Okänt

Jag var inte beredd när jag fick stafettpinnen i Fotostafetten som nummer 2 i stafetten. Jag hade inte uppmärksammat att stafetten hade startat och inte heller att jag var med som andra person i det ena stafettlaget.

Gunside gav mig temat OKÄNT och jag kan erkänna att jag har haft lite bryderier idag om vad jag ska visa på det temat. Tillslut bestämde jag mig i alla fall för följande tre bilder - som alla på sitt eget sätt, visar något som är, eller har varit okänt.


Min förra digitalkamera gick sönder i mars förra året genom att skärmen fick ett slag och LCD-displayen slutade fungera. Förutom att det inte längre gick att se hur kameran var inställd eller hur bilden skulle bli, så fungerade kamaran bra. Huruvida fotona blev bra eller dåliga, sneda eller ofokuserade var okänt ända tills jag överförde dem till datorn. Den här bilden var en av de tidigar okända bilderna. Varför solstrålarna uppför sig som de gör är också okänt.
I min andra bild går väljer jag att visa upp en staty. I Budapest finns nämligen en staty av krönikören Anonymus. Han skrev detaljerat ner en del av Ungerns historia under 1100 och 1200-talet, men vem han egentligen var är fortfarande okänt.
Även i Sloveniens huvudstad Ljubljana finns en tämligen okänd staty. Den har faktiskt hittills bara skådats vid ett tillfälle och tittar man närmare ser man att flaggan är misstänkt lik en flagga från en inte särskilt okänd hamburgerkedja. Vem mannen i bakgrunden är och vad han gör där är även det okänt.
Jag skickar vidare stafettpinnen till Kadermo och temat får bli BAKSIDA. Lycka till! :)

Titta gärna in och kolla hur det går för stafettlagen i fotostafetten här.

Torsdagsfoto - Någonting att äta, någonting att drickaNär jag för en gångs skull var vaken ganska sent igår så tänkte jag att jag kunde ju lägga ut torsdagsfoto redan innan jag gick och la mig, så jag letade fram bilden och skulle logga in på blogg.se, som passande nog inte fungerade hos mig igårkväll. Jaja, som vanlig ordning så lägger jag därför ut mitt bidrag nu på morgonen/förmiddagen. Det blev en konstnärlig bild idag och jag kan tala om att det tog lite emot att röra konstverket ovan när den skulle ätas upp. Väldigt gott var det dock. :)

Torsdagsfoto - "Någonting att äta, någonting att dricka"

Ordlös onsdag - Nytvättad(Jag har visat den här bilden tidigare, men icke desto mindre passar den på temat idag, och ska jag vara ärlig så hittar jag faktiskt ingen annan passande bild i arkivet denna morgon.)

Ordlös ondsdag - Nytvättad

Tisdagstema - arbete

I onsdags eller torsdags förra veckan satt jag och letade lite bland mina foton för att se vilka dubletter och dåliga bilder jag kunde rensa bort. Så hittade jag en bild som jag helt glömt bort, och min första tanke var "åh, vad bra, den här bilden kan jag använda om temat instängd kommer i någon fotoutmaning". 5 sekunder senare insåg jag att det var precis det som hade varit Tisdagstemat någon dag innan. Lite typiskt ibland.. men jag sparar bilden, så får vi se i framtiden.

Den här veckan är temat arbete och jag bjuder för ovanlighetens skull på en bild med en människa, men inte vem som helst - här är min pappa som skrapar fönster. Det är ett ganska pilligt arbeteMer arbete hittar du hos Tisdagstema.

Macro Lovers - Småsaker

Min dator har inte varit särskilt glad i att ta till sig nya bilder på sistone, så därför har det blivit lite si och så med både bloggandet och bilderna över helgen och de senaste dagarna. Jag bör sätta mig och storrensa datorn vars minne börjar bli fullt någon dag.

Idag är det i alla fall tisdag och det kliar i fingrarna efter att få blogga lite. Så, jag tänkte passa på att bjuda på en bild av ett armband jag gjort en gång, för i dag är det småsaker som gäller hos
MacroLovers.

Åka på cinderellakryssning?

Bilden är lånad från Vikinglines hemsida.

Behöver du lyxa till vardagen lite och tycker om att åka på kryssning. Då bör du ta en titt på min pågående tradera-auktion! Jag säljer nämligen ett presentbrev som berättigar till en 22-timmars kryssning Stockholm-Mariehamn t/r med Cinderella i A-hytt och inklusive frukost, men tyvärr har jag själv inte möjlighet att utnyttja den.

Det bästa är att presentbrevet gäller för 2 personer i en A-hytt med fönster! Dessutom ingår det varsin frukost, så du slipper både trängas i någon liten insideshytt och du får en ordentlig frukost innan du går i land. Hade jag haft möjlighet hade jag definitivt åkt själv.

Du hittar kryssningen på tradera - HÄR. Auktionen går ut imorgon och ligger just nu på 76 kr, vilket är billigare än vad man i normala fall betalar för EN frukost på cinderellakryssningen.

Det låter väl inte helt fel? :)

Jaaaaa!!!

Jag hade turen att vinna det där otroligt fina armandet från Blåvinge som jag var med och tävlade om. (Jag skrev ju om hennes smycken här.) Blev så otroligt glad för det här är verkligen ett pris jag vill ha!

Snart är det mitt :)

Fredagsfärger - Rosa, Röd och BlåDet är inte mycket rött i den här bilden, men om man anstränger ögonen kan man frammana en liten röd nyans. Veckans fredagsfärger fanns det nämligen inte särskilt mycket av i arkivet idag.

Fredagsfärger hittar du här.

Titta ner på Sverige

Torsdagsfoto har idag satt temat "Tittar ner på något". Från Sveriges högsta topp, Kebnekaise, kan man inte göra annat än att titta ner på allting annat runt omkring. Hej Sverige!


Sveriges högst belägna dass?


Tittar ner från den snötäckta toppen av Kebnekaise


Torsdagsfoto hittar du här

Jag lyckades säga NEJ!

Satte på mobilen efter träningen och inom två minuter ringer den. Ett Stockholmsnummer som jag inte känner igen. Min första tanke är telefonförsäljare och svarar skeptiskt, fast besluten om att säga nej.

J = jag
T = telefonförsäljare

  J - [svarar] Hej..
  T - [säger "jag tycker inte om pizza!" till någon i bakgrunden] Eh hej! Jag söker Elin.
  J - Ja det är jag.
  T - Jo, jag ringer ifrån stora romanklubben och jag tänkte faktiskt inte försöka sälja någonting till dig. Det låter väl bra?
  J - Eh, ja.
  T - Det är så att vi vill komma ut med lite reklam och därför vill jag skicka 8 nummer av våran tidning till dig, helt utan köptvång. Och så får du själv bestämma om du vill ha månadens bok eller inte. Och absolut inget köptvång alls nu. Och så vill jag ge dig en bok och en DVD på köpet.
  J - Jaha, eh, måste man säga upp någonting sedan för att inte fortsätta?
  T - Ja, efter 8 nummer säger du smidigt upp att du inte vill ha mer erbjudanden.
  J - Okej... fast jag är nog inte intresserad.
  T - Men du får ju en bok av mig - och en dvd! Det låter väl jättebra!?
  J - Jo, men jag vill ändå inte ha det. [jag är fast besluten om att inte övertalas]
  T - Men du kanske vill ha en annan bok - har du läst Dan Brown, Änglar och demoner?
  J - Ja
  T - Men du kanske vill ha någon annan deckare? Eller någon annan genre?
  J - Nej, jag tackar nog tyvärr nej.
  T - Men det är ju ett jättebra erbjudande! Och det kostar ju ingenting.
  J - Jag avstår tyvärr.
  T - Men varför då?
  J - Det eh.. jag ska snart flytta och det blir så krångligt då. Saker kommer bort... [drar ihop en liten lögn]
  T - Jaha, men jag har precis flyttat och det är inga problem. Det som kommer fel kommer ändå fram med eftersändningen.
  J - Men jag tackar ändå nej.
  T - Är du helt säker. Det är väl jättekul att få en gratis bok och en dvd? Utan kostnad!
  J - Nej, jag har faktiskt bestämt mig.
  T - Okej, då får du ha en trevlig kväll. Hejdå.

Jag lyckades ju visserligen säga nej, men jag hade ju kunnat fått en bok av henne. Undrar om hon hade varit villig att ge mig något jag faktiskt ville läsa? Å andra sidan så blev jag bara mer och mer bestämd i att jag inte skulle ge efter ju längre samtalet höll på och det var nog lika bra som det blev även om böcker ofta är trevliga.

Nyhavn

Det är nästan som trolleri när denna gamla bild från Nyhavn i Köpenhamn helt plötsligt får lite mer liv.


Före:


Efter:


Vad tycker du?

Ordlös onsdag - VinterOrdlös onsdag - Vinter

I'm baking pillows. Burn them slowly, keeps them fluffy!

För någon vecka sedan fick jag en länk till The sleeptalking man. I bloggen skriver en fru i England upp citat från sin man som talar i sömnen. Han säger sjukt roliga saker i sömnen och kommer inte ihåg något av sina drömmar när han vaknar. Ta en titt här och hitta citat som:

  "Your mum's at the door again. Bury me. Bury me deep."

  "I'm baking pillows. Burn them slowly, keeps them fluffy! Mmmmmm, pillows."

  "I haven't put on weight. Your eyes are fat."

  "I'd rather peel off my skin and bathe my weeping raw flesh in a bath of vinegar than spend any time with you. But that's just my opinion. Don't take it personally."

  "Elephant trunks should be used for elephant things only. Nothing else."

Armband och Blåvinge

Jag har blivit lite såld på vackra armband på sistone. Och så råkade jag nu snubbla över smyckena från Blåvinge. Det är en tjej som heter Ida som säljer sina smycken under namnet Blåvinge. Hon gör otroligt vackra smycken, när jag har lite mer pengar ska jag definitivt köpa ett armband eller två eller kanske ett halsband från henne. Ta en titt bara:


blavinge.bloggplatsen.se

Smyckena hittar du här.


Uppdatering:
Och hos Voffsen kan du faktiskt hitta en tävling där du kan vinna det vackra armbandet "Stillhet". Underbart!


Macro Lovers - Efter regnetEfter regnet är temat i veckans
Macro Lovers och den här rosen får bli mitt våta bidrag. Gå in och kika på alla andra vackra bilder vet jag! (här)

Tisdagstema - InstängdDen här isbjörnen låg och vilade i en bur i djurparken i Tallinn. Bilden är mer än fyra år gammal, men jag är fortfarande lite för morgontrött för att leta reda på någon nyare bild, då jag direkt kom att tänka på den här. Dagens tisdagstema är alltså instängd. Och ja, jag tyckte synd om den stackars isbjörnen, det såg varken roligt eller bekvämt ut i den där buren.

Mer instängt hittar du hos
Tisdagstema.

Årets första träning

I min nya almanacka lade jag med flit till en ruta för veckans träning och då är det ju retfullt om jag inte lyckas skriva dit någonting. Således var jag helt enkelt tvungen att ta tag i träningen igen! (Det är sant - det var faktiskt åtminstone delvis på grund av almanackan.)


Och det känns faktiskt riktigt bra. :)

Spartips #4

Spartips

Det har blivit dags för tips nummer 4.

spartips

Det finns fullt med tävlingar på internet om man bara letar. De flesta hittar man via
blienvinnare.com eller tävlingsguiden.se och många tävlingar är så pass lätta att du bara behöver lämna ditt namn eller svara på en fråga. Det är dock inte alltför ofta man vinner (om man inte är min syster förstås), så det kan vara dumt att lägga ner för mycket tid på just att tävla, men om du har en stund över och är intresserad så har jag lite tips:

 • Satsa på tävlingar med litet deltagarantal. Det säger sig självt att du har större chans vid en utlottning om du är en av tjugo än om du är en av hundra.
 • Tävla om små priser. Var med i tävlingar även där priset är ganska litet - du vinner sällan en ny platt-tv eller ett playstation, men även en biobiljett, ett smycke eller en matcheck på 50 kr kan förgylla vardagen.
 • Tro inte att du inte kan vinna - är du med och tävlar har du en chans, låter du bli kan du faktiskt inte vinna alls.

När man sedan väl vinner är det kul att faktiskt kunna unna sig någonting, någonting jag väldigt sällan gör i vanliga fall. Den senaste veckan har jag faktiskt haft riktig tur och har vunnit dels en biobiljett till den kommande filmen Farsan genom en kampanj på Facebook och nu har jag även haft turen att vinna två biobiljetter till Snabba cash. Helt plötsligt kan jag alltså bjuda pojkvännen på bio utan att behöva känna att det svider i plånboken. Perfekt! :)

Jag och min syster vann varsin biobiljett till filmen Farsan genom att bredda oss själva på Den breda linjen. Vi hade faktiskt turen att vinna exakt 12 minuter efter att jag fotat min bild. Lätt som en plätt.


För att se vilka tävlingar jag är med i kan du spana in min tävlingsblogg - fairy.blogg.se/appletree. Lycka till!

Spartips #4

Spartips

Det är visst dags för tips nummer 4.
Spartips

När jag säger att du bör utnyttja erbjudanden så menar jag inte att du bör beställa en tidningsprenumeration för bara för att du får tre nummer för si och så mycket just nu, eller att du ska köpa en eltandborste för 1:- mot att du börjar prenumerera på nya borsthuvuden. Sådana erbjudanden kostar i längden ändå bara en massa pengar. Det jag pratar om är sådant som du tänkt köpa ändå. Mat är ett bra exempel.

Vår lokala ICA-butik kommer alltid ut med veckans reklamblad, men då vi inte vill ha någon reklam så går jag istället alltid in och tittar igenom reklambladet på ICAs hemsida. Många erbjudanden kan du dock bara utnyttja om du dessutom har ICA-kort, så det kan vara bra att skaffa både det och MedMera (Coops kort).

I helgen köpte jag ett paket kaffe för 20:- när det egentligen skulle ha kostat 34:-.

Efterlysning av muggar!

I mitt köksskåp står två av mina favoritmuggar - en med Ior och en med Tiger. Min syster har några fler karaktärer på precis likadana muggar. Nu är det så att jag väldigt gärna skulle vilja utöka min samling, för jag tycker muggarna är riktigt grymma och snygga. MEN, jag kan inte hitta dem någonstans!! Jag minns inte heller var de är köpta en gång i tiden..Jag har googlat och googlat, sökt och letat, men de finns inte. Därför söker jag nu efter någon som kan tänkas veta någonting om muggarna. De ser ut som på bilderna. På framsidan syns Ior och Tiger och på baksidan finns det något ord kopplat till karaktären - på Iormuggen står det "Oh bother" och på Tigers helt enkelt "Bounce". På undersidan står det "TAMS" och  "Made in England".Någon som har liknande eller som vet någonting om muggarna?

Är det en spindel? Nej, det är en gorillapod!

Jag har länge varit sugen på en gorillapod, dvs ett flexibelt stativ till min kamera. Så, igår köpte jag ett stativ på tradera och eftersom säljaren bodde i Lund inte långt härifrån kunde vi gå dit och hämta det samma kväll.
Jag har inte hunnit testa det särskilt mycket, men är ändå rätt nöjd. För att vara ärlig så var jag supernöjd fram tills för en stund sedan då jag satt och pillade med stativet och insåg att en av kullederna är lite väl lös och att den faktiskt var lite slappare än jag hade trott, varefter jag även insåg att det är en kopia av Jobys original gorillapod. Surt. Jaja, vi får väl se hur den fungerar. I värsta fall får jag väl köpa en ny när jag blir stor och rik.

(När jag klämde fast den på dörrkarmen ovan satt den inte särskilt stabilt utan ville mest glida ner, men å andra sidan kanske inte dörrkarmar är det mest optimala att sätta fast den vid heller...)

Smarrig hallonefterrättIgår gjorde vi en ny lätt efterrätt som vi satt och gottade oss med på lördagkvällen. Riktigt smarrigt blev det och otroligt enkelt var det att göra. Här får ni receptet:

  Smarrig hallonefterrätt

  Du behöver:
  djupfrysta hallon
  Kesella vanilj
  digestivekex

  Gör så här:
  Tina hallonen lite. Lägg dem i ett glas och täck med Kesella. Krossa kex och strö det över. Klart!

Det blev faktiskt supergott och det var så enkelt att vi kommer göra det många fler gånger.. :)

Att göra egna vårrullar

I fredags var vi hos några kompisar och gjorde vårrullar. Det var första gången jag provade på att göra vårrullar själv, men definitivt inte den sista - det var nämligen både roligt, lätt och gott!


Det gäller att vika ihop rullarna rätt.


Det blev två fulla plåtar med både små och stora vårrullar med lite olika fyllning.


Så nu ska jag ta och köpa vårrulledeg och göra vårrullar själv för att frysa in, snacka om bra mat att bara plocka fram ur frysen.

