Michael Jackson död

Läste precis att Michael Jackson dött. King of Pop eller vad han nu kallades. Går man in på valfri nyhetstidning är det nämligen svårt att missa den nyheten.


Aftonblajjan


Ex-pressen


Sydsvenskan

osv...


Jag har aldrig varit något jättefan av Michael Jackson, men hur har någon kunnat undgå hans storhet? Hur kan någon inte beröras av att han nu är borta? Vem har inte diggat till hans låtar någon gång? Jag menar, jag är 80-talist, och MIchael Jackson har varit en av de största. Hans mest sålda album, släpptes samma år som jag föddes. Michael Jackson var störst.

Jag såg en dokumentär om Jackson en gång för några år sedan. I den framstod han väldigt mycket som ett litet barn, en väldigt stor liten. Och trots att dokumentären framställde honom som ganska wacko så började jag då känna någon slags sympati för denna barnsliga person och jag såg någon som omvärlden mest inte förstod, medan jag kände där och då att jag förstod honom lite bättre.

Nu är han död. King of Pop. Michael Jackson. Känns det inte lite sorgligt?

Jag sörjer i alla fall.

Pollenallergi

Jag vet att det kanske är dumt av mig, men just nu önskar jag att det inte var sommar. Det kunde väl ändå varit höst, eller tidigt på våren? Jag hatar att vara pollenallergiker. Jag hatar att inte kunna sova för att näsan kliar, rinner och är samtidigt så otroligt täppt. Och till på köpet kliar ögonen. Väldigt mycket. Jag är så trött på det här!

Dessutom har jag redan lagt runt 400 kr på allergimedicin den här sommaren. Och visst, det lindrar - men inte tillräckligt. Så jag snörvlar och nyser och kliar ändå. Det är lite bittert faktiskt.

Och jag är sjukt trött på det och av det och jag kan inte sova om natten.


Ett foto från Budapest tidigare i vår.

Morr!!!

Såååå länge har jag gått och längtat och verkligen spanat in mig på den högsta nivån på Gratisbio. 2000 poäng skulle ge mig ett presentkort på 700 kr. Och det är så mycket jag skulle kunnat köpa för de pengarna, så jag har sparat, och sparat.. och när man som jag vägrar att använda sig av betalerbjudanden för att samla poäng så tar det sin lilla tid. Och jag var faktiskt nära nu. Nära mina 700 kr i presentkort. Så nära att det börjat klia i fingrarna efter att äntligen göra av med pengarna. Så nära att jag börjat fundera på var jag vill ha mitt presentkort utställt. Så nära.

Och då ändrar Gratisbio sin sida! Uppdaterar. Gör om. Och hela systemet med presentkort ändras om. Och plötsligt är det en generell summa som gäller. 200 poäng = 50 kr i presentkort. Detta innebär väldigt logiskt att de 2000 poäng jag hållt på att samla till helt plötsligt bara är värda 500 kr. Och jag var så nära. Och jag behöver verkligen de där 200 kronorna som skiljer mellan 500 kr och 700 kr, för jag har verkligen inga andra pengar jag kan lägga på kläder just nu (ok, bortse från 40:- kjolen i föregående inlägg). Och Gratisbio tar bort dem från mig.



Så jag är ganska sur just nu.

Jävla Gratisbio.

Dumma, dumma gratisbio.

Det är en annars väldans bra gratissida, men nu blev jag faktiskt så grymt besviken. Dumma!

Det enda som är bra är väl att det finns väldigt många fler butiker nu, men vad gör det när man plötsligt står där med 200 kr mindre att handla för den här semestern???

Dumma Gratisbio.

Förändringens vindar?

Tänkte gå in på Gratisbio idag, men möttes av följande meddelande:



Jaha, då får jag väl återkomma tänkte jag.

Nu när jag skulle logga in på blogg.se insåg jag att även de uppdaterat sin sida med ny design. Är det förändringens vindar som blåser, eller vad är det som händer?

Badshorts och nytt syprojekt

Idag har vi tillbringat första semesterdagen med att cykla in till stan, för J hade i all stress och hast igår glömt att packa både shorts och badkläder.. Så det fick bli en liten shoppingtur in till stan –men han hittade inga shorts tyvärr. Däremot hittade han ett par badshorts och själv passade jag på att prova ett par turkosa badshorts bara för skojs skull. Sambon tyckte dock att de passade mig så pass bra att han bestämde sig för att köpa dem åt mig. De är supersköna, så jag blev verkligen jätteglad eftersom jag aldrig hade känt att jag kunnat lägga pengar på dem själv.

Bilden på shortsen får bli ganska liten, min mobilkamera
gör dem inte rättvisa på någon av bilderna jag tagit..

På vägen hem passerade vi den lokala röda korset butiken och utan speciellt köpsug småtittade jag bland kläderna medan J spanade in böckerna och glasen. Så drogs min blick till en helt underbart vacker kjol som satt på en provdocka. Jag gick dit och ryckte i den lite – en vacker gul-vit kjol med broderade blommor i ljust gråa, gula och beigea nyanser. Med spets längst ner. Eftersom den satt på provdockan gick jag efter ett tag vidare, men vände sedan om och drog lite i kjolen igen. Så för att kolla storlek och pris lossade jag försiktigt på kjolen – storlek L . När jag väl fått av kjolen tyckte jag att jag trots den stora storleken var tvungen att prova den, och visst var den för bred i midjan, men den är inte allt för svår att sy in och för 40:- blev den min. Helt underbar!
 

Kjolen - mobilkameran gör inte heller den rättvisa.
Jag måste skaffa en ny kamera snart!

Nine million bicycles

There are nine million bicycles in Beijing
That's a fact,
It's a thing we can't deny
Like the fact that I will love you till I die.

We are twelve billion light years from the edge,
That's a guess,
No-one can ever say it's true
But I know that I will always be with you.

Katie Melua - Nine Million Bicycles är typ helt grym. Jättefin låt, så lyssna!

Syverkstad!

Idag har det blivit världens syverkstad här hemma. Jag var lite sugen på att bli färdig med en kjol som jag tänkt göra, men eftersom sambons pappa skulle komma förbi vid ett och vi därefter skulle följa med honom till Blekinge så trodde jag inte att jag skulle hinna heller. Men jag tänkte att det kan ju inte skada att ha börjat, så kanske jag kan sy lite för hand sen eller nåt?

Men allting blir inte alltid som man tänkt sig. Sambon återlämnade sina vandringskängor eftersom de klämde lite grann och sedan har han varit runt hela dagen och kollat och provat kängor. Så jag har hunnit med att sy. Och nu, strax efter sex på kvällen är sambon och hans pappa på väg tillbaka från Malmö efter att ett par kängor äntligen inhandlats igen. (Jag fick detta mycket glädjande besked för en liten stund sen).

Kjolen är dessutom i princip färdigsydd sedan någon timme tillbaka. Jag är inte riktigt nöjd med ena sömmen vid blixtlåset och ska nog fålla upp den lite för hand senare, men annars blev den skitsnygg!!! Jag är väldigt nöjd, speciellt eftersom detta var mitt första större syprojekt helt själv.

Bild på kjolen kommer senare - nu är den nedpackad i väskan. Här kommer dock en smygtitt på tyget från
Stoff & Stils hemsida.
 


Nu bär det iväg till Blekinge och semester!! :)

Sömnlöshet

Vaknade och insåg att jag inte ställt klockan, så jag gräver runt i sängen efter mobilen. Hittar den i ett hörn. Klockan är fyra. Fyra!?! Inte undra på att jag fortfarande är trött. Tyvärr är allergin lite för jobbig, för näsan kliar och med en näsa som kliar och rinner så mycket som min just nu ibland så går det inte att somna om, så det är bara att gå upp för nässprayen och sedan vänta medan den börjar verka.

J har oftast också svårt att sova, fast av helt andra anledningar, så när jag gått upp går han också upp och nu sitter vi vid varsin dator och klockan är snart halv fem på morgonen. Stabilt eller vad? Fy vad jag är trött på den här allergin.

Rensning

Det här är en direkt fråga till lillasyster. Vill du ha något av nedanstående, eller ska jag kasta det?


Det är alltså:

* L'oreal - Liss control+ [mycket lite kvar i flaskan dock]
* Sunsilk - Aloe serum för vågigt hår
* L'oreal Studio - Hot straight [finns 2 flaskor, den ena halvfull]
* L'oreal Studio - Hot curls
* L'oreal Elvital Anti-breakage Hårkur
* Matrix - Sleek Look Smoothing system, dvs Iron smoother [nästan helt full]


Så, vill systra mi ha något av detta? I så fall tar jag med det till dig, annars kastar jag det. Du har till imorgon (tisdag) lunch på dig för att ta beslutet.

Älvor

Jag surfade runt och hittade en tävling där priset är ett presentkort på Casual Living, och ja, jag tänkte väl inte mer på det förrän jag såg en av produkterna på sidan - små älvor i gjutjärn. Fullkomligt underbara ser de ut att vara, så jag bestämde mig för att vara med och tävla, för I want! :)



Små, små fairies.. så fina är de..

Lösning på dagens i-landsproblem

Vi kom fram till att det kunde vara uppfriskande med en promenad, så jag snörde på mig vandringskängorna och vi begav oss till Willys för att inhandla smör, ägg och mjölk.

Väl hemma var jag så trött att jag inte trodde det skulle bli någon kaka ändå, men slutligen bestämde jag mig ändå för att ta tag i saken, så nu är kakan i ugnen! :) Lite sent på kvällen kanske, men vad gör det?

Dagens i-landsproblem

Jag är helt sjukt sugen på typ kladdkaka. Men utan vare sig smör eller ägg kommer man inte särskilt långt, speciellt inte när affären har stängt. I så fall måste man ta sig långt till nästa affär och det är ju jobbigt.

Hmm.. orka?

Söta skor



Fina. :)

Nu 2726 kr

Priset på kameran jag vill ha sjunker, mycket bra tycker jag, men fortfarande är det sjukt mycket pengar som jag egentligen inte borde göra av med. Å andra sidan måste jag ju helt enkelt ha en kamera - i alla fall när vi sticker till fjällen i augusti.. tänk att gå upp på Kebnekajse och sedan inte ha en kamera när man väl är där. Så kamera måste jag ha. Frågan är bara hur länge jag borde vänta.

*Priset i titeln är inklusive originalväskan som tillbehör.

Trevlig midsommar!


Den vackra midsommarkransen förra året - lite sloken - men fin.


Ha en bra midsommar allihop och ta det lugnt. :)

Fula kläder

Jag har sjukt dåligt med snygga kläder.

Anledningen