Jag är tydligen världens bästa syster


Så det så.

AdventstidTid för ljus.

Veckans färger - Guld och RödEn dag försent, men här kommer
Veckans Färger. Och jag måste faktiskt säga - att en sådan här färgutmaning ger användning för bilder som annars hade fått stanna i något öde arkiv för alltid. Som den här bilden ovan, tagen i en kyrka någonstans i Tjeckien i våras.

Det var den enda (eller åtminstone första) bilden jag hittade med färger i guld och rött.

Fler färger hittas HÄR.

Vi ska flytta!

Har jag berättat att vi ska flytta? :D

Jodå, i september köpte jag och sambon nämligen en trea och om tre veckor är det äntligen dags att flytta!!! Det ska bli så underbart skönt med en större lägenhet - från att ha delat 26 kvm i nästan 3 år (!) så ska vi nu få hela 74,5 kvm. Jag gissar nästan att vi kommer att gå vilse. :P

Vi kommer att fixa en hel del med lägenheten - måla, renovera, möblera etc - och min plan är att dokumentera allt som händer och ge er möjlighet att följa med i vad som händer här på bloggen. Det är även ett bra sätt för mig att spara ner och minnas vad vi gjort.

Tänkte till en början bjuda på en planritning jag har knåpat ihop i Illustrator (som ska vara hyfsat skalenlig), så att jag senare kan berätta lite mer om de olika rummen, planerna och hur det blir.
Den 17:e december (en vecka innan julafton) är det dags. Det känns som om vi har väntat i en evighet nu, men de sista tre veckorna går nog förhoppningsvis ganska snabbt. Åh, jag ser verkligen fram emot att flytta!!! :)

Tre Kronor

När jag var och handlade igår stannade jag till en liten stund vid tidningshyllan för att leta fram kortet innan jag gick till kassan. Bredvid tidningshyllan finns DVD-filmer till försäljning och mina ögon föll direkt på den här:

 

TV-serien Tre Kronor har tydligen kommit ut på samlingsbox.

 

Jag älskade verkligen den serien, onsdagar kl 20.00 var en helig tid under min uppväxt, för då var det dags att se på Tre Kronor. När jag väl hade börjat titta så missade jag inte ett avsnitt. För några år sedan upptäckte jag att Tre Kronor gick i repris på tv och jag blev helt till mig över att få återse alla karaktärer, det var som att återse gamla vänner!

 

Att serien nu finns på box är väl kul, men jag skulle inte vilja lägga några pengar på sådan nostalgi, även om det skulle vara kul någon gång i framtiden att se om avsnitten igen. Men en box - nej tack. Jag minns så väl Mimmi, Reine, Kassler, Kenta, Ann-Sofie, Klimax, Abby, Tanja, Jojje, Viktoria, Birgitta, Kaj, Gunvor, Verner, Pamela, Agneta, Lena och Sten Frisk ändå.

Vilka tider det var!

En bebis!

Min kära kusin har blivit mamma idag och varje gång jag tänker på det känner jag hur glädjetårarna börjar krypa fram i ögonvrårna. Jag är så glad!


Min Johanna har fått en liten flicka!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Visst är det underbart!!

 

När jag fick veta det genom ett mms under eftermiddagen tillsammans med en bild på den lilla började tårarna verkligen rinna på mig. Det är på riktigt det här, jag har kanske faktiskt inte förstått det förrän nu. Min älskade kusin som jag har växt upp tillsammans med och upplevt så mycket tillsammans med har blivit mamma. :D Och jag kan bara inte sluta le, den här lyckan går raka vägen ända ner i tårna på mig. Det känns som att hela jag är så till bredden full med kärlek att jag nästan kommer att explodera vilken sekund som helst. Åååååååh! :)

 

Nu måste jag bara fundera ut en present till den nyblivna mamman.. :)


Välkommen till världen lilla tös!

 

Jag önskar dig verkligen allt gott i hela vida världen!

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Veckans färger - Blå och Röd

Fredagsfärger, min favoritfotoutmaning, har försvunnit av okänd anledning och nu har Hanna äntligen kört igång en ersättare - Veckans färger. Woohoo! :)

 

Sist jag var med i Fredagsfärger var temat Blå, vit och röd, men den gången kom mitt bidrag inte med på listan utan publicerades enbart här på bloggen. Därför tar jag mig nu fräckheten att återanvända en av bilderna idag då temat för veckans färger är Blå och röd.

