Dassig

Det blir inte mycket blogg-uppdateringar just nu. Inte mycket fotograferande heller.

Jag har ingen lust.

Det är så mycket som är rörigt, stressigt och så just nu, så jag ber om ursäkt om det inte blir så mycket nu ett tag framöver - troligtvis dyker det upp något titt som tätt, men det är ju meningen att det här ska vara roligt - och just nu är det mer dassigt.

Det är därför jag just nu har en liten time-out.Jag längtar till sommaren.

Ordlös onsdag - tidiga vårkänslorOrdlös onsdag

Vårtecken!Våren är faktiskt på väg! Den senaste veckan har snön smält ganska rejält och även om det finns snö på många, många ställen är det också barmark på andra ställen här nere i Lund. Och i rabatten utanför huset där vi bor, har jag sett tydliga tecken på att våren är på väg. Fotot ovan och det här på nyckelpigan är tagna igår, och snödropparna fick jag syn på idag.


Men det är tyvärr inte vår överallt. Jag har inte sett lika tydliga vårtecken någon annan stans än i vår rabatt. Rabatten här utanför ligger mot söder med sol större delen av dagen och är väldigt skyddad mot vind, så det är kanske inte så konstigt att våren kommer tidigt här.

Jag pratade för en stund sen med min mamma som fortfarande har ett snötäcke på minst 40 cm. Det dröjer länge innan våren kommer dit. Mamma skulle dock berätta för sina kolleger att snödropparna kommit till Lund.

Visst är det härligt att våren är på väg!

Torsdagfoto - ovanför digJag längtar verkligen till våren och sommaren nu. Längtar efter att få ligga vid vattnet och titta upp på molnen som drar förbi och känna sommarvärmen mot huden. Är trött på all snö som varit, så det känns skönt att den äntligen börjar smälta bort. Jag har till och med dokumenterat några vårtecken, tänkte visa upp dem här på bloggen lite senare idag, så titta gärna förbi igen om du behöver bevis på att våren faktiskt är på väg.. :)

Temat i
Torsdagsfoto idag är ovanför dig och min sommarhimmel är fotad för några år sedan nere intill vattnet vid familjens stuga i Småland, när jag passade på att sträcka ut mig en stund på vår oanvända upp-och-nedvända båt.

Låt våren komma nu!

Ordlös onsdag - Gissa vad?Vad tror du att bilden föreställer?


Gissa mer på
Ordlös Onsdag

If 500 was my goal...

...I'd be finished now.

Tydligen finns det nu 500 blogginlägg på den här bloggen. Det är inte så illa, men med tanke på att bloggen har 4 år på nacken så är det inte heller särskilt mycket.. :PDen här bloggen har verkligen gått upp och ner i aktivitet och vi får helt enkelt se hur det fortsätter... :)

Kramar

Tisdagstema - skrämmandeNär jag var uppe i Luleå på möte för några år sedan, gick vi förbi en hel del intressanta snöskulpturer vid Luleå Tekniska Universitet, bland annat den här. Ganska skrämmande tycker jag. Åtminstone när det är mörkt.

Mer skrämmande hittar du idag hos
tisdagstema.

Solfjäder från Mittens rike

Ska du åka till Kina och Peking eller är du intresserad av kinesisk kultur? På Mittens rike hittar du allt du behöver veta inför din resa. Du hittar allt från information om Kina och Peking till praktisk information om hur du tar dig dit, landets och stadens traditioner samt en blogg med uppdateringar om boende, vad som händer i Peking och mycket mycket mer.

Tyvärr har jag själv ingen resa inplanerad till Kina, men jag ska tipsa en kompis om den här sidan då han ska åka dit i sommar.
.

Solfjäder

 

Vill du att den kinesiska kulturen ska komma hem till dig i Sverige istället så kan du skriva ett blogginlägg om Mittens rike och få en av deras fantastiskt vackra solfjädrar. Helt gratis! Ta en titt här om du vill utnyttja det erbjudandet. Vill du hellre få en bok kan du lätt välja det istället.