Fredagsfärger - Blå, vit & rödDet är lite svårt att förstå att det faktiskt är sommar och snart midsommar när regnet mestadels öser ner utanför fönstret. Men jordgubbssäsongen är på väg, även om det hittills bara har blivit en lite jordgubbar till chokladkakan förra helgen. Har ni ätit jordgubbar än i år?


Uppdatering: När jag överförde en bild på ett loppisfynd från kameran till datorn fick jag syn på bilden nedan tagen i Ronneby i helgen som gick, och eftersom färgerna passade så utmärkt in på dagens fredagsfärger, så kommer här ytterligare en bild.
Fler fredagsfärger i blått, vitt och rött hittar man
här.

Uppdatering igen: Tydligen så fungerar det inte för mig att komma med bland kommentarerna till fredagsfärger för att länka hit, men, men jag har i alla fall försökt göra en comeback till fredagsfärger... :)

Prylpaket från Coolstuff

CoolStuff vill nu göra reklam för sina taggar och ALLA som lägger upp en länk till dem får prylpaketet på bilden ovan bestående av 1 st lysdiodsficklampa med solceller, 1 st Kylmugg, 1 st Värmehjärta, 1 st Massagegubben och 1 st Ice Shooters 4-pack! Totalt värde 215 kr! Självklart skickas prylpaketet fraktfritt. 1 person kommer dessutom att ha turen att vinna en Vooni Internetradio värd 1195 kr.

 

Det nya taggsystemet verkar vara väldigt praktiskt och gör det lätt att hitta artiklarna i sortimentet. Själv är jag ju mycket för att fotografera och en pryl som jag har spanat på länge hos Coolstuff är gorillapoden som finns under tagen ”Kamera”. Där hittar du även spionpennan och en minifilmkamera, hur coola skulle inte de vara att ha??

Macro Lovers - v23Det var länge sedan jag tog med en bild i någon utav fotoutmaningarna. Jag har inte haft tid, ork eller framförallt lust.

Idag är det torsdag, men
torsdagsfoto är nedlagt och Macro Lovers har bytt dag från tisdagar till torsdagar som ersättning. Det fungerar väl det också gissar jag, men om jag ska vara helt ärligt så saknar jag teman på bilderna. Det har alltid varit temat som har gett mig motivationen oavsett fotoutmaning. Det är att följa temat som är det roliga samt att se hur andra tolkar samma tema. Kanske producerar jag en egen personlig temalista för Macro Lovers så småningom, vem vet. Tills dess får jag väl finna mig. :)

Idag blir min bild Rosa.

Fler macrobilder hittar ni idag hos Macro Lovers.

Dagen då jag inte fick en livsfarlig ledning i huvudet

I helgen var jag hemma hos svärföräldrarna utanför Ronneby.

Så, i måndags eftermiddag befann jag mig i Ronneby efter en helg hemma hos svärföräldrarna. Planen var att ta tåget tillbaka ner till Skåne vid 17-tiden, och väskorna var packade och låg färdiga i bilen.

Medan sambon var och uträttade lite bankärenden passade jag på att gå in i Röda Korsets butik på andra sidan järnvägsspåret. Jag bestämde mig för att köpa en tidning för 3 kr, såg hur damen i kassan slog in 1 kr, räckte fram en 5-krona och tog tidningen. Damen verkade inte vara på väg att ge mig någon växel på femman och jag orkade inte heller fråga om den, så jag började gå ut. Och på vägen funderade jag på huruvida jag skulle gå tillbaka och be om växeln eller inte.

I alla fall bestämde jag mig för att låta det vara - jag vill inte tycka att det spelar någon roll om jag nu betalade 5kr för tidningen.

Precis det tänkte jag samtidigt som jag passerade järnvägsspåret och trots att det var ett järnvägsspår vred sig huvudet både åt höger och åt vänster som för att kolla om där kom något tåg.

Några sekunder senare, när jag befinner mig 5-10 meter från rälsen hör jag ett ljudligt PANG bakom mig och samtidigt som benen fortsätter gå lite så vrider sig huvudet bakåt för att titta.

Det jag ser är en lastbil med flaket uppfällt som precis dundrar in i skylten där det står "Livsfarlig ledning" så att det slår gnistor runt metallerna som möts. Lastbilen stannar därefter mitt på spåret och jag antar att chauffören vill försöka komma därifrån, för han sänker ner släpet i ett försök att komma loss men drar bara med sig skyltarna än mer.

7 minuter senare är jag inne på banken och berättar för sambon att vi inte kommer att lyckas ta oss hem med det tåg vi tänkt och vi tillbringar en lång stund med att ta reda på hur tågtrafiken kommer att påverkas de närmsta timmarna. Tillslut kommer vi i alla fall på ett tåg - från Karlshamn - dit svärföräldrarna gulligt nog skjutsade oss.

Jag blev lite skraj och efteråt insåg jag att jag nog blivit lite skakis, för jag kunde verkligen inte koncentrera mig på något annat under hela kvällen.

En artikel om olyckan hittar man
här.

Ibland har man ändå faktiskt en del tur.

En trevlig gårdagskväll*Namnet är krypterat :P