Ordlös onsdag - Jul

Ordlös onsdag - Jul

Snö!

Tisdagstema är snö och bilden ovan tog jag häromdagen när syster och jag var ute på promenad i grannskapet.

Mer snö hittar du
HÄR.

Taggigt


MacroLovers går in på sin andra tisdag och jag bjuder på någonting taggigt!


Fredagsfärger - Vit och Gul
Fredagsfärger bjuder idag på Vitt och Gult och min första bild är tagen med funktionen för selektiv färg när jag sprang omkring och undersökte min älskade digitalkameras alla funktioner i somras. Kameran har nämligen uteslutit alla andra färger än den gula nyans jag ställde in den på att välja. Om man får till det kan man direkt få ganska häftiga bilder.
Bild två är tagen i den botaniska trädgården i Reykjavik för två år sedan. Tiden går väldigt snabbt.
Till sist bjuder jag på ljus, vintern är här och då tänds det ljus lite överallt. God jul på er alla!


Fler gulvita bidrag hittar du här.

Ny makroutmaning

Birgitta som håller i Torsdagsfoto har startat en ny fotoutmaning med inriktning på makrofoton - MacroLovers - som är tänkt att läggas ut varje tisdag. Det ska bli spännande att se vad det publiceras för bilder där.

Jag tänkte jag kunde börja redan nu med en bild från i somras.Du kommer att kunna hitta MacroLovers här.

Pepparkakshusbak

Bland mina foton finns väldigt få bilder med en tydlig julstämning, men att baka pepparkakshus hör ju julen till och eftersom jag redan lovat att visa lite fler detaljer på detta vackra pepparkakshus så passar jag på att bidra med mitt pepparkakshus till Torsdagstemas Julstämning.

Först hittade vi en modell på hur huset skulle se ut ungefär.

 

Deg bakades och delarna skars ut och sattes ihop med smält socker.

Jag och syster sprang till ICA och sorterade ut rosa non-stop från lösgodishyllan och köpte silverkulor och florsocker och ta-daa! Resultatet blev ett rosa pepparkakshus!Lägg märke till detaljen med en julstjärna i fönstret..Home - sweet home.


Takmönster


Och fyra ljus i fönstrena på gaveln föreställande en adventsljusstake.

Resultatet

Det blev ett fint hus. Jag är stolt. Och i jul ska jag ta foton på julstämning!

Lite mer julstämning kan du idag få hos
Torsdagfoto.

Pepparkakshuset

Det blev rosa och det blev stort när jag (och
syster) byggde pepparkakshus i helgen. Jag känner mig sjukt nöjd varje gång jag tar en titt på huset och dess små detaljer, vilka jag återkommer med senare. Tillsvidare får ni nöja er med att behundra detta foto...

Ordlös onsdag - Eftermiddag

Fler eftermiddagar här.

Att göra en egen fotokalender!

Jag vann en fotokalender igår från Önskefoto hos Tusensköna och detta kommer att bli en perfekt julklapp till föräldrarna med bilder tagna i sommarstugan av mig och min syster.Jag kan tipsa om att idag (15:e december) är sista dagen om du själv vill beställa en fotokalender att ge bort i julklapp. Så det är bäst att passa på om du vill ha en kalendern innan julafton!  Beställer en fotokalender gör du här: http://www.onskefoto.se/fotokalender.jsp Det är helt enkelt en perfekt julklapp!

 

Kalendern jag gjorde innehöll som sagt bilder som jag och min syster har tagit i och runt sommarstugan de senaste åren. Tänkte uppmuntra med ett litet urval av bilderna vi valde. Tror det blir mycket, mycket uppskattat som present! :)

 

 

Tisdagstema - Ur fokus
Jag har en tendens att alltid vilja vara noga med detaljer och ofokuserade bilder eller bilder där motivet inte är i fokus betracktas oftast som misslyckanden och försvinner från kamera och bildarkiv ganska omgående. Därför var det ganska svårt att hitta någon bild som på något vis kunde passa till tisdagens tema - Ur fokus. Det blev dock två bilder tillslut ändå.
Fler "ur fokus"-bilder hittar du hos TisdagsTema.

Fredagsfärger - Röd, Grön & Guld
Så här tidigt på morgonen är ett par fiskar allt jag får med i dagens fredagstema. Hade egentligen velat ha något finare. Men men, jag kan kalla bidraget för Under ytan. Det kommer nämligen att bli en jobbig dag idag.

Farmor och farfar

Min farmor och farfar skiljdes för ungefär 35 år sedan och har sedan dess aldrig träffats. Inte en enda gång.

Under alla dop, konfirmationer, studentfiranden (det har varit ont om bröllop i släkten) så har bara den ena parten varit närvarande, den andra parten har eventuellt kommit och firat dagen efter.

Därför känns det nu så väldigt underligt och sorgligt när de för första gången i mitt liv kommer att träffas nu imorgon. Först när ett av deras barn begravs kommer de vara på plats båda två. Det känns så otroligt fel. Även om de är skilda - kunde de inte ha delat livets glädjestunder också?

Imorgon är det begravning.Vitt

Eftersom förra veckans tema
Rött blev en ros så fick det bli en ros även idag. Bilden är inte tagen mitt i en brudbukett, utan fotot är från någon blomsterdekoration på restaurangen där jag, syster och far åt efter att min kära syster gjort klart sin högskole-utbildning för några år sedan.

Fler vita bidrag hittas hos Torsdagsfoto.

Som att få en kryddgård uppkörd i ansiktet

 

 


Jag lagar timjanbiffar till lunch och sambon fäller plötsligt kommentaren ovan.

Efter ett tag tillägger han:

- Ja, fast på ett bra sätt.

:)

Ordlös onsdag - Ensam
Ordlös onsdag - Ensam

Min önskelista

Det finns så mycket man vill ha egentligen, fast det här året verkar jag främst vilja ha dyra saker - kanske för att jag inte kan unna mig det annars.

Å andra sidan känns det där med önskelista lite överambitiöst eftersom jag i princip vet att jag får pengar av föräldrarna. Frågan är väl mest vad jag kan lägga dem på sen...


Vägg som tisdagstema
För två år sedan åkte jag och min syster till ishotellet i Jukkasjärvi efter att hon vunnit en resa dit. Vi bodde däruppe i tre nätter, och sov inne på ishotellet en natt. Vi åkte dit precis dagarna innan hotellet slog upp portarna för hotellgästerna, vilket innebar att det fortfarande byggdes och jobbades en hel del samt att vi var ganska fria att själva springa runt och fota i de olika sviterna. Dessutom fick vi hjälpa till att bygga lite, göra isskulpturer och träffa en av iskonstnärerna. Det var en helt underbar resa och isen och snön är så vacker.

I dagens tisdagstema är temat vägg, och eftersom jag inte hittade någon mer nytagen bild jag ville visa upp, så valde jag denna. Bilden är tagen en av sviterna där man möttes av denna skärmvägg av is. Det mörka som avspeglar sig därbakom är bädden med pälsar.
Jag tog med ytterligare en bild där man ser den snöiga marken för att bättre förklara hur väggen var uppbyggd..

Fler väggar (troligtvis lite varmare) hittar du
här.

Min julkalender

Jag fick en söt liten julkalender förra veckan. Den är stor som ett vykort och med glitter och söta små luckor. Visst är den fin!
Jag tycker verkligen att det är helt underbart med julkalendrar! :)

Datakrångel & utflykt i ett källarförrådMin älskade Macbook har varit lite seg på sistone och firefox har varit riktigt segt, så jag bestämde mig för att det var dags att kolla upp det hela. Efter att ha rensat en del i minnet, säkerhetskopierat och framförallt googlat, har jag insett att jag nog borde reparera systemet. För att kunna göra det behöver jag min startskiva till macbooken.

Till en början kollade jag igenom lådorna uppe i lägenheten på jakt efter skivan, men ganska snart insåg jag att skivan troligtvis ligger i lådan med cd- och data-skivor i källarförrådet. Saken är då den, att vårt källarförråd inte kan beskrivas på något annat sätt än smockfullt - öppnar man dörren möts man av en vägg av prylar. Men det är väl värt ett försök tänkte jag och började baxa bort resväskorna och madrassen för att kunna ta mig in en bit.

Sedan har jag flyttat lådor, slitit och dragit i påsar och kartonger, samtidigt som jag har balanserat på en fot på en liten bit av en fotölj ca 1 m från golvet. Men, efter ungefär en halvtimmes slit har jag fortfarande inte hittat rätt låda - jag vet hur lådan ser ut och jag vet att jag har märkt den, men jag har inte hittat den. Så, nu är planen att fråga pojkvännen när han kommer hem om han råkar veta i vilken del av det ca 2-3 kvm stora förrådet som lådan kan tänkas finnas.

Suck, jag bliir tokig..

Man ska hålla ordning på sin dator...

 

Jag skulle gärna visat en bild på vårt eländiga förråd, men förmodligen skulle de flesta få en så stor chock att de skulle smälla av, så jag låter helt enkelt bli. Dessutom orkar jag inte gå ner i källaren igen med kameran.. :P

Adventsstjärna

Igår var jag och pojkvännen på stan för att handla julklappar. Dock blev det inte mycket till julklappar, men däremot hittade vi efter lite letande en adventsstjärna. Att vi hittade en som föll oss båda i smaken var underbart, vi brukar inte ha samma stil eller smak när det gäller inredning eller stil.

Så nu hänger stjärnan i fönstret och jag tycker den faktiskt är helt underbar!!Rösta på min näckros!


Fairy.blogg.se


Jag vill påminna om att gå in och rösta på min näckros (bidrag nr 1) i Gunnars fototävling. Jag skulle bli super-duper glad om du gjorde det! :)

Vill du läsa lite mer om fotot eller tävlingen så kan du ta en titt på mitt tidigare inlägg..

Fredagsfärger - Gredelin och Blå
Fredagsfärger har idag färgerna gredelin och blått och jag passar på att bjuda på en av mina favoritbilder. Jag är nämligen väldigt dålig på att framkalla mina foton och bland det lilla fåtal jag faktiskt har framkallat finns den här bilden med. Således får den klassas som en favorit.

Men eftersom det är fredag och eftersom jag gillar att presentera mer än en bild på färgtemat, så kommer här ytterligare två förslag på temat Gredelin och blått.Fler fredagsfärger hittar du här.


Bland mina övriga favoritbilder finns bilden på näckrosen som just nu finns med i Gunnars svart-vita fototävling - rösta gärna på mitt bidrag (nr 1)! Tack! :)

Helgens kap - halsband från SNÖ
Vi gick på loppis i Växjö förra helgen och jag och min syster gjorde ett riktigt kap (eller mest jag då eftersom jag fick halsbandet). För detta vackra halsband från SNÖ of Sweden gav vi ynka 5kr!! Ett likadant halsband gick på Tradera i veckan för 130kr...Gissa vad som har hängt runt min hals idag..? :)

Fin julkalender

Svenska Dagbladet har den här julkalendern på sin hemsida. Man kan öppna en ny lucka varje dag och sakta se hur bilden förändras och får liv.. Klicka på bilden för att komma till kalendern..

Damn!

Efter att ha sett hur otroligt snyggt det var med den röda rosen till min mycket gråa design är jag lite i valet och kvalet att ändra lite - lite mer rött liksom.

För visst sjutton var det snyggt..

 

Men jag vete katten om jag orkar just nu.

Röd

Med anledning av förra inlägget kändes det helt rätt att lyssna på Kents senaste album - Röd


En av favoritlåtarna är Det finns inga ord (Kent)


Sjung sånger för mig på radion
Sjung för mig igen, du lät som regn
Sjung sånger för mig om varma gator
Sjung för mig igen, mitt hjärta tyst


Och i mitt land så får man inte vara förmer
Det här är Sverige och vi gråter aldrig mer
Det finns inga ord för det, på det här jävla språket
Jag har inga ord för att vi andas, tänker, känner samma sak


Sjung en sång utan ord om ljusa nätter
Sjung för mig igen, du lät som snöfall
Jag håller andan med dig, för jag vet hur du känner
Sjung om de gånger vi delade ett liv med en blick


Och i vårt land så får man inte vara förmer
Det här är Sverige, snälla gråt när ingen ser
Det finns inga ord för det, på det här jävla språket
Jag har inga ord för att vi andas, tänker, känner samma sak


Känner samma sak
Känner samma sak

Rött

Torsdagstemat idag är rött, och av någon anledning så är det rosor som dominerar mina röda bilder, så det är precis vad jag bjuder på idag.I somras när jag köpte min nya kära digitalkamera var jag tvungen att testa alla spännande funktioner som finns på den. En av funktionerna är att använda sig av en selektiv färg och låta resten av bilden bli svartvit. Bilden nedan är alltså inte redigerad i photoshop utan effekten med den röda filten mot det svartvita rummet fick jag redan i kameran när jag fotade.Fler röda bidrag hittar ni här.

Julkalendrar

Sedan jag var en liten flicka har jag fullkommligt älskat adventskalendrar. Det är liksom något magiskt över dem.

 

 

Eftersom jag är som tokig i söta adventskalendrar tror jag alltid att min omgivning gläds lika mycket som jag åt att öppna en ny lucka om dagen och jag minns inte hur gammal jag var när jag gjorde min allra första adventskalender och gav i present till pappa.

Med åren har jag gjort en hel del advenskalendrar,
min syster har de senaste åren fått en egen chokladkalender oftast med mörk choklad i lite olika utföranden. Jag har försökt hitta bilder eller beskrivningar av tidigare kalendrar i hennes gamla blogg, men hittade bara en bild från årets första lucka.

I år passade jag även på att göra en kalender till min sambo och jag tänkte visa upp resultatet här. Det blev en kalender med små kaffebönor doppade i mörk choklad även om sambon helst skulle vilja bli av med sitt godissug.

Till varje liten dag finns även en liten söt lapp med texter som "Jag gillar dig", "Du är underbar" osv..

 

 

 

Ibland önskar jag att jag hade tid och ro att göra någonting lika fint till mig själv...

Tisdagstema - Spegling

Dagens tisdagstema är Spegling och den här bilden tog jag i Reykjavik en höstdag för två år sedan. Orginalet till vad som avspeglas i vattnet hittade jag ingen bild på så jag bjuder enbart på speglingen i vattenytan..

 

Fler tisdagsteman hittar du
här.