34. Barn (nr 17)Den här lilla pojken dök upp när jag fotograferade vindsnurrans vackra färger i utkanten av en liten by i Tjeckien i väntan på tåget.

33. Fröskida (nr 68)
I den botaniska trädgården i Prag höll jag på att få en fröskida i huvudet när blåsten ven bland grenarna i trädet ovanför mig. Tur var det nog ändå att den inte landade i huvudet, för fröskidorna hos det här trädet var faktiskt ganska stora och lika långa som en utsträckt hand.

32. Kö (nr 154)Den här bilden har legat och ruvat i några månader. Den 7 februari var det nämligen upprop till Lundakarnevalen och runt 5000 blivande karnevalister köade i timmar för att få vara med om karnevalen 2010.

Snö och kallt var det också.

31. Kyrka (nr 150)
Lunds Domkyrka är alltid så ståtlig, oavsett om det är sommar eller vinter.

30. Hänger (nr 114)För någon vecka sedan var jag och sambon ute och promenerade och helt plötsligt fick vi syn på ett antal linor som var fastspända mellan två träd. På linorna fanns borttappade vantar upphängda tillsammans med skyltar som "Gråt inte över tappad vante" och "Vante söker Vante - en mötesplats för borttappade vantar". En riktigt rolig grej som jag definitivt var tvungen att fota.

Och om jag tappar bort en vante någon gång så vet jag nu var jag ska leta.

29. Tårta (nr 320)När jag fyllde år i början av februari bakades denna mumsiga tårta med chokladbottnar, marängbottnar, vaniljkräm, chokladkräm, bär och grädde.

28. Smycke (nr 264)Det här vackra armbandet från Blåvinge vann jag för några veckor sedan och det är faktiskt till och med vackrare i verkligheten än på bild.

27. Snöflinga (nr 267)När jag hade bråttom till ett möte häromdan märkte jag att det snöade. Tydliga snöflingor dalade sakta ner och landade på mig, men bråttom som jag hade hann jag inte ta fram kameran. Som tur var så snöade det fortfarande precis lika vackra snöflingor när mötet var slut.

Det röda är min halsduk.

26. Kändis (nr 151)På Malmö Reptilcenter bor denna papegoja. Han heter Douglas och är runt 42 år gammal. Dessutom är han faktiskt en kändis. Han var nämligen med i filmerna om Pippi Långstrump där han spelade Pippis pappas papegoja. Det kallar jag en riktig kändis!

25. Gåva (nr 100)När jag fyllde år i förra veckan fick jag paket av min kära syster. Men innan de öppnades var jag självklart framme med kameran och fotade. :)

I det här paketet fanns en extension till sällskapsspelet Carcassonne som vi spelade en hel del den helgen.

24. Prickig (nr 223)Temat prickig får gestaltas av detta prickiga blad från en växt i växthuset i Botanska trädgården i Lund.

23. Varning (nr 333)En varnande skylt inne på Malmö Reptilcenter. Vi såg dock inte särskilt mycket av krokodilerna.. och i det grunda vattnet (ca 30-40 cm) tror jag ändå inte att någon hade tänkt ta sig en simtur heller...

22. Origami (nr 209)På internet hittar man ofta mycket intressanta saker, för ett par veckor sedan lyckades jag surfa iväg på toilet paper origami. Fråga mig inte hur jag kom in på det ämnet från första början, för det har jag ingen aning om, men i alla fall så tyckte jag att det verkade roligt och surfade vidare på ämnet. Sedan var jag självklart tvungen att testa själv och det är varken särskilt svårt eller jobbigt att vika till någonting fint på toarullen när man ändå sitter där.

Snyggt?

21. Jo-jo (nr 127)Skånetrafiken bytte under slutet av förra året till ett nytt sorts busskort - jojo-kortet. Tycker det passar perfekt på temat jo-jo.

20. Glömd (nr 87)Den här grävskopan har glömts ute i sandlådan och begravts i snön. När jag nämnde den för min sambo sa han att den även legat i sandlådan under ett antal år. Troligtvis är det någon som har glömt av den en gång i tiden.

Min dator är fortfarande seg och i behov av rensning, men jag ignorerar det och har bestämt mig för att jag kör igång här igen ändå. Så nu blir det några foton om dagen tills jag är ikapp igen. Förhoppningsvis vill säga. Det där med ett foto om dagen var lite jobbigare än jag hade tänkt mig..

19. Medicin (nr 178)Ipren och panodil är alltid bra att ha hemma.

18. Frimärke (nr 64)

Jag har haft lite svårt med överföringen av bilder till datorn, vilket har bidragit till en liten lucka i uppdateringen och jag har fortfarande lite problem, så det kommer nog fortsätta så här ett tag framöver. Men några bilder har jag i alla fall fått över.Frimärken är bra att ha, jag köpte några idag, fast de var med katter på.

17. Fontän (nr 60)På LTH-området i Lund står LTH-fontänen, eller Fontänen Fontänen som den kallas. Enligt historien så kostade konstverket cirka en miljon kronor när den invigdes 1970. På platåerna med glas uppe i luften skulle vattnet rinna i etapper, men fontänen läckte och glasrutorna förstördes. Trots det har fontänen varit i bruk några gånger (senast tydligen 1996), men på grund av konstruktionsfel aldrig särskilt länge. Nu står den kvar som ett monument av något som tekniskt inte riktigt fungerade. Något att tänka på för alla blivande civilingenjörer som passerar fontänen dagligen..

16. Tryck (nr 314)Man ska trycka på knappen för att dörren ska öppnas. Så det så.

15. Grön (nr 95)Häromdagen var vi hemma hos några bekanta och i deras fönster fanns denna fina gröna lampa. Jag försökte även ta bild av deras katt, men katten var helt enkelt alldeles för snabb för min kamera.