Dagens to-do

Idag ska jag

 • Fixa klart systramis julkalender
 • Jobba 13-16
 • Skriva ett blogginlägg om flytten
 • Hitta min kamerasladd så att jag kan överföra bilder till datorn
 • Förbereda för att måla hallen
 • Måla hallen?
 • Eventuellt bära över resterande möbler mellan förråden
 • Packa upp en del av mina kläder
 • Baka fler saffransbiscotti (fast utan mandel)
 • Laga mat
 • Sköta om min sjuka sambo
 • Tävla i några julkalendertävlingar
 • Duscha
 • Undvika att bli sjuk

Sedan får vi se vad det blir, men nu har jag i alla fall en plan

En tidning som julklapp?

 

 

Eftersom jag har haft fullt upp med att flytta, packa, fixa och dona (samt jobba) de senaste dagarna så har jag inte hunnit fixa en enda julklapp. Och fortfarande är det mer som ska flyttas (läs källarförrådet) och packas upp och göras iordning, så jag har lite panik när det gäller att köpa julklappar. Så fick jag höra att hos Tidningskungen kan man köpa julklappar som passar alla! Det bästa är att de faktiskt även har ”sista minuten julklappar” som man kan beställa ända fram tills Kalle Anka börjar på tv. Perfekt för mig som har så dåligt med tid! Kika gärna in på Tidningskungens hemsida – en prenumeration är en julklapp som räcker hela året.

 

Förra året gav jag min sambo en prenumeration på Allt om Whiskey, något som har uppskattats mycket även om han ännu inte hunnit läsa klart tidningarna. :P Vad kan man ge bort för prenumerationer i julklapp i år till sina nära och kära?

 

Om man dessutom bloggar om Tidningskungen så kan man få en prenumeration på en tidning. Så nu bloggar jag så klart om dem :)

 

Iväg för att hämta nycklarna!


Nu ska jag iväg för att hämta nycklarna till vår nya lägenhet, och sen blir det flytt hela dagen!

När jag tittar ut genom fönstret är jag glad att vi inte behöver utomhus med alla möbler, för vi flyttar ju faktiskt inom samma trappuppgång!

Jag lovar att uppdatera med lite bilder senare (men kanske inte idag..) :)

Imorgon!

Imorgon får vi nycklarna till nya lägenheten!


Äntligen.

Julklappstips till pojk- eller flickvän

Jag tänkte komma med lite julkappstips! För ett tag sedan lade jag nämligen en beställning hos CoolStuff på två av deras produkter, som jag snabbt fick hem i brevlådan.

Det första jag beställde var Spa lights (som tyvärr är slutsålda för tillfället). Spa lights är små lampor som fungerar i vått och torrt för att man ska få lite mysigare stämning hemma. Det första jag gjorde när jag fick hem dem var att leta reda på några batterier och fästa lamporna på badrumsväggen (det finns en sugpropp för detta ändamål). Jag har ju inget badkar, så att flytförmågan fick jag testa i handfatet.


När jag fäste sugproppen på väggen höll den inte riktigt vad den lovade, för efter ett tag hördes en duns i badrummet och lampan låg på golvet och därför lade jag den bara på en duschhylla när jag senare skulle duscha. Men det blev definitivt en mysigare stämning i badrummet av att släcka lampan och bara duscha i ljuset av två stycken Spa lights. Flyttestet i handfatet lite senare klarade den galant.

Om jag fick välja helt själv skulle jag gärna velat ha ett varmare ljus i lamporna - ljuset är väldigt sterilt, kallt och vitt, men eftersom det skulle kräva en mer avancerad lysdiod om man istället skulle ha "varmt" vitt ljus, så förstår jag att man inte har det.

Trots det kalla ljuset och de dåliga sugpropparna så älskar jag dessa spa lights. Varför då? Jo, för att jag har hittat ytterligare ett användningsområde till dem, nämligen som sänglampa! De är perfekta när man ska ligga och läsa sent på kvällen, eller om sambon ligger i sängen och läser när jag försöker sova. De har lagom mycket ljus, är otroligt behändiga och funkar perfekt som läslampor! Dessutom gillar jag faktiskt att kunna släcka ner lite i badrummet när jag duschar, det är väldigt avslappnande! :) Skulle vara kul att testa dem i ett riktigt badkar någon gång!

Betyg: 4/5 (pga det annorlunda användningsområdet)Det andra jag köpte var Förspelstärningar. Detta är en perfekt julklapp till en pojkvän eller flickvän. Tanken är att man slår med båda tärningarna och får då reda på vad man ska göra, som exempelvis "KISS" och "NECK". Tärningarna ska också vara självlysande för att kunna användas i mörker.


Tärningarna kan ge en del underliga kombinationer som "TICKLE EARS", men de är roliga och det är ganska spännande att använda sig av dem. De lyser dock inte särskilt bra i mörkret om man inte laddar dem länge under en lysande lampa och inte ens då håller de sig självlysande särskilt länge. Men jag rekommenderar tärningarna om man vill hitta på någonting nytt och lite extra pirrigt tillsammans med sin pojk- eller flickvän, så varför inte ge bort dem i julklapp? ;)

Betyg: 4/5


(Bilden på tärningarna har jag lånat från CoolStuff eftersom mina egna är nerpackade någonstans inför flytten på fredag.)

Skumt

Jag brukar sällan få särskilt många kommentarer till mina inlägg och framförallt har jag nästan aldrig någon besökare som hittar till min Tävlingsblogg, så därför måste det vara någonting mycket skumt på gång, för mitt senaste inlägg om en tävling om muffinsformar har hittills kommenterats av 16 personer - bara sådär - inom loppet av en timme.

Och besökshistoriken sköt i höjden den med.

Statistiken för Fairys Tävlingsblogg


Mycket skumt. Mycket, mycket skumt.

Gratis i Stockholm

Som ni kanske förstått så gillar jag saker som är gratis. Gratis är gott eller hur man brukar säga. Några gånger per år åker jag till Stockholm och när man ska dit kan man lika gärna kolla in den här sidan - Gratis i Stockholm för tips på saker som händer och är gratis där!Vilket supertips, eller hur? :) Kolla in sidan HÄR.

OMG! Nobelfestens fulaste klänning

Hittade den här bilden på Expressens hemsida från dagens Nobelfest. Och jag undrar vem, alltså VEM klär sig så här när de ska gå på Nobelfest? 

 

Det enda stället det där tyget skulle kunna vara godkänt på är om det satt på en liten flickas klänning, men kanske skulle inte ens det bli bra.


Kan någon berätta för mig varför man tar på sig något sådant här när man går på nobelfesten? För jag förstår det fullkomligt inte!!!

Halleluja

Det är nästan så att det värker i öronen när man lyssnar. Bra är det, mycket bra enligt mig.

Ebba Forsberg som tolkar Leonard Cohens Halleluja. Lyssna på det.