 Jag har ju dock en tendens att inte alltid nöja mig med en bild i rätt färger, så efter lite bläddrande i mitt osorterade fotoarkiv, dök en bild från Lundakarnevalen i våras upp. Bilden föreställer en av vagnarna i karnevalståget, som jag vill minnas hade tema  Felaktiga ordspråk.


Veckans färger hittar du HÄR.

Kanske dags att sätta upp en skylt?

 

Fler skyltar finner man på Ordlös Onsdag

Jubelidiot

Jag upptäckte precis en riktigt stor miss gjord av mig. För cirka exakt ett år sedan skapade jag nämligen en mycket fin epost-adress att använda tillsammans med bloggen. Samma adress har jag också ofta använt i tävlingar och andra bloggkontakter. So far, so good.

Idag insåg jag dock att jag väldigt sällan får mail som går till denna epostadress och bestämde mig för att logga in och kolla läget. Väl inne inser jag att jag TOTALT GLÖMT ATT STÄLLA IN VIDAREBEFORDRAN av inkommande mail till den epost-adress som jag faktiskt kollar. Inte konstigt att jag aldrig vinner någonting eller att ni aldrig får svar från mig! :PNu har jag dock åtgärdat "problemet".

Dancing to the beat of your brain not evolving fast enough

Jag tycker att Robyn har blivit så skön. Har väl aldrig direkt ogillat henne, men nu har jag helt fastnat för hennes musik som går på repeat här hemma. Dessutom är texterna ofta precis lika sköna som Robyn själv.


We dance to the beat of your brain not evolving fast enough

We dance to the beat of bad kissers clinking teeth

Robyn - We dance to the beat

 

 

Låten ovan kanske är lite väl mycket rytm, men ta då och lyssna på denna akustiska version av låten Indestructable

 

Robyn - Indestructable (acoustic)

 

Sen sist

Sist jag egentligen skrev var 11 juni, det är en hel sommar och en höst sedan dess. Men jag kan inte säga att det egentligen har hänt så mycket.

Sommaren kom och under den varmaste veckan på året åkte vi på semester till Gotland och körde runt i en bil utan air-condition.

I övrigt spenderades sommaren i Lund med några få avstickare till stugan i Småland och en sensommarvandring i Blekinge.

I september skrev vi kontrakt på en lägenhet och hela hösten har gått åt till att längta efter att få flytta in i vår trea. Fortfarande är det mer än en månad kvar till flytt, men dagen närmar sig sakta men säkert och jag har planer på att låta bloggen få följa med under flytten två våningar upp. Ni anar inte hur mycket jag har längtat efter att få flytta!

Hösten har mest släpat sig fram utan att någonting egentligen har hänt. En seg höst har det varit.

Idag har jag putsat fönster, duschat samt skrivit det här blogginlägget. Det är som sagt inte alltid det händer någonting som är värt att berätta.

Vi hörs!

Ord från fingertopparna

Jag saknar att skriva. Jag saknar känslan av ord som flyter fram ur fingertopparna, känslan av hur handen flyger fram över pappret eller hur fingrarna far fram över tangenterna . Jag saknar känslan av tankar som skrivs ner, stoppas undan och bearbetas. Det är som om det blir lättare att bearbeta tankarna när orden fastnar på pappret. Som om de strukturerar sig själva. Jag saknar verkligen att skriva.

Det har blivit en lång paus från den här bloggen, och jag lovar ingenting om att jag eventuellt skulle vara tillbaka, för troligtvis är jag inte det än. Men jag behöver börja skriva igen. Någonting i alla fall.

Ibland har jag funderat på att byta blogg. Komma bort från Fairy, komma bort från allt bagage som bloggen faktiskt bär på. Börja om. I nästa stund inser jag att det ändå finns någonting här och jag vill inte överge någonting. Jag vill bara bygga vidare. Inte stå fast med fötterna i någonting som redan passerat, utan fokusera nu och framåt.

Vi får se helt enkelt.