..) ;)

Kalles kaviar!

I somras fick jag för mig att samla kvitton på Kalles kaviar för att kunna få en Kalles kaviar hoodie. Med föräldrar och svärföräldrar som köper Kalles och som dessutom gärna ger bort sina kvitton så var det inte särskilt svårt. Och jag hade tillslut så pass många kvitton att det räckte till en tröja till min syster också.

Nu hade jag ju självklart glömt bort det här när tröjan igår damp ner med posten. Tröjan är mjuk och skön, men ganska stor även om jag beställde en liten storlek. Men, vad gör det när den är gosig?

 

 

Jag passade på att äta ett knäckebröd med kaviar också, men kände mig lite som en förrädare när jag insåg att kaviarn inte var Kalles, utan ett billigare kaviarmärke..

Fredagsfärger - Grått och Lime

Lime är en ganska svårdefinierad färg tycker jag - eller så är den klockren. Idag var färgerna i fredagsfärger grått och lime och efter en stunds letande bland bilderna på datorn har jag hittat några mer eller mindre limegröna bidrag. Håll tillgodo! :)

 

 

 

 

 

 

Den sista bilden har jag väl tekniskt sett uppenbarligen inte tagit själv, men det är min kamera och sambon som håller i den. Själv står jag för det limegröna. I bakgrunden kan man eventuellt se en skymt av Kebnekaise, annars ligger toppen på just berget bakom.

 

Fler fredagsfärger i grått och lime hittar du här.