Felbevattnad?

Södra: -Man ska inte vattna dem med öl, cider eller annan alkohol..

Fairy funderar: -Kanske var det därför min stackars granplanta inte klarade sig..?

Granplanta i ciderburk

nyklippt

Var tvungen att klippa mig eftersom topparna började bli alldeles för slitna. Dock är ju intäkterna inte särskilt många nu för tiden så det gäller att spara på de slantar man har. Alltså var jag på jakt efter en mycket billig klippning, vilket jag också av slumpen trillade över nere på stan. 100 kr och drop in. Det får väl bära eller brista, det kan ju inte bli så illa när det bara är topparna jag ska ta. Sagt och gjort och en stund senare satt jag i frisörstolen, men ack!

Att sitta och vara orolig för kvalitén på klippningen var ingen höjdare och när jag blev tillfrågad om jag ville ha det uppklippt där bak sa jag automatiskt Ja lite grann, för det brukar bli bra. Problemet var att uppklippt i den här frisörskans betydelse inte innebar lite, utan snarare mycket. Så där satt jag sen och uppklippningen på baksidan av huvudet skiljer sig mer än en decimeter, vilket innebär att det mesta av mitt mörkare underhår synligt kommer fram under det övriga hårsvallet.

Jaja, hursomhelst, jag betalade och gick sedan hem till J och beklagade mig. Senare insåg jag att det inte ser fullt så förskräckligt ut om håret är lockigt, så jag får väl gå omkring och vara lockig ett bra tag framöver.. Glömde dock ta kort på det innan lockarnas uppkomst...

EU-valet

Eftersom jag är iväg till Linköping den 7:e juni när det är EU-val, så tänkte jag förtidsrösta. Det jobbiga är dock vad man ska rösta på.. Så, jag började leta information om valet på nätet, jag gjorde ett webbaserat test som indikerade vilka partier man hamnade närmast. Jag tyckte egentligen inte att testet gav någonting, och det är definitivt ingenting som bör avgöra hur du röstar, men för mig blev det i alla fall en liten hint om vilka partiers program jag borde titta lite närmare på (och resultatet var kanske inte helt oväntat..). Så, sedan dess har jag surfat runt på olika partiers hemsidor och läst om deras partiprogram och kandidater, och nu kan jag i alla fall säga att jag har fått mig en uppfattning om hur jag kommer att lägga min röst.Har du bestämt dig?

Hur kommer det sig...

...att det alltid finns en massa saker att skriva om i huvudet, men så fort man sätter sig vid datorn är allting borta - tankar, formuleringar, idéer och funderingar..

Jag bara undrar? Så, jag postar en helt out-of-nowhere bild, som jag hittade när jag letade igenom datorn för att hitta någon bild att posta..

Fluff friends Milo on Hawaii

Jakten efter en ny kamera...

Jag är lite dålig på det där med bloggande, och kanske framförallt på det där med bilder. Min kamera är dessutom i det tillståndet att jag behöver köpa en ny. Tyvärr. Kameran fungerar egentligen ganska bra, men LCD-skärmen är helt knäckt och numera syns där ingenting mer än lite färgskiftningar. Något som gör det svårt att fokusera och ta bra bilder och således behöver jag en ny kamera eftersom jag blir tokig varje gång jag är utomhus och ser våren i sin fulla prakt men inte kan ta kort på alla blommor, bin, fåglar, växter, naturmiljöer och människor. Det är faktiskt lite jobbigt, så jag letar efter en ny kamera, men hur hittar man det???

Kraven är:
  • bra, skarpa bilder
  • liten närgräns (dvs makro-inställning) eftersom jag gillar att ta närbilder.
  • bra landskapsfunktion
  • gärna bra i olika ljusförhållanden
  • liten och inte för dyr
Imorse när jag surfade runt på olika tester och beskrivningar, fastnade jag lite för Canon Digital Ixus 100 IS. Tyvärr är den lite dyr, men annars verkar den bra på att ta bilder. Å andra sidan verkar de tidigare versionerna inte vara så dåliga heller, och med lite fördelaktigare pris.. frågan är bara vilken version man skulle köpa i så fall.. 80, 85, 95, eller 100??
canon digital ixus 100
Canon Digital Ixus 100 IS

Annars hade ju en Pentax inte varit fel - typ en Pentax Optio s5i (min förra kamera). Tyvärr görs inte den kameran längre, men det var verkligen en kamera jag gillade - även när den i slutet hölls ihop av ett litet läckert gummiband. :)

pentax optio s5i
Pentax Optio S5i - versionen utan gummiband ;)

Pentax A30 som jag köpte efter att min kära gummibandskamera försvunnit i hytten på en Oslo-färja, har inte alls varit lika bra tycker jag, men den funkade ju ändå helt ok.

Om nu någon skulle få för sig att läsa det här inlägget - har du någon kamera du vill tipsa mig om?? Jag känner mig lite vilsen i denna djungel av digitalkameror...

Bittra tanter ska inte jobba i info-diskar

Lite sentomsider tänker jag att jag borde se till att återfå accessen till instutionen, vilken jag förlorade i samband med att jag fick nytt kort för några månader sen, så jag går äntligen och pratar med informationsdisken - som informerar mig om att jag nu har access och ger mig mitt lösenord...

Glad i hågen går jag en trappa ner och testar kortet - det funkar inte! Så, jag traskar upp igen, ber om ursäkt för att jag kommer och stör igen och den bittra tanten i disken säger: "Men du har ju spärrat kortet.." och ger mig en lång mördande blick innan hon ger mig lösenordet igen (självklart tog jag fel på en siffra). Sedan suckar hon djupt och repeterar lösenordet för mig som om jag var dum i huvudet. När jag går därifrån är jag ganska säker på att hon sätter sig vid datorn och spärrar kortet igen. Bara för att jävlas. Det skulle inte förvåna mig. Bittra tanter ska inte jobba i infodiskar.

ögon som svider

Jag hatar när man måste tvinga sig själv att gå upp sådär alldeles för tidigt på morgonen för att det är någonting man bör ha gjort till skolan eller exjobbet, och som bara inte kan vänta, men man var alldeles för trött och lat under gårdagskvällen för att göra det. Idag gick jag upp precis så, med resultatet att varje gång jag blinkade eller blundade så sved ögonen och började rinna. Efter en halvtimme gav jag upp och gick och la mig igen.

Gratisbio såklart :)

Vill du få gratis biobiljetter hem i brevlådan? Eller vill du kanske ha ett presentkort som du kan använda i ett flertal stora butiker? I så fall ska du gå med i Gratisbio! :)

Vad är Gratisbio?

Gratisbio är en sida där du själv, enbart genom att klicka på länkar, delta i undersökningar, registrera dig till nyhetsbrev eller ta del av andra förmånliga erbjudanden, tjänar poäng till biobiljetter, presentkort etc. Du får även poäng genom att blogga om Gratisbio och värva nya medlemmar.Lätt att samla poäng

När du väl har blivit medlem är det bara att börja samla poäng. Är du precis som jag en så kallad "fattig student" kanske du inte vill ta del i erbjudanden som kostar pengar. Som tur är finns det mängder av erbjudanden som inte kostar dig ett öre!!! Själv har jag samlat mina poäng genom att besöka hemsidor, delta i undersökningar eller genom att få gratisprover hemskickade. Två tillfällen har jag använt mig av rabatten man kan få genom Gratisbio när jag har handlat på nätet. Och eftersom jag ändå skulle beställa linser och den där boken så var det ju bara kanon att jag kunde få poäng för det också. :)

Dessutom kan du få poäng när du skriver om Gratisbio på din blogg eller om du lyckas värva en ny medlem (själv har jag inte värvat någon ännu).


När du skriver om Gratisbio får du mellan 10-1000 poäng för inlägget!


Vad får du?

När du har samlat ihop tillräckligt mycket poäng (beror på vad du vill ha) så lägger du en beställning och vips har du din beställning i brevlådan! Nedan kan du se hur mycket poäng som krävs för olika premier.

200 poäng: 1 menybiljett till bion
400 poäng: 1 biobiljett, presentkort på Nelly 100kr
500 poäng: Valfri tidningsprenumeration, 200 kr på ditt Unibet-konto
1000 poäng: SuperPresentkort på 300 kr, presentkort på Nelly 300 kr
1500 poäng: SuperPresentkort på 500 kr, presentkort på Nelly 500 kr
2000 poäng: Superpresentkort på 700 kr!!!

Tidningsprenumerationer och biobiljetter är några exempel på vad du kan samla poäng till.


Vill du bestämma själv vad du vill ha, så är SuperPresentkortet något för dig. Kortet gäller i flera kända affärer.

Hur blir du medlem?

Om du inte redan är medlem i Gratisbio, borde du definitivt testa och själv se hur lätt det är att samla ihop till biobiljetter och presentkort. Blir du medlem genom mig FluffFairy så får du 75 poäng direkt vid registreringen! :) Detta är alltså om du blir medlem genom denna länk:

http://www.gratisbio.se/?RecruiterID=100056


Lycka till med poängsamlandet! :)

20 kr kanske inte räddar världen, men...

Jag råkade springa på en länk till uppdragbarn.se där Vattenfall skänker 20kr till projektet för varje person som länkar till dem på sin blogg. Pengarna går sedan oavkortat till Childhoods verksamhet. Jag är i vanliga fall ganska dålig på att ägna mig åt välgörenhet - speciellt som jag för tillfället behöver de flesta av mina slantar själv, så jag tänkte att jag kunde i alla fall passa på nu.


Passa på att länka du också, det kan ju inte skada någon.

en doft av syrén

Det händer precis närman lämnar Kårhuset, klockan nio på morgonen för att åka hem och sova. För trots tröttheten och stelheten och slitet fram till den sena (tidiga?) timmen, så är livet ändå ganska härligt när syrénernas doft slår emot en så intensivt som de bara gör tidigt en vacker morgon i maj. :)


Tunneln

Intill oss går det en cykel- och gångtunnel under vägen till affären. Fram till innan påsken var denna tunnel någonting som man nästan aldrig gick i, det är enklare att gå över vägen. När vi kom tillbaka från påsksemestern började det dock hända saker.. Helt plötsligt började det målas och fejas, det blev vitt och fräscht.. najs.. :)

However, bara dagarna senare var plötsligt staketet snorgrönt!

Okej, det är ju i alla fall bra att det fräschas upp lite, tänkte man då, även om inte färgvalet var det bästa.

Därefter dök det upp en rosa älg. Stor som en människa och följt av djur i blått, gult, grönt.

Okej, det blir säkert bra, tänkte man även om optimismen började svikta.

Sedan dess har det dykt upp vågor, berg, gigantiska korsstygnsblommor med tillhörande korsstygnstråd och nål. Och mer djur såklart. Någon tyckte det var en grymt bra idé att ta en plasgräsmatta - klippa sönder denna OCH sätta upp den på tunnelväggarna i form av djur. Gräsdjur liksom..

Okej, nu kan det ju i alla fall inte bli värre, tänkte man..

..tills imorse när jag gick förbi och först såg den färgglada prickiga ekorren och sedan den stora blommiga (prickiga?) och färgglada hjorten i mänsklig storlek!

Jag undrar lite smått hur det kommer se ut i slutet av nästa vecka när de ska vara klara med tunneln. Jag fasar.

Jag verkar ha förmågan...

...att kunna mikra sönder en kanelbulle.

Stenhård blev den, och oätbar. :(