Torsdagsfoto - HantverkPrecis som
Birgitta som håller i Torsdsagsfoto så kommer även min bild från Jukkasjärvi, tagen när jag och syster besökte ishotellet för två år sedan. Bland annat fick vi prova på isskulptering och den lilla istomten ovan är mitt första och hittills enda iskonstverk.

När tomten var klar blev jag tillfrågad om de fick ställa upp min tomte vid receptionen (ishotellet skulle öppna upp för allmänheten dagen därpå). Jag tyckte inte att det var några problem, tills vi själva gick till receptionen för att titta på tomten och jag insåg att han placerats inomhus, där det var varmt! Min tomte skulle ju smälta bort och dö!

Detta fick ju inte hända, så jag snodde helt enkelt tillbaka tomten och ställde honom utomhus vid dörren där jag tyckte han passade bättre och där han åtminstone inte skulle smälta och sedan gick vi iväg till vår bastuvickning en bit bort.

Senare på kvällen gick vi och tittade till tomten igen, men tomten hade återigen fått flytta inomhus och var våt och smälte ner. (På bilden kan man se ett tydligt gallermönster under tomtens fötter på grund av att han smälte bort.) Men, eftersom min tomte inte skulle behöva dö på detta tragiska sätt så räddade jag honom igen. Den här gången hamnade han lite längre bort än precis utanför receptionen. Och jag hoppas att han klarade sig ett tag efter det, för dagen efter åkte vi hem.

Torsdagsfoto - hantverk
Mariaskrev 2010-02-11 @ 11:02:51 URL: http://minaordminabilder.wordpress.com
Vilken fin liten istomte du gjorde!

Hoppas den fick stanna kvar ute efter att du ställt ut den sista gången. Kan inte vara så kul att smälta bort i en reception :)

Ha en bra dag!
mimmiskrev 2010-02-11 @ 15:19:29 URL: http://mimmi-antikrundan.blogspot.com/
Den var ju jätte vacker :9 och jag kan förstå att du försökte rädda den båda gångerna .. vi får verkligen hoppas att den klarade sig längre den sista gången du flyttade på den .

Marie-Louiseskrev 2010-02-11 @ 17:09:17 URL: http://mittvilorum.blogspot.com
En hjärtgripande berättelse du hade där. Fin tomte och snyggt foto av den. Ha en bra dag.
Kjell Eskrev 2010-02-11 @ 18:20:27 URL: http://www.nabbsjuan.bloggplatsen.se
Dramatisk historia för den tomten.

Mycket vackert foto.

Känner du Yngve eftersom du fick förhandstitta?
Mariaskrev 2010-02-11 @ 18:37:41 URL: http://mariabelgien.blogspot.com
Vilket vackert foto och en sådan historia bakom :)

Ha en fortsatt bra dag!
Camillaskrev 2010-02-11 @ 19:49:03 URL: http://camillalillagul.blogspot.com
Vilken söt liten tomte du gjorde !

Tur att du fick räddat honom !

Kommentera här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-mail: (publiceras inte)

URL/hemsida:

Kommentar: