våffel-illamående

Det har varit våffeldagen idag och självklart har jag ätit våfflor nu på kvällen. När jag var liten och bodde hemma fick vi oftast bestämma mat på födelsedagar eller namnsdagar. I mitt fall blev det väldigt ofta våfflor, det var min favoritmat!

Dessutom brukade jag ofta äta så mycket våfflor att jag nästan mådde illa efteråt.. men inte gjorde det någonting, för illamåendet efter att ha ätit alldeles för mycket våfflor är faktiskt det bästa illamåendet som finns och jag njuter faktiskt lite av det också.Däremot tycker jag att våfflor ska kunna delas i 4 bitar, inte i 5. Det våffeljärnet vi använde nu var dessutom ganska dåligt eftersom våfflorna hela tiden blev ojämna eller för tjocka eller för tunna. Nej, tacka vet jag föräldrarnas våffeljärn, ett sådant skulle man ha själv.

Men det blev gott ändå.. jag älskar fortfarande våfflor även om jag kanske inte skulle skriva in det på favoritmatplatsen längre...

lek i illustrator

Illustrator är kul.. och efter att ha fixat och trixat en hel del grejer själv, så har jag nu kommit på att man kanske borde lära sig vissa grejer lite mer basic.. så jag leker lite till... :)


Målet och syftet är väl att dels att det är kul att leka med illustrator och andra designprogram, och dels att jag vill uppdatera designen på den här bloggen.. däremot vet jag inte riktigt hur jag vill ha den, så det dröjer nog ett tag.

Jag leker vidare.

i chock

Jag passade precis på att titta på senaste avsnittet av Wild Kids. Och snacka om att jag blev förbluffad, för plötsligt insåg jag att en av ungarna - trots att jag var helt säker på motsatsen - inte var tjej, utan kille! Hur kan man ta så fel?? Jag bara antog att det var en tjej helt enkelt, kanske på grund av det långa håret.. men snacka om att jag blev förvånad när jag helt enkelt missuppfattat allt.

Lite roligt är det dock :)

gå på bio
mac

För ungefär 2,5 år sedan köpte jag mig en ny bärbar dator. Anledningen var att den dator jag fått tidigare av skolan inte längre kunde skryta med någon längre batteritid än några sekunder och jag, som då jobbade under ett år och reste en hel del insåg att det skulle vara mycket smidigare med en dator med batteri som höll.

Så, jag investerade en hel del dyra slantar och köpte en helt ny MacBook. Jag hade vånda och kval när jag skulle välja dator, men någon övertalade mig om att det borde bli en mac, vilket det också blev.

Nu har jag som sagt haft min Melvin (min dator) i 2,5 år och jag är fortfarande supernöjd. Jag funderade nämligen lite på den gången jag i framtiden kommer att behöva köpa en ny dator, vilket jag för övrigt hoppas dröjer, och jag vet till 100% att jag aldrig vill gå tillbaka till PC. Inte en chans liksom. Mac ska det vara! :)


gratisbioDu glömmer väl inte bort att gå med i Gratisbio. Helt gratis och du tjänar poäng genom olika erbjudanden. 400 poäng behövs för en biobiljett, och blir du medlem genom mig så får du 75 poäng direkt när du börjar! :) Ange bara "FluffFairy" som värvare och du kan snart gå på bio utan att betala ett öre själv! :)

7 minuters total ångest

Satt och lekte lite med datorn och surfade runt bland musiken på Spotify. Letade rätt på Mikael Wiehes nya album - Sånger från en inställd skilsmässa.. och jag tror aldrig jag blivit så berörd av någon musik jag lyssnat på tidigare. Albumet handlar om hela Wiehes process genom hans skilsmässa som i slutändan inte blev av och den bitterhet och sorg som lyser igenom i de första låtarna är nästan outhärdliga.

När ljudet av "Mannen" kom till mina öron tyckte jag att det var det bittraste jag hört och det var svårt att inte känna Wiehes besvikelse och ilska. Men det blir värre.. för sedan kommer låten "Om jag ska klara det här" där Wiehe pratar sig genom en över 7 minuter lång låt.

Och det är ångest, total ångest som väller över mig..
genom ord och toner strömmar de ut genom högtalarna..
och in genom mina öron, vidare ut i min kropp, i mitt blod, i mitt hjärta

Så mycket känslor, så mycket tankar och så nära inpå någon annans liv och smärta
- att lyssna är jobbigt.

Jag har inte hämtat mig än.
I slutet av skivan mildras alla känslor och ett sorts lugn sprider sig i rummet.

Kom var med mig nu innan tiden tar slut.

grått..

Jag är trött på att inläggen ligger på grå bakgrund, men tror det blir för vitt om jag ändrar det. Något tips på vad jag kan göra?

samba

I en liten lägenhet ringde det på dörren - en gäst som försynt satt och drack drink och åt grönsaker med dipp, tillsammans med sina två värdar. En halvtimme senare hördes nästa ljud och gäst nummer två dök upp. Under kvällens gång lyckades sju personer befinna sig i den lilla lägenheten. De var på något sätt där för att det skulle firas att de två värdarna - tillsammans i den lilla lägenheten - blivit sambo och samba. På riktigt liksom. Det är trevligt med fest.Men jag behöver nog få lite rättsida på det där med arbete snart.

design..

Min syster uttryckte lite önskemål om att få en ny design på sin blogg för ett tag sedan. Därför undrar jag...
  • vill du fortfarande det?
  • har du några idéer på hur du vill att det ska bli? färgval? inspiration? stil?
Jag tänker inte lova att göra en ny design åt dig, men jag kan gärna fundera på det och kanske försöka om du vill att jag gör det. Just tell me.


Själv tycker jag bloggen är snygg, jag menar jag hade nog behållt den, och jag gillar färgerna, men ibland kanske man bara vill uppdatera sig lite?
Vad säger du?

snabba cash?

Min syster har inlett en pakt med sig själv och har medvetet tagit ett totalt köpstopp i 3 månader för att spara in lite pengar. Själv har jag i princip ofrivilligt köpstopp eftersom jag inte har några pengar.

Ingen inkomst = Inga cash att göra av med

Otroligt enkel matematik. Men ack så irriterande. Speciellt när man inser att det är hål i alla (!) strumpbyxor och man måste ha nya. Eller när man är sjukt sugen på att unna sig någonting. Eller åka någonstans. Jag är otroligt trött på att inte ha pengar, så ge mig ett jobb!