Efter middagen med en otroligt god svamp- och kycklingsoppa samt vårrullar så satt vi och drack vin, bubbel och portvin fram till sent på natten. Mycket trevligt då, men lite mindre trevligt då man vaknade morgonen efter och insåg att det kanske blivit lite för mycket vin.

Spartips #3Dagens spartips ger dig egentligen ingen större möjlighet att spara några större pengar, men inte desto mindre är det någonting praktiskt.

spartips

Vissa gånger när jag lagar mat är det något recept där purjolök är en av ingredienserna. I affären har jag då alltid försökt hitta den minsta purjolöken eftersom jag vet att jag inte gör av med allting och sedan ligger resterna i kylen, blir tillslut dåliga och slängs. Jag gör aldrig av med en hel purjolök.

Dagens tips är därför att helt enkelt hacka upp hela purjolöken direkt och frysa i en burk eller en påse. Nästa gång du ska fräsa lite purjolök eller använda det i någon maträtt är det bara att plocka fram burken och ta så mycket du behöver - det tinar på ett litet kick! Det är otroligt praktiskt, speciellt i mindre hushåll och nu har jag även gått över till att göra detsamma med vanlig lök - hacka upp och frys in och sedan använder jag bara den mängd jag behöver.

spartips

Och även om det inte är någon större sparmöjlighet för plånboken så är det definitivt ett bra sätt att ta tillvara på sina resurser.

Fototriss - randigtFototriss har tema randigt denna söndag och jag passar på att ha ett eget litet glastema med bilder från den glasbruksrunda vi åkte på i somras. Den första bilden ser lite bucklig ut, men om jag minns rätt så var den faktiskt bara målad. Bild nummer två föreställer en fasad till glashotellet i Kosta och den sista bilden är en glasskulptur av Bertil Vallien.

Mer randigt finns hos Fototriss.

Lördag

Jag verkar inte vara bra på uppdateringar när det är helg. Just nu är jag alldeles för trött och snart ska vi laga till lite mat, pasta med svampsås blir det eftersom vi inte orkar tillaga laxen som vi tänkt.

Jag lovar lite uppdateringar imorgon, tills dess ger jag er denna fina gamla bild som en favorit i repris. Jag är nämligen sugen på att ge mig ut och resa igen.. :)

Fredagsfärger - Vit & GråUnder julhelgen tog jag denna bild på ett trasigt fotbollsmål när jag och syster var ute och promenerade en dag. Idag får det visa upp veckans fredagsfärger - vit och grå.

Fler fredagsfärger hittar du
här.

Spartips #2Mitt andra spartips bygger på principen att modet och stilen hela tiden förändras och även om man gärna vill köpa nytt så är det kanske inte alltid möjligt. Därför gäller det att ta till vara på de resurser man har.

spartips

De flesta av oss har en hel del kläder vi inte använder. Tröjor och linnen som försvinner längst in i skåpet och liksom alltid ligger där inne som en bortglömd trasa. Därför är det ofta bra att städa igenom garderoben ibland, att tvätta och vika kläderna snyggt. Har du tur återupptäcker du dina gamla bortglömda kläder - kläder som kanske inte passade så bra då, men som nu passar perfekt till de där jeansen eller den där tröjan.

spartips

Har du ont om garderobsplats råder jag dig att packa ner säsongsbundna kläder och ställa i källaren eller dylikt. När säsongen kommer åter tar du fram kassen och vips hittar du flera kläder du hade glömt att du hade. Även gamla jeans kommer lätt till användning och eftersom jeansmodet varierar kan även dina gamla slitna jeans vara precis det som behövs för att du ska få den rätta looken på din outfit.

Det är ibland underbart att återupptäcka gamla favoritplagg som hamnat långt in i garderoben. :)

Någon tittar på dig"Någon tittar på dig" är temat i dagens torsdagsfoto, så jag passar på att bjuda på den här väldigt gamla bilden.

Vill du bli iakttagen av fler så får du gärna ta dig en titt på
Torsdagsfoto.

Att det kan vara så roligt...
I believe photoshop is my new drug.
Vad vore en photoshop-jämförelse utan att ha med originalbilden? Så här kommer den:Sambon tycker att den översta bilden är för rosa. Själv älskar jag den. Tycker den ser ut som ett gammalt vykort. Vad tycker du?

En sådan skillnad

Det kanske är svårt att se här, men jag är imponerad över att det så lätt i photoshop går att bättra på foton. I den första bilden nedan (som jag tror är orginalet) är bilden betydligt suddigare än i den andra bilden. Det är otroligt vad en enda liten knapptryckning kan åstadkomma.

För att göra det hela lite roligare lekte jag lite med färgerna också, och plötsligt blev det lite mer höst.Jag kan nästan se regnbågen som letar sig upp ur vattnet. En dag kommer jag photoshopa dit precis en sådan.

Min personlia almanacka

Under jullovet satt jag och min syster och tävlade en hel del. Jag hade bestämt mig för att vinna en personlig almanacka och var med i varenda tävling jag hittade. Tillslut hade jag också turen på min sida och strax efter jul fick jag meddelandet att jag hade vunnit en alldeles egen personlig almanacka! :)

Idag damp den äntligen ner i brevlådan! :) Den är lite mindre än jag trodde, men det passar mig eftersom jag vill ha den ganska liten. Och den är helt underbart fin med alla fina funktioner inlagda precis som jag vill ha dem.

Vad tycks? :)


Spartips #1

 

Som jag skrev igår så tänkte jag påbörja en liten serie med spartips på förslag av min syster. Till att börja med kanske jag bör skriva lite om min egen situation och vad ni kan förvänta er från dessa spartips.

 

Jag och sparande

Under min uppväxt var jag väldigt mycket av en typisk "Spara"-typ, men någon gång efter gymnasiet växte jag ifrån det där lite och var inte längre lika extrem utan kunde lätt slösa bort en hel del pengar. De senaste åren har jag studerat och även om jag alltid har klarat mig bra på studiemedel så har jag ändå blivit tvungen att ta tillbaka mitt sparsamma beteende då jag inte längre får lika mycket studiemedel som förr.

 

Sanningen är att jag egentligen inte är särskilt bra på att spara. Däremot är jag bra på att leva billigt och det är främst det jag kommer att dela med mig av här bland mina tips. Därför vill jag inte att du förväntar dig några större spartips, utan det kommer troligtvis mest bli mindre tips om hur du sparar några kronor här och där.

 


Ska man leva billigt är det precis de små sakerna som räknas.

 

 

Har du själv något tips du vill dela med dig av? Skicka ett mail till mig på fairyblogg[at]gmail.com, så lägger jag upp det på bloggen.

 

Men nu är det äntligen dags att presentera tips nummer 1.

spartips


Att baka bröd själv är både billigt och gott, och det är dessutom ofta väldigt enkelt. Det enda du egentligen behöver är en ugn och gärna en frys. Med tanke på att en limpa i affären ofta kostar 20-30 kr finns det en hel del att tjäna på genom att baka själv.

spartips

Jag och min sambo försöker att baka bröd ganska ofta, senast bakade jag detta goda filbröd. Att formerna blev så lustiga berodde på att vi inte hade andra formar. Brödet på bilden kostar ungefär 40-45 kr att göra, men då innehåller det både sirap och filmjölk och är inte det billigaste du kan baka. Det räcker dock väldigt länge..

Hos
Majblomma finns ett recept på ett gott och billigt bröd du kan göra.

Så sätt nu igång att baka! :)

Macro Lovers - DetaljPå fönstret i stugan satt denna vackra iskristall en morgon. Tycker den ser mycket ut som en liten blomma.

Mer makrodetaljer hittar du hos
Macro Lovers.

Ordlös onsdag - Slut och utFler ordlösa bidrag hittar du
här.

365 foton

Du glömmer väl inte bort att kika in på min 365-dagarsblogg där det under 2010 kommer att publiceras 365 foton enligt olika teman. 12 foton har jag hunnit lägga ut så här långt och fler kommer det. Här har ni Kyla.


Bloggtorka & spartips

På grund av idétorka om vad jag kan skriva på min blogg så frågade jag helt enkelt min syster om råd. Hon har visserligen bloggtorka hon med, men hon hade ändå ett förslag. Dels ville hon se mer av mina foton, vilket inte är så svårt att fixa, och dels så ville hon ha lite spartips.

Jag är egentligen inte särskilt bra på att spara, men jag är bra på att leva billigt och jag antar att det är det jag kan försöka dela med mig av - hur jag gör för att klara av det. Därför startar jag nu

 

Det första tipset kommer imorgon, så välkommen tillbaka då! :)


SnabbJag leker och experimenterar väldigt mycket med min kamera nu för tiden. Och jag försöker lära mig och läser, läser och läser om fotografering, kameror, bländare och slutartider. Har funderat lite grann på att skriva om det här på bloggen, som en liten skola - i takt med att jag själv lär mig - men jag vet inte om jag orkar.

GorillapodJag är sugen på att köpa mig en gorillapod - dvs ett litet böjligt stativ till kameran. Jag nämnde för sambon för några dagar sedan att jag funderade på att köpa mig precis ett sådant stativ i försenad julklapp till mig själv. När jag så igår sökte runt lite på priser osv så fick jag följande fråga av sambon:
  - Tänker du verkligen köpa den där?

  - Ja, jag sa ju det..

  - Typiskt, jag hade tänkt ut det som en jättebra födelsedagspresent till dig. Vad ska jag nu köpa?

  - Men jag hade ju sagt att jag funderade på att köpa en.

  - Ja, men jag trodde inte du skulle hinna göra det.

Ibland funderar jag på hur han tänker. Det här vill jag faktiskt köpa själv.

Skriva och läsaJag lovade visst att börja blogga lite bättre igen den här veckan. Jag har ju inte varit så duktig under jul- och nyårsuppehållet direkt. Så då är ju frågan - vad ska jag skriva om?

Vad vill du läsa här?

Silverfiskar

Läste precis lite på Wikipedia. Visste ni att:
 • silverfisken har existerat i 300 miljoner år.
 • en silverfisk blir mellan två och åtta år gammal
 • silverfiskar är allätare och kan svälta i flera månader utan att ta skada.

Jag tycker mest att silverfiskar är förbaskat äckliga!

Fotoredigering


Igår när jag satt på tåget ner till Lund lekte jag en liten stund med en bild jag tog i skogen på förmiddagen. Och ibland så fascineras jag över hur lätt det är att förändra en lite grå bild till en bild som är lite mer intressant. Ta en titt på bilderna nedan och säg mig vilken du tycker är bäst.


Bild 1Bild 2


Det jag har gjort är väldigt enkelt.
 • Jag har ökat kontrasten.
 • Jag har ändrat exponeringen något
 • Jag har lagt på ett varmare filter

Och resultatet blev detta:Det skulle säkerligen kunna gå att göra mer, men jag blev nöjd med med att bevisa att det går att göra något åt de lite gråtrista fotona. :)

Fredagsfärger - Röd & Gul


Det är egentligen lite sent att lägga upp veckans
fredagsfärger, men jag har varit på resande fot nästan större delen av dagen och inte hunnit med. Imorse gick jag in och kollade vilka färger som var dagens färger och tänkte att jag letar reda på någon bra bild senare, men glömde sedan bort det. Till lunch värmde vi på pajen som vi förberett dagen innan och eftersom pajen fått en riktigt snygg gul färg tänkte jag passa på att fota den.

Just då, när jag stod lutad över pajen med kameran i högsta hugg drog jag mig till minnes vilka färger som var dagens fredagsfärger - RÖD och GUL - och kände hur dagens lunch var helt klockren för dagen! :) (Pajen var dessutom supergod!)

Vill du se mer i färgerna rött och gult? Ta en titt på Fredagsfärger.

Utmaning!

 

Jag vet att jag har varit dålig på att uppdatera under jul och nyår och in på det nya decenniet. Jag har bara tagit en lite välbehövlig paus från det mesta och de flesta, men jag lovar att bättra mig och att jag snart kommer igång igen (läs: typ nästa vecka), jag menar jag har ju jättemycket foton att visa upp! :)

Tillsvidare vill jag bara berätta att jag har antagit årets största fotoutmaning! (Bilden ovan är den första bilden jag publicerat i fotoutmaningen: 365 foton 2010.


365 foton, alla tagna under 2010 och utifrån ett antal givna teman, kommer jag att fotografera och publicera på en helt ny underblogg till den här bloggen som ni kommer att kunna hitta här:

http://fairy.blogg.se/trehundrasextiofem

Vill du utmana dig själv också så är det aldrig försent att gå med, bara du följer reglerna och håller dig till temana. Utmaningen - 365 foton 2010 - hittar du om du klickar på loggan ovan.