Nya Polly, Dark Sensation

Jag tillhör den kategori människor som plockar ut de mörka Polly-godisarna från de ljusa när jag handlar lösgodis eller blir bjuden på Polly ur en godisskål. Jag tycker Polly med mörk choklad är många gånger godare än den med ljus.

 

 

För många år sedan satt jag med en påse Polly och beklagade mig över att det inte fanns tillräckligt med mörka Pollygodisar i påsen. Det fanns en påse med enbart ljusa Polly och en påse med blandade ljusa och mörka, men varför fanns det inte en påse med bara mörka Polly? Det gick faktiskt så långt att jag mailade tillverkarna och frågade precis den frågan. Jag minns tyvärr inte om jag fick något svar, jag tror inte jag fick det (och eftersom detta var på gamla goda hotmail-tiden så har jag inte heller mailet eller eventuellt svar kvar).

 

MEN

 

Idag i mataffären fick jag syn på något nytt - nämligen

Polly: Dark Sensation!

 

 

 

Det verkar som om min önskan efter flera år har blivit hörd. :) En Polly-påse med enbart mörka Polly. Underbart!! Självklart var jag tvungen att fira detta med en helt egen påse Polly.

 

 


Underbart lyxigt med en påse med enbart mina favoriter! Mums!

Vilken Polly föredrar du? Den ljusa eller den mörka?

Vad folk slänger...

Jag var och tittade till sopsorteringen i Malmö igår, och slogs av vad folk faktiskt slänger i soporna. Bland annat en gammal vacker symaskin. Tyvärr fungerade den inte längre, men själv tycker jag att den var riktigt vacker.

Ett par kom och lämnade ett gammalt slitet fällbord, och hade jag själv bott i Malmö hade jag burit hem bordet själv, det hade kunnat bli riktigt fint när man fixat till det. Tyvärr bor jag inte i Malmö och det kändes som en omöjlig uppgift att få hem bordet, så därför blev jag riktigt glad när en ung kille kom förbi för att slänga lite mattor och samtidigt passade på att ta med sig bordet därifrån. Sådana bord ska inte slängas. (Min sambo J höll dessutom på att gå i taket när han fick se bilden på bordet - hade han varit där hade han gått hem från Malmö med det).


Gammal symaskin

 

Klaffbord

 

Ordlös onsdag - nyår

 

 

Fler nyårsbilder hittar du här.

Ny halsduk!

Jag har blivit kär idag. Var i Malmö på eftermiddagen och passade på att titta in hos Myrorna, när jag plötsligt fick syn på den. En lång halsduk i en härligt röd färg. Så lång att båda ändarna når nästan ner i marken om jag lägger den runt nacken. Den var så mjuk och härlig att jag bara inte kunde låta bli att köpa den och för 30 kronor blev den min!

Underbart, nu har jag någonting att mysa i ihöst!

Datorn iklädd halsduken.

Jag är Döden. Jag har redan länge gått vid din sida.

Ingemar Bergmans Sjunde inseglet. Filmen där döden spelar schack. Det är en klassiker. Själv minns jag ändå mest julkalendern Håkan Bråkan där Håkan själv var förtjust i potatis och just denna film.


Antonius Block: Vem är du?
Döden: Jag är döden.
Antonius Block: Kommer du för att hämta mig?
Döden: Jag har redan länge gått vid din sida.
Antonius Block: Det vet jag.
Döden: Är du beredd?
Antonius Block: Min kropp är beredd, inte jag själv.


Igår auktionerades Ingemar Bergmans prylar ut hos auktionsfirman Bukowskis och med en auktionsintresserad sambo, så fick jag en glimt av den auktionen i direktsändning. Och vilka priser sakerna gick för. Bland annat schackpjäserna. De såldes för 1 000 000 kr. En miljon kronor!

Tisdagstema - verktyg

 

Fiskeverktyg används när man fiskar, dessa används dock numera mest som prydnad utanför en antikbod på Öland.

 

Fler verktyg hittar du här.

Winnerbäck som vampyr?

Lyssnade precis på Winnerbäck och låten Hugger i sten och fängslas av orden

Jag vill ha dig här på riktigt inatt
och suga liv ur din halspulsåder

Det är vampyrfeber i världen, men att även Winnerbäck var vampyr visste jag inte.. :P

Just a reminder

 

Osäker? Läs mer här och här och låt mig värva dig till en av nätets bästa gratissidor! Du får hela 75 poäng att börja med!

 

Bli medlem du också!

Höst

Har alltid tyckt att dessa är så vackra i färgen. Riktigt höstiga är de.
Ramar

Satte en ram runt bilderna i förra inlägget för att testa hur det blev. Tänkte att jag skulle rama in dem. Eller åtminstone märka mina bilder. Men vad gäller ramen så kommer jag nog testa mig fram lite grann för att se vad jag tycker passar.


 

Detta är för övrigt tredje inlägget med samma blomma. :P

Utblommat

Det blir första gången jag bidrar till fotoutmaningen Fototriss, har väl tänkt att jag inte skulle börja med fler fotoutmaningar än på ett tag, men kunde inte hålla mig. Jag tyckte nämligen att temat denna söndag var utmärkt, då det har blivit en del blomfoton den senaste veckan. Dessutom finns det många fotografer med oerhört vackra bilder att inspireras av på det här temat. Ta gärna en titt här du också.

 

Här är mina tre bidrag till utblommat.

 

 

 

 

The crack of a frown

Det är fest.

Det äts och dricks.

Vin, vodka och blannevann.

Det sjungs och skrålas.

Och jag blir full, även om det varken var meningen eller tanken. Jag festar ut ungdomslivet och slås av att det aldrig blir samma sak. I spegeln ser ett par trötta ögon tillbaka och säger åt mig att det är dags att gå hem. Jag börjar bli gammal.

Runt ögonen börjar linjerna samlas. Sakta, för att en morgon visa sig bilda en ny liten rynka. Jag känner inte när den bildas, men plötsligt är den bara där. Ålderstecken och jag bestämmer mig för att inhandla en ordentlig antirynkkräm.

Jag har fortfarande några år kvar till 30, så egentligen är jag inte gammal. Det är den här miljön jag är gammal i, det är hög tid att förflytta sig, att byta upp sig. Jag är vuxen, och jag borde vara vuxen. Känslan snuddar lätt vid mitt sinne och det känns riktigt, riktigt bra. Det är skönt att vara vuxen. Jag tror jag kommer trivas.

Antirynkkräm here I come!
Beautiful South - Prettiest eyes

Line One is the time
That you, you first stayed over at mine
And we drank our first bottle of wine
And we cried

Line Two we're away
And we both, we both had nowhere to stay
Well the bus-shelter's always OK
When you're young

Now you're older and I look at your face
Every wrinkle is so easy to place
And I only write them down just in case
That you die

Let's take a look at these crows feet, just look
Sitting on the prettiest eyes
Sixty 25th of Decembers
Fifty-nine 4th of Julys
Not through the age or the failure, children
Not through the hate or despise
Take a good look at these crows feet
Sitting on the prettiest eyes

Line Three I forget
But I think, I think it was our first ever bet
And the horse we backed was short of a leg
Never mind

Line Four in a park
And the things, the things that people do in the dark
I could hear the faintest beat of your heart
Then we did

Now you're older and I look at your face
Every wrinkle is so easy to place
And I only write them down just in case
You should die

Lets take a look at these crows feet, just look
Sitting on the prettiest eyes
Sixty 25th of Decembers
Fifty-nine 4th of Julys
You can't have too many good times, children
You can't have too many lines
Take a good look at these crows feet
Sitting on the prettiest eyes

Well my eyes look like a map of the town
And my teeth are either yellow or they're brown
But you'll never hear the crack of a frown
When you are here
You'll never hear the crack
Of a frown

Fredagsfärger - Svart & Rosa

Veckans fredagsfärger är svart och rosa, och jag har faktiskt en hel del på det temat, däremot är jag inte alltid särskilt pigg på att lägga ut bilder på människor och helt plötsligt har mina svartrosa bilder decimerats till ett fåtal eftersom de flesta innehåller personer som bär en svart eller en rosa tröja.

 

Hursomhelst, här kommer mina bidrag denna vecka.

 

 

 


 

Fler fredagsfärger hittar du här.

Svamp!

Föregående helg cyklade vi ut till ett friluftsområde cirka en mil utanför stan. Där kunde man nämligen få svamprådgivning!

 

 

Sambon och jag besökte svamprådgivningen förra året också, och eftersom vi tyckte det var trevligt att kunna plocka en väldig massa svamp och sedan få reda på vad det var, åkte vi ut i år med. Tyvärr ösregnade det lagom när vi kom ut, och även om regnet lättade så var det ändå trist väder hela dagen.

 

Lite svamp blev det dock, och med oss hem fick vi dels lite kantkremla samt vårtig röksvamp. Mycket gott!

 

 

 

 

Tänk att jag inte gillade svamp när jag var liten...

Att ordna sina foton...

Jag har problem med att organisera mina foton, och speciellt jobbigt blir det eftersom jag tar ganska mycket foton. Häromdagen ville jag publicera en bild på en groda till veckans tisdagstema, men ingenstans kunde jag hitta denna lövgroda på bild. Idag hände samma sak, fotoutmaningen ordlös onsdag hade tema trasig och jag ville bidra med en bild från det gamla tvätthuset nere vid bäcken intill vårt sommarställe - för det är verkligen trasigt. Men, någon sådan bild hittade jag inte någonstans, hur mycket jag än har letat.

Så, jag skulle verkligen behöva hitta ett system för att organisera mina bilder bättre, men kanske främst ett system för att få en bättre överblick över dem. Jag har förstått att iPhoto är ganska bra när man vill ha koll, men jag har testat det, och min dator blir mest slö av att hantera alla bilder, så jag behöver någonting annat. Och, jag behöver någonting som inte kostar något, för som student.. tja..

Många av mina bilder har jag numera mest på min externa hårddisk, men flertalet av bilderna om jag lagt dit på senare tid har jag även sparat en förminskad kopia av på datorn, vilket ger mig tillgång till fotona utan att koppla in hårddisken. Tyvärr vet jag inte längre hur jag ska organisera bilderna, för det fungerar inte längre med att organisera dem efter dagar eller händelser.

Jag blir tokig av att inte hitta bland alla mappar!


När jag letade efter det förfallna tvätthuset idag snubblade jag dock över bilden jag letade efter igår - lövgrodan! Här har ni den.. visst är den både grön och skön. Tycker själv att den är väldigt vacker, även om lätet av hundratals lövgrodor inte direkt är vackert.. snarare ganska mäktigt.

Lövgroda, bilden tagen under en inventering av lövgrodor våren 2008.

Ordlös onsdag - Trasig

 

 

Mer trasigt här.

Tisdagstema - Grön är skön

På jakt efter en grön groda i bildarkivet springer jag på denna lilla larv som får symbolisera dagens tisdagstema - grönt är skönt. Fotot är taget 2005 i Söderåsens nationalpark.


Fler tisdagsteman hittar du här.

Jag tror det svajar i min själ

Jag grips av en känsla, en egendomlig känsla av livet. Spotify spelar Winnerbäcks nya skiva och jag trillar över en blogg som griper mig. Jag kan inte sluta läsa, jag läser om saknad och glädje, om längtan och sorg och jag känner, jag gråter. Orden berör mig och bloggen hamnar bland bokmärkena. Jag kommer återkomma.

I öronen berör Winnerbäck, trots att ljudet stundtals påminner om Kents är det fortfarande Winnerbäck jag hör, och jag fastnar för orden: jag tror det svajar i min själ. Det är så det känns ibland.


det måste ut vad som kommit in
jag tror det svajar i min själ
det måste ut vad som kommit in

du som reser mig
se mig, hör mig
känn mig

det måste ut vad som kommit in ...Lila blomkål

Har upptäckt lila och orange blomkål hos ica-handlaren och var tvungen att titta lite närmare på dem. Färgad blomkål står det på och i affären undrar jag lite smått om de verkligen är färgade eller om de har den färgen naturligt.

Väl hemma är google min vän och jag tar reda på att de är naturligt färgade, men att färgen liksom odlats fram. Likaså finner jag att det tydligen finns vita och lila morötter samt att den lila blomkålen lätt tappar färgen om man kokar den. Jag får hålla koll nästa gång jag handlar. Man kanske borde pröva ett uppiffat blomkålshuvud?

När jag sökte på google funderade jag också på hur man får reda på någonting om Google - så jag googlade google helt enkelt. Jag är en total nörd! :)

Google, min vän

En kraxande kråka i målbrottet

Jag har tappat rösten.

Jag har varit förskyld ett tag, men kände mig ändå tillräckligt bra i fredags för att gå på fest. Skoj var det, men när jag vaknade i lördags hade jag inte längre någon röst. Och jag har fortfarande ingen röst, så antingen så viskar jag eller så låter jag som en kraxande kråka i målbrottet. Men främst håller jag nog käft helt enkelt. Och stannar inomhus som en rädd, osocial varelse.

Förutom rösten så mår jag inte helt kanon i övrigt heller, jag hostar och känner mig småfebrig mest hela tiden, och underhåller mig med att titta på gamla avsnitt av Gilmore Girls på onlineTV. Suck, jag skulle behöva bli frisk snart.

Krax. krax.

En vacker söndagDet har varit fint väder idag, så vi har promenerat lite och jag har fotat (lite). Visar upp lite bilder i veckan.. :)

Natt på museet

Igår var det kulturnatt i Lund vilket innebär en väldig massa gratis aktiviteter runt stan. Dock innebär det också långa köer, så det gäller att bestämma sig för vad man vill göra för man kan få köa länge. Vi beslöt oss för att gå till zoologiska museet där de hade "natt på museet".

Efter dryga 50 minuters köande fick vi välja våning - vi valde att titta på våningen med skelett - och vi försågs med ficklampa och en uppgift att lösa. Sedan fick vi gå runt där bland valskelett, giraffer, björnar, tapirer och fladdermöss. Det var riktigt häftigt att få smyga omkring där i mörkret.. :)

Hey fishie!
 

Oändlighet - Ändlighet?

Jag låter tårarna salta maten idag.

 

Livet är bara så orättvist ibland.

Fredagsfärger - Röd & Turkos

Idag var det klurigt att hitta bilder till fredagsfärger, det tog mig en bra stund, och jag fick till och med ta fram kameran. Tillslut kände jag ändå att jag hade hittat några bilder som passade in på beskrivningen (jag tycker det är roligare att publicera fler bilder i samma färgtema). Här är i alla fall mina bidrag.

 

Bilden är tagen inne i en av sviterna på ishotellet i Jukkasjärvi 2007. Sviten hette Crystallization och kulan ni ser är helt enkelt is.

 


När jag började funderade på den turkosa färgen föll tankarna ganska fort på min turkosa overall. Jag är trots allt teknolog och troligtvis har jag något rött märke på den, tänkte jag och började rota fram overallen ur gömmorna. Här bjuder jag därför på detaljer från en äkta studentoverall. Turkost och rött.

knapp

 

 

Tillslut hittade jag en bild från skärgården utanför Stockholm under 2008. Vattnet är lite blå-turkost, så bilden får duga som avslutningsbild den här fredagen.

 

 

Fler fredagsfärger hittar du här.

Fotoutmaningar

Som ni kanske märkt har jag upptäckt det där med fotoutmaningar, och jag tycker det är så sjukt roligt. Och trots att jag inte hållt på särskilt länge, har jag ändå min favorit - fredagsfärger - den fotoutmaning jag började med.

Så nu, torsdag kväll, kommer jag plötslig på mig själv med att förväntansfullt längta lite efter att veckans fredagsfärger ska läggas ut. Det är nästan som när man är liten och väntar på att öppna julklapparna. I just can't wait!! Vad blir det? Kommer jag hitta någon bra bild? Kommer alla andra gilla mina bilder? Spännande, spännande!

Tillsvidare passar jag därför på att länka till mina tidigare fredagsfärger, och inser att det bara var två veckor sen jag hittade sidan första gången. Här har ni dem:

Beige & Vit

Blå & Grå

Tunneln del 2

I våras skrev jag om vår gångtunnel som höll på att utsmyckas med diverse bilder och mönster ( läs här ) men jag lade aldrig upp några bilder på konstverket (?), så några månader senare tycker jag nu att det kan vara dags att göra det. För enkelhetens skull har jag lagt med samma text här, fast denna gång med bilder.


Tunneln - 7 maj
"Intill oss går det en cykel- och gångtunnel under vägen till affären. Fram till innan påsken var denna tunnel någonting som man nästan aldrig gick i, det är enklare att gå över vägen. När vi kom tillbaka från påsksemestern började det dock hända saker.. Helt plötsligt började det målas och fejas, det blev vitt och fräscht.. najs.. :)

However, bara dagarna senare var plötsligt staketet snorgrönt!

Okej, det är ju i alla fall bra att det fräschas upp lite, tänkte man då, även om inte färgvalet var det bästa.
"

Insidan av tunneln


"Därefter dök det upp en rosa älg. Stor som en människa och följt av djur i blått, gult, grönt.""Okej, det blir säkert bra, tänkte man även om optimismen började svikta.

Sedan dess har det dykt upp vågor, berg, gigantiska korsstygnsblommor med tillhörande korsstygnstråd och nål."

"Och mer djur såklart."
Dalahästsälg

"Någon tyckte det var en grymt bra idé att ta en plasgräsmatta - klippa sönder denna OCH sätta upp den på tunnelväggarna i form av djur. Gräsdjur liksom.."


(Dessvärre har jag ingen bild på vildsvinet innan någon tände eld på det. Nu är det bara en äcklig sörja av smält plast kvar..)


"Okej, nu kan det ju i alla fall inte bli värre, tänkte man..

..tills imorse när jag gick förbi och först såg den färgglada prickiga ekorren och sedan den stora blommiga (prickiga?) och färgglada hjorten i mänsklig storlek!
"Blommiga djur.


"Jag undrar lite smått hur det kommer se ut i slutet av nästa vecka när de ska vara klara med tunneln. Jag fasar. "Som tur är så gjorde de inte särskilt mycket mer med tunneln och visst börjar jag vänja mig, men fortfarande kan jag inte förstå syftet med den fula utsmyckade hjorten...

Ordlös onsdag - Liten

 

Fler bidrag hittas på Ordlös Onsdag.

Nobody puts Baby in the corner

Läste bland nyheterna att Patrick Swayze avlidit inatt. Han dog i cancer, efter att ha kämpat mot den i ett och ett halvt år. Det är tragiskt, men lever kvar gör han ändå, främst genom Dirty Dancing. Det är så jag kommer minnas honom, som Johnny i Dirty Dancing. Jag har precis som många, många andra sett den filmen otaliga gånger och blir lika gripen varje gång.

 

 


En helt underbar film!

Fångad...

Den första bilden jag tänkte på när jag skulle hitta en bild till fotoutmaningen tisdagstema var denna. Dock kom jag på att jag inte tagit bilden själv, vilket inte skulle vara i enlighet med reglerna, så jag fick välja en annan bild.

Passar dock på att posta den här ändå. Tror inte
min syster har någonting emot det, då det är henne jag har fått bilden av.. :)


Tisdagstema - fångad

Min första tanke när jag hör ordet fångad är ett fängelse. En fånge bakom lås och bom. Bakom galler. Därför får tisdagstemat gestaltas av ett lite ovanligare galler.

 

Fotot är taget i gamla stan i Stockholm runt påsk 2008 med en tidigare digitalkamera.

Fler tisdagsteman hittar du
här.

Ingenting

Jag har fortfarande rejält med huvudvärk, så det blir inga avancerade inlägg på bloggen. Det brukar det väl visserligen inte bli annars heller, men nu har jag åtminstone någonting att skylla på.

Bjuder på lite blommor från Botan i lördags.
Bakis?

Det är måndag eftermiddag och jag ligger i sängen och känner mig bakis. Patetiskt egentligen. Speciellt som den enda alkohol jag kan ha fått i mig under gårdagen måste ha kommit från utandningsluften från en full student. Så att jag nu ligger med huvudvärk och känner mig allmänt uttorkad är inte rättvist.

Igår jobbade jag pp. Det innebär att jag jobbar som service på fester eller andra arrangemang här. Det innebär att ordna en garderob och att hänga in och ut klädesplagg under hela festen. När festen är slut röjs garderoben, arbetarna städar efter sig och vi som jobbar ska kontrollera att städningen blir ordentligt gjord, att allt utlånat körs tillbaka och att lokalerna återgår till sitt normala skick.

Igår började jag jobba vid 18, festen var slut vid 02, men eftersom hela huset (and this is a big house) skulle städas tog det tid och runt kvart över sex i morse skrev vi ut oss och gick hemåt. Kom hem en stund innan sambon skulle gå upp, åt en bit rostat bröd och föll huvudstupa i säng. Det är bra extrapengar, men otroligt jobbigt.

Efter att ha vaknat vid 12 och ätit lunch, sedan slötittat på internet-tv känner jag mig fortfarande trött, har ont i huvudet och känner mig allmänt bakis. Gissningsvis beror det på att jag inte drack så mycket vatten igår när jag jobbade - glömde nämligen min vattenflaska hemma.

Hade dock gett vad som helst för klart, kallt vatten från en fjällbäck. Det var något av det underbaraste i fjällen i somras och det jag saknar mest.

Det finns alltför få fjällbäckar här nere i Skåne!!!Rulltårta

Jag fick ett ryck igår och ville helt plötsligt baka rulltårta, något jag aldrig gjort själv förut vad jag minns. Eftersom jag är glad i choklad så blev det både chokladdeg och chokladfyllning. Jag måste säga att det var väldigt enkelt. Plus att det blev väldigt gott.
På nätterna har jag förskingrat så mycket förstånd

I live with this.Kommentarer till lillstrumpa

Eftersom jag av någon anledning inte kan kommentera på min systers blogg, så tänkte jag att jag gör det här istället. :)

* Kommentar till Fått mina kläder:
    > Lycka till, du är ju grym!

* Kommentar till Ett halvbra jobb:
    > Kan du inte köpa in någonting fint till mig också nästa gång du beställer kläder. :) Vad köper du in dem för förresten?Nu är det dags att återgå till pluggandet! Ha en trevlig fredag allihop!

Fredagsfärger - Beige & Vit

Fredagens färger är beige och vit - en inte allt för lätt utmaning. Efter mycket sökande i bildarkivet hittade jag dock några bilder som idag får gestalta beige och vitt.

 

 

 

Jag tycker att det är lite roligare att försöka hitta flera bilder med samma färgkombination, så jag fortsätter med  ett par till bilder på samma tema. Beige är egentligen en mycket svårdefinierad och varierbar färg, så bilderna har olika skiftningar, men alla kan de nog klassas som beiga.


 

 

 

Den översta bilden är tagen i somras på en åker precis norr om Lund. Hjärtat i sanden är taget ute i Lomma för någon vecka sedan.

 

Fåglarna är tagna med mina tidigare kameror. Svanen med ungarna fotades på en ö i Stockholms norra skärgård sommaren 2008 och den andra bilden fotades i Köpenhamn för något år sedan.

 

Fler fredagsfärger hittar du här.

Jag får liksom ingen ordning

Jag kan ha räknat sekunderna som gick, mellan ljuset, och åskans dån. Jag kom på mig själv med att undra för ett ögonblick om du var på väg hit, eller härifrån. Det tysta ekot är av ett slag för sig. Det kommer ensamt, om det är nåt att ha. Vad du än gör ta inga råd från mig. Jag vet, de fungerar inge bra.

Jag får liksom ingen ordning på mitt liv. Det kan va så förfärligt, det kan va så bra. Om nätterna har jag förskingrat så mycket förstånd. Det kanske var pundigt, det kanske var bra.

Jag höre din röst på en ödslig kyrkogård. Jag måste ha träffat din frekvens. Diskanten var svagare, diktionen mindre hård. Det var som att tonen var en väns. Det är lätt att se hur sjuk man en gång var, när såren läker och regnet känns. Gör din tolkning, häll mig full med svar. Rita figurer, och dra en gräns.

Jag får liksom ingen ordning på mitt liv. Det kan va så förfärligt, det kan va så bra. Om nätterna har jag förskingrat så mycket förstånd. Det kanske var pundigt, det kanske var bra.

Jag kan ha glömt din vaksamhet, jag söker inte mer än sympati [eller jo det gör jag visst]. Inga kan ta fel på varann som vi.

Jag får liksom ingen ordning på mitt liv. Det kan va så förfärligt, det kan va så bra. Om nätterna har jag förskingrat så mycket förstånd. Det kanske var pundigt, det kanske var bra?


/Winnerbäck - Jag får liksom ingen ordning

This is how I feel

Det börjar bli dags nu. Att fortsätta gå. Även om jag vet att det är dags att gå vidare nu så kan jag inte slita mig. Och helt plötsligt har jag separationsångest. Jag är framme vid avfartsvägen och det är dags att svänga av. Hit men inte längre.

För fyra år sedan gick jag med i en studentförening med inriktning på kortare utbyten runtom Europa. Det förändrade mig. Det förändrade mitt liv. Efter fyra år har jag suttit i styrelsen i tre, haft de flesta poster som går att ha och engagerat mig mer än de flesta. Och nu är det dags att ta första riktiga steget bort. Det känns främmande, fel och sorgligt. Men kanske framförallt skrämmande.

Vad händer nu då?

This is how I feelZelmani - dreamer


Seasons, my friend. 
Colour me so we can blend.
Forbid me to go,
I know so little about the wind when it blows.

Dreamer, dreamer.
I’m walking out of your dream.

Take me off the parade,
and place me somewhere in your sense of shades.
Your night shuts my door,
and I will not dream anymore.

See if I can pass by that waiting hand,
if I can pass by that wandering man.
If I can leave to get home,
see that it all make sense pretty soon.

Dreamer, dreamer.
I´m walking out while you go on.


Efterforskningar - jag söker en by

Kände att jag ville haka på det här med fotoutmaningar lite till, så det fick bli ett bidrag till vad som kallas ordlös onsdag. Temat var engelskt och eftersom jag av en tillfällighet kollade igenom mina gamla bilder för en eller två dagar sedan, så visste jag att jag hade en fin bild från en engelsk by.

Sagt och gjort och bilden publicerades.

Sedan började jag fundera på vad det kunde tänkas vara för by, jag hade inget namn på den, så jag började fundera.. Bilden är tagen 2006 när jag var i England en vecka med en kompis. Vi bodde hemma hos en familj där hon bott några år tidigare. Inte heller var dessa människor bodde kom jag ihåg.

Så, jag började på google - en karta över England. Insåg snart att jag skulle behöva en mer detaljerad karta och började söka på distrikt. Gloucestershire lät lite bekant, så jag började där. Min första träff innehöll en lista på samtliga byar/samhällen i Gloucestershire och jag ögnade igenom listan lite snabbt. Jag fastnade för ett namn med tillägget on-the-water och undrade om det inte var någonting sådant.

Så, google igen, "Bourton-on-the-water" och sedan bilder. Och jepp, visst var det byn jag letade efter. Se själva!


Den här bilden hittade jag på internet (
här):Och den här bilden tog jag själv under resan till England 2006, under samma utflykt som jag tog bilden i föregående inlägg.Fantatiskt detektivarbete va? :)

Ordlös onsdag - Engelsk

 

Fler bidrag hittas på
Ordlös Onsdag.

Tisdagstema - vänskap

 

Jag och min syster tramsar oss alltid tillsammans. Sommaren 2006 hade vi en tråkig eftermiddag då vi passade på att ta hundratals tramsiga bilder, bland annat den här. Den talar om vänskap på sitt eget lilla sätt. Om att våga vara sig själv och samtidigt bli accepterad för den man är. Det är väl ändå vänskap?

 

Jag älskar den här bilden. Den visar mig och min syster som de skrot och korn vi verkligen är. :)

Virvelglas

Den här bilden tog jag i fredags. Den föreställer ett chateau-vinglas, där bilden är tagen uppifrån.

 

Och photoshop med lite färg. Inget mer avancerat än så.

 

 

 

 

Tror själv att jag gillar den gröna bäst... vilken föredrar du?

Gratisbio så klart!Hos Gratisbio kan du genom några klick samla poäng som du sedan kan byta mot presentkort och biocheckar. Jag är redan medlem sedan ett tag tillbaka och om du inte är det redan, tycker jag att du borde testa - det är faktiskt väldigt enkelt! Dessutom är det 100% gratis.

BLI MEDLEM HÄR


Som medlem i Gratisbio har du fördelarna att kunna samla ihop poäng som du sedan kan byta mot presentkort eller biobiljeteter. Poängen samlas genom att besöka länkar, delta i olika tävlingar eller undersökningar eller genom att vara aktiv. Du kan även få mellan 10-1000 poäng av att blogga om Gratisbio och bara genom att vara aktiv på Gratisbio.se kan du lätt tjäna in 4 poäng per dag!

När du blir medlem genom mig (ange FluffFairy som värvare) får du 75 poäng att starta med. Därifrån kan du utan någon ansträngning lätt ta dig upp till den första poängnivån för presentkort som ligger på 200 poäng. Så vad har du att förlora? Nä, just det ingenting.. ;)

Bli medlem idag!


Mättnad och tristess

Brunchen i Malmö förtog samtliga krafter och nu finns bara en konstant mättnadskänsla. Jag orkar inte göra någonting, plus att jag inte är sugen på att göra någonting.

Egentligen borde man väl ta till vara på den här söndagen nu när solen har tittat fram igen.. Ska i alla fall försöka slita mig från datorn ett tag.

Trevlig söndag!

Svaneholms slott

Vi blev bjudna på middag av svärföräldrarna. De ville fira sina söners födelsedagar och tog med oss på middag på Svaneholms slott i Skåne. Mycket vackert var det, och väldigt god mat. Till förrätt blev det en mycket god palsternackssoppa, till huvudrätt lammfilé och till efterätt skånsk äpplekaka. Alltsammans mycket, mycket gott. Imorgon blir vi bjudna på brunch i Malmö, så det ska bli väldigt trevligt.

 

Självklart kunde jag inte låta bli att fota lite, så här kommer lite bilder från slottet. Låt er inte luras av att det finns blå himmel på det översta kortet, vädret var riktigt ruskigt, så det var skönt att sitta inomhus och äta. Fast det var lite synd att vi inte kom ut och kunde promenera lite i omgivningarna, men det får bli nästa gång.

 


 

 

 

 

 

Bio och mysmiddag

I slutet av veckan passade sambon och jag på att gå på bio. Jag fick nämligen ett gratis biobesök av min syster till filmen Sommaren med Göran som tack för att jag lånat böcker åt hennes pojkvän. Det var faktiskt otroligt skönt att avsluta veckan med ett biobesök, så tack kära syster! :) Filmen var dessutom väldigt rolig.

Efter bion gick vi och handlade mat och gjorde en riktig mysmiddag - kött, potatis och sås, rött vin och sedan nybakad äppelpaj med vaniljsås. Mums!

 

Efter middagen satte vi oss och tittade på Tru Blood på SVT play - faktiskt en riktigt bra vampyrserie..

Fredagsfärger - Grå & Blå

Av till synes en slump råkar jag hamna på en blogg med en vacker bild i blått och grått och med texten fredagsfärger. Fredagsfärger? Jag tar mig vidare med hjälp av en länk och hittar en sida med enbart fredagsfärger. Och många, många bloggare som sällskapar sig och lägger ett eget bidrag till fredagsfärgerna. Efter att ha förhört mig lite hos några användare om fenomenet så låter det väldigt intressant, så jag bestämmer mig för att göra gemensam sak med er. Jag ska bidra till Fredagsfärger, med temat blå & grå.

Efter en liten titt på mitt förra inlägg inser jag att jag till synes av en slump redan har startat denna fredag i blått och grått då de flesta bilderna går i just den färgskalan, men jag letar ändå reda på någonting annat.

 

Tillslut bestämmer jag mig för en bild jag tog i somras föreställande blå himmel, grå sten och Sveriges högsta topp - Kebnekaise. Inte för att jag tycker att bilden är den bästa av de jag hittar, utan för att det betyder en hel del för mig att jag tog mig upp. Bilden gör mig stolt.

 

 

Under tiden då jag letat fram en bild, har jag insett att det är omöljigt att välja en bild att publicera. Därför har jag en fråga till er som varit med lite längre - är det meningen att man ska bidra med en bild, eller kan man komma med flera på samma tema? Oavsett vilket, är det nämligen det jag tänkte göra nu.

 

Utsikt från Vakkotavaare, på andra sidan vattnet skymtar en del av Sareks nationalpark.

 

Mitt förra inlägg var som sagt av en slump fyllt med blågrå bilder, och här är ytterligare några tolkningar på temat.

 

Grå blåbär. (Bilden kanske inte är så blå, men ett blått bär i en grå ton..)


Blåklockor.

 

Ett par trasiga jeans nere vid stranden intill vår stuga i Småland.


Att någonting som sker till synes av en slump kan leda till en sådan tillfredställelse. Jag älskar att fota och jag gillade utmaningen att hitta en bild på en temafärg. I can't wait for next week. :)

Vill du se ytterligare tolkningar av fredagsfärger så hittar du dem här.

Jag hittade mitt hjärta på stranden

Vi cyklade ut till stranden i tisdags eftermiddag bara för att ta till vara på det fina vädret. Det är lite mer än en mil att cykla, och motvinden brukar alltid blåsa ganska kraftigt. Men när man väl kommer ut är det helt klart värt det.

 

 


Förra veckan gjorde jag ett
hjärta av snäckskal. Nu var vi på samma plats igen och jag undrar om det inte var mitt hjärta som fortfarande fanns kvar till vissa delar.. det hade visserligen vridit sig mer än 90 grader och töjts ut en hel del, men tror ni inte att det är hjärtat jag gjorde?

Blommor i stadsparken

Innan pannkaksbuffén i söndags tog vi en promenad genom stadsparken. Nuförtiden har jag alltid kameran med mig när jag är ute någonstans - den är underbar den lilla guldiga saken!

 

Som vanligt blev det en del blommor fotade - jag är lite smågalen i att försöka mig på att fota makro eller närbilder.  Eller blommor och växter för den delen. En känsla för detaljer skulle jag vilja gissa att det är..

 

Håll till godo..

 


 

 

 

Ska detta föreställa ett liv?

Somliga dagar är jag hopplös. Ingenting blir gjort och jag hatar mig själv för det. Ändå får jag inte handen ur arschlet och sätter igång med någonting. Istället väntar jag ut tiden. Tick - tack, tick - tack.

I väntan på vadå? Vem försöker jag lura? Få någonting gjort istället för böveln!!

Biblioteket

 

Var till UB (universitetsbiblioteket) igår och lånade böcker till systers pojkvän. Byggnaden är fantastikst vacker, inte sant?

 

Purjolök!

Hittade den här purjolöken i botanska trädgården i helgen. Visst är den maffig!


Purjolöken fick mig dock att tänka på purjolöks sången, eller vad den nu kan tänkas heta - Loituma. Om ni klickar på bilden nedan kommer ni till låten som lätt sätter sig på hjärnan.. :)


Nu ska jag sova, så godnatt!

Multitasking genom ett OLM

Sitter och multitaskar - har möte om ett event i Göteborg i oktober på Skype (OLM = OnLine Meeting). Tror det är typ sex deltagare och för min del är det Skype utan mikrofon, så jag lyssnar helt enkelt på konversationen och kommunicerar genom att skriva. Mycket intressant.

På dator nummer två sitter jag och kollar på Google dokumentet som uppdateras ständigt av sekreteraren för mötet. Precis den texten som diskuteras.

Och så försöker jag blogga. Och surfa. Och kolla min mail. Och äta.

(Bilden är tagen med mobilkameran, troligtvis därför den är dålig..)

Med två laptops i knäet blir det ganska varmt..

Visst är det försmädligt?

För några år sedan hade jag som ett litet nöje att samla på bilnummer, dvs att se bilnummer i rätt ordning - 001, 002, 003 osv. Jag kom ungefär till 064 innan jag gav upp. Anledningen till att jag gav upp var att jag aldrig kom ihåg vilket nummer jag var på och kom därför aldrig vidare.

För ett tag sedan fick jag ett ryck och bestämde mig för att göra ett nytt försök och börja om från början. Men, bestämde jag också, med den lilla haken att jag måste fota alla registreringsskyltar. Lite jobbigt kan tyckas och sannolikheten att jag ger upp är nog ganska stor, men det är ett kul extranöje när man cyklar eller går runt i staden.

Hursomhelst, igår när jag var på väg hem höll jag lite utkik efter nummer 005. Nästan hemma fick jag syn på nästa nummer 006, och tvåhundra meter senare när jag ska över ett övergångsställe ser jag äntligen rätt nummer - 005! MEN, bilen är i rörelse och jag hinner inte få upp varken kameran eller mobilen ur väskan.

Nu känns det lite försmädligt att fortfarande vara på jakt efter nummer 005, när jag kunde ha varit två nummer framåt.

(Det finns till och med en hemsida för sådana här nördigheter -
www.platespotting.com)

Man har inte roligare än man gör sig. :P

Fluffigt?

Fluff i all ära, men ibland kanske det går lite för långt?

Igår råkade jag surfa in på sidan
fluffbabes.se och jag har fortfarande svårt för att hålla mig för skratt. Jag tycker att det är lite häftigt, mycket löjligt och ofantligt roligt på samma gång. Och framförallt så förstår jag inte - finns det folk som lägger pengar på sådant här?


Vad sägs om plåster med bling-bling? (3 plåster för 99 kr)...eller varför inte galoscher för dina högklackade skor? Bara att dra på och använda när det regnar.

 

 

...och om du vill slå på stort - en champagneglashållare för strykbrädan!! Bara 6.499 kr, det är ju som hittat!

 

Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta.

Designen på bloggen

Jag vet att jag har skrivit om det förrut, men jag orkar aldrig med det. Men jag vill verkligen göra om designen på bloggen. Tycker den är alldeles för mörk plus att jag saknar en lite mer personlig touch.

Samtidigt är det många som kommenterar att bloggen är snygg och visst är den lite annorlunda. Själv har jag dock bestämt mig för att den ska göras om - främst för att jag vill ha utrymme för att lägga upp lite större bilder/foton.

Hur ska jag vilja ha det??

Pannkaksbuffé

I söndags bestämde vi oss för att slösa lite pengar trots vår dåliga ekonomi. Så, vi tog en lång promenad genom Lund och avslutade på Ebbas skafferi för att äta pannkaksbuffé! Där fanns pannkakor, belgiska våfflor och äppelomelett. Det var sylt, grädde, glass, blåbär och hallon. Det var spenat- och fetaröra, skinkröra, bröd och sallad. Allting för att man själv skulle kunna göra sina egna crépes med fyllning eller sina egna pannkakor med favorittillbehöret.

 

 

Själv föredrar jag pannkakorna söta och har aldrig förstått varför man tillsätter icke-söta fyllningar, men vad gör det när man fick äta så mycket man ville! :)

 

 

Mums vad gott det var!!

Fuglesang / Fylleslang

Nu när Fuglesang är uppe i rymden skrivs det om färden överallt och rymden är aldrig mer intressant, så jag tänkte inte vara sämre och kan passa på att berätta om mitt eget minne av Fuglesang.

För två år sedan, efter Fuglesangs första rymdresa, fick jag under ett möte i Stockholm tillfälle att lyssna på honom när han berättade om livet i rymden och hans väg dit. Vad jag vill minnas så var det en mycket intressant föreläsning han höll, men det starkaste minnet jag ändå har av honom är från senare samma kväll.

Det var helt enkelt en stor sittning (middag) med representanter från de sju största svenska teknologkårerna samt inbjudna gäster, däribland Fuglesang som dessutom fick motta ett speciellt fint pris. I alla fall, på studentsittningar sjungs det ofta mycket och glatt. Mitt starkaste minne av Fuglesang är just från denna middag och det tillfälle då han går upp på scenen och med en enorm energi och inlevelse river av "Kalmare stad" samtidigt som han hoppar runt på scenen med ett järnrör.

Då var det heller inte svårt att förstå att vår stora hjälte Fuglesang gick under smeknamnet Fylleslang när han läste på KTH. Den här killen kan sina studentsånger och har varit med på åtskilliga studentfester.

Han var faktiskt väldigt bra där uppe på scenen.Moi et Fuglesang. (Min lugg ser lite underlig ut på grund av blixten.)