I gränslandet mellan dröm och verklighet


Klockan ringer och jag snoozar och somnar om. Snoozar och somnar om. Och någon gång börjar jag drömma. Besynnerliga drömmar som lägger sig någonstans i gränslandet mellan dröm och verklighet.

Jag ligger i sängen och funderar på att jag borde städa innan J kommer hem. Jag reflekterar över att vi har byggt ut en massa hyllor över fotändan på sängen. Inte konstigt att jag mest har sovit som en hopkurad boll hela natten då, tänker jag. Sedan inser jag att jag borde möblera om innan J kommer hem, annars kommer vi inte få plats att sova här båda två. De där hyllorna verkar inte så välplanerade. Samtidigt drömmer jag en annan dröm där det är möblerat på ett helt annat sätt, men med extra mycket bokhyllor, med pärmar och tidningar. Och jag funderar över vilket av de två alternativen som är verkligheten. Och jag blir förvirrad.

Klockan ringer igen. Snoozar och tänker Jag borde gå upp och äta frukost innan jag inser att jag ligger och håller i brödbitsskalken som vi hade kvar i köket. Förnuftig som jag är tror jag inte riktigt på att jag har brödbiten i sängen, jag drömmer nog bara, så jag känner efter för att försäkra mig om att jag inte drömmer och visst är det en bit bröd tänker jag medan jag river sönder ett hörn till brödsmulor som ramlar ner i sängen. Sedan äter jag, varefter jag går upp. I köket ligger ännu en brödbitsskalk, precis likadan som den jag nyss hade i sängen. Förvirrat tittar jag upp mot sängen igen och inser än en gång att jag måste möblera bort de där hyllorna innan J kommer hem.

Sedan vaknar jag och förvissar mig förvirrat om att det inte hänger ut några hyllor över sängen och att det inte finns några brödsmulor i sängen. Hoppar in i duschen för att vakna till ordentligt, men tröttheten och förvirringen vill inte släppa.

Jag ogillar att drömma drömmar där jag inte vet vad som är verkligt - jag blir alltid så förvirrad efteråt och går sedan omkring som en zombie större delen av dagen.

Drömmer ni också drömmar där ni inte vet vad som är verklighet?

Kommentera här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-mail: (publiceras inte)

URL/hemsida:

Kommentar: