Ny design..

Jag kände att det var dags att få klart den där designen som jag har gjort om i evigheters evigheter..

 

Det finns en hel del smågrejer som jag tänkt att jag ska fixa, men om jag skulle försöka få ordna på allt ordentligt innan jag lade upp den nya designen skulle den aldrig komma upp och nu är jag faktiskt hyffsat nöjd. ;)

 

Vad tycker ni?Fredagsfärger - Grön & BrunFredagsfärgerna håller sig till Brunt och Grönt idag. Och visst är det sent på natten just nu, men sagan om tant Brun, tant Grön och tant Gredelin minns jag väl. Men är det verkligen sagan som söks, för Gredelin är väl bara en färg...? Jaja, jag får helt enkelt se nästa vecka vilka färger som blir fredagsfärgerna då..

Ni får gärna rösta på min vackra näckrosbild (nr1) i Gunnars fototävling, då skulle jag bli väldigt glad.

Kram på er alla denna fredag!

Rösta på mig!

Wiiiiee, min vackra näckros kom med bland de 10 finalisterna i Gunnars fototävling, så nu vill jag självklart att ni ska rösta på mig! :)

Du hittar tävlingen här:
Gunnars fototävling och mitt bidrag är nummer 1 - näckrosen.

 

Är väldigt glad över att ha gått vidare faktiskt, speciellt som jag verkligen älskar den här bilden. Bilden på näckrosen tog jag under en kanottur i en liten sjö intill familjens sommarstuga i Småland en sommardag när solen sken och vattnet var precis så där stilla och lugnt och det kändes som om jag och min syster. var de enda människorna i världen. Allt var så lugnt och vackert. Det var en väldigt skön dag.

 

Förutom att bilden har gjorts om till svart-vitt så är den helt och hållet oredigerad och faktiskt en av mina favoritbilder, både i svart-vitt och i färg. Jag har den till och med uppsatt på väggen i köket.

 

Hursomhelst, så tycker jag att du definitivt ska gå in och rösta på mig! Gunnars fotoblogg är stället där du hittar tävlingen, så rösta!!! :) Pleeeease...

Uppdatering

Jag vet att jag inte är bra på att uppdatera just nu, men jag är inte särskilt bra på att göra någonting för tillfället..

Jag kommer tillbaka.. snart. Det lovar jag.

Svartvitt

Jag fann en fototävling som jag tyckte var spännande, och tänkte att någon gång ska väl vara den första. Så här kommer mitt bidrag till Gunnars fototävling där bilden ska vara svart-vit.


 

 

Bilden är tagen under en kanotutflykt i en liten sjö mitt i Småland en dag när solen sken och allting var precis sådär stilla, tyst och lugnt som det bara kan vara vid en sjö i Småland. Den observante läsaren finner även samma bild i min header.

Fredagsfärger - Röd, Blå, Gul (och Grön)

 

När vi reste hem från Budapest i våras hade rapsfälten i Skåne börjat blomma. Solen sken, himlen var blå och flygplansvingen hade visst lite rött i sig..

 

Nog borde även jag få en guldstjärna i kanten nu. :)

Till sistNu har jag äntligen gjort det.
Skrivit till kusinen vill säga. Det tog ett ganska bra tag.

300 kr rabatt på JAM


Under försäkringskassans kampanj 300kr klickade jag till mig ett så kallat "presentkort" på JAM.se. Senare visade det sig att det inte riktigt var ett presentkort utan mer ett rabattkort som ger dig 300kr i rabatt när du handlar för 1000:-. Tycker det är kasst att kalla det för presentkort när man sätter upp sådana krav.

Hursomhelst, så har jag ingen som helst nytta av den här rabatten och vill gärna att någon annan utnyttjar den. Rabattkortet finns upplagt till försäljning för 1 kr på tradera och du hittar auktionen här:
http://www.tradera.com/Rabattkort-pa-JAMs-butiker-300-kr--auktion_102062230

Kanske känner DU någon som kan använda just detta till en julklapp?

Och vi som ska gå på bio ikväll...

 

Igårkväll bestämde vi oss för att gå på bio nu ikväll. Och för att inte skjuta upp det så som vi brukar göra så köpte vi biljetter till filmen Bröllopsfotografen. Så nu kan vi inte längre ändra planerna och stanna hemma. Därför känns det lite extra surt när det plötsligt blir storm och vi kommer tvingas ut i ösregnet och blåsten...

 

Haha, är det inte typiskt! :)

Singoalla Lakrits

fairy.blogg.se

 

Under arbetsmarknadsdagarna förra veckan fick jag tag på smakprov av nya Singoalla Lakrits. Det lät udda så jag tänkte att jag får väl testa i alla fall.

 

Behöver jag nämna att jag var skeptisk? Jag menar det var singoallakex men "med en överraskande smak av lakrits" istället för den vanliga hallonsmaken och jag tvivlade ganska starkt på att de skulle vara ätbara.

 

Men oh, så goda de var! Jag blev otroligt överaskad att lakritsen passade perfekt i kexen. Det är en väldigt liten smak av lakrits som smälter in så fint i kexet och det är inte för mycket och inte för lite, utan snarare otroligt gott.

 

Så om du inte avskyr lakrits så borde du faktiskt testa!

Biverkningar...

 

Det är många som är oroliga över vaccinets biverkningar, så jag tänkte berätta vad jag har upplevt efter influensavaccinet.

Jag fick vaccinet vid 14-tiden i fredags och till en början kändes ingenting. På kvällen hade jag börjat få lite ont i armen - det känndes lite grann som en blandning av ett blåmärke och träningsvärk, men bara när jag petade på armen eller ansträngde den för mycket.

Under lördagen kände jag mig lite tröttare än vanligt, samtidigt som det stack underligt i rygg och nacke. Nere på stan kände jag av en lätt yrsel och huvudvärk. Huvudvärken tilltog under dagen och jag uppmätte en rätt låg feber på 38,2 grader under kvällen då jag mest låg och sov eller tittade på film.

Utöver det har det mest varit armen som har plågat mig, speciellt när jag har lagt mig för att sova. Jag ligger nämligen gärna på ena sidan, men ömheten i armen har tvingat mig att enbart sova på höger sida eller att lägga upp vänster armen i någon underlig vinkel. Men även det har gått över, och nu hoppas jag bara på att jag tillhör de 90% som blir immuna. Jag har i alla fall gjort vad jag kunnat.

Så nu är det väl dags att börja oroa sig för
vinterkräksjukan istället...

Ordlös Onsdag - Spegelvänd

 

 

Fler ordlösa spegelvändningar hittar du här.

Vad skriver man?

Vad skriver man till en 16-årig kille som precis har förlorat sin pappa?

Flera gånger tänker jag att jag ska sätta mig och skriva - bara några korta rader - till min yngsta kusin. Sedan sitter jag där och stirrar på skärmen men orden fastnar. Jag vet inte vad man skriver. Hur beklagar man sorgen när någons pappa precis gått bort i cancer?

Det går inte. Jag vet inte. Jag får tunghäfta och skrivkramp och hjärnsläpp.

Använder man ord som bortgång? Död? Nämner man namn? Jag vet inte.

Jag vet verkligen inte.Med plåster på armen

Igår fick jag fått mitt vaccin. Skulle egentligen ha fått det i torsdags, men när jag kom till vårdcentralen strax innan fyra var könumren slut och jag fick ställa mig i en extrakö för de som inte hade något könummer. Cirka 40 min senare fick vi veta att vi inte skulle få något vaccin utan fick komma tillbaka nästa dag. Så det var bara att ta sig hem igen.

Igår fick jag ett nummer direkt när jag kom dit men fick ändå stå ute och vänta på mitt nummer i kylan i ca en timme. När det äntligen var dags för min tur gick det väldigt snabbt och helt plötsligt hade man fått en spruta med vaccin.

När jag pratade med min syster i veckan frågade hon om jag skulle vaccinera mig för att jag själv ville göra det eller
om jag gjorde det för svärmors skull.

Jag gör det i alla fall inte för svärmors skull.

Anledningen till att jag vaccinerar mig är att jag vill hindra smittspridningen och för att skydda andra från att bli sjuka. Eftersom det är ett så nytt virus är väldigt få människor resistenta mot det redan vilket gör att smittspridningen också kan blir väldigt snabb och omfattande. Och det är ändå en influensa som människor faktiskt dör av. Och väldigt många kan bli sjuka, så att förhindra smittspridnigen är väldigt viktigt. Dessutom finns det ju faktiskt människor som av olika anledningar inte kan vaccinera sig, så att inte vaccinera sig mot svininfluensan är egentligen ganska själviskt.

Personligen är jag inte heller särskilt sugen på att drabbas eller dö i svininfluensan.

Min mor ska också vaccinera sig när hon får möjlighet. Hon är mellanstadielärare och umgås med en hel del barn. Hennes resonemang är att om hon blev sjuk skulle hon kanske smitta något barn. Om hon skulle välja att inte vaccinera sig och därför vara anledningen till att ett barn blir sjukt eller kanske till och med dör skulle hon aldrig kunna förlåta sig själv. Någonsin.

Jag tycker faktiskt att alla som kan borde vaccinera sig.

Det kommer att bli vår igen

Jag hade inte tänkt delta i veckans fredagsfärger, precis som jag har låtit bli andra fotoutmaningar i veckan. Jag har inte orkat. Det har varit för många tårar. Sedan hittade jag ändå den här bilden. Och jag bestämde mig för använda den.

Tussilago en vårdag för längesedan.

Den får symbolisera att även om det känns tungt och jobbigt ibland så går livet vidare. Det blir vår igen. Det kommer att bli vår igen. Sorgen måste bara få ha sin tid först.


Det som var nu är långtbort.Fredagsfärgerna är gult och brunt.

Borta

Arbetsmarknadsdagar och jag stod i kö för en gratis klippning. Tar upp mobilen och ser tre missade samtal och ett sms. Två minuter senare är jag på väg hemåt med tårar rinnande längs kinderna.

Ola är borta.
Borta.

Min farbror finns inte mer. Och det känns så tomt. :(

 

Vila i frid.

Självporträtt

 

Tisdagstema har temat självporträtt och många fotobloggare ställer sig ofta hellre bakom kameran än framför den. För egen del älskar jag att fotografera och föreviga även mig själv, men är ofta restriktiv när det gäller att visa upp bilderna på bloggen. Att jag inte ens har en bild i headern eller vid sidan är någonting jag jobbar på och den dagen jag lyckas byta ut bloggens design kommer troligtvis någon av ovanstående bilder finnas med. Kan du för övrigt gissa i vilken av bilderna ovan kläderna fortfarande har samma färgen som i orginalfotot?

Passar på att komma med ytterligare en självporträttsbild i två delar - en redigerad och en oredigerad med ljusreflektioner från blixten i kameran.

 

Avslutar med en helt oredigerad bild med många ljusreflektioner från kamerans blixt. Nu har ni fått en uppfattning av hur jag ser ut.

 

 

Fler porträtt av fotobloggare hittas hos Tisdagstema.

Torsdagsfoto - Träd

 

Torsdsagsfoto bjuder på träd denna dag. Jag bjuder på en bild från helgen som gick.

Ordlös Onsdag - Blå

 

Ordlös Onsdag - Blå

Tisdagstema - Belysning

 

Jag är förskyld och har mycket att göra, så bloggen kommer i skymmundan samtidigt som det finns så mycket som jag vill skriva om.

 

Här kommer i alla fall en ljusspridare, för dagens tisdagstema är just belysning. Du hittar fler bidrag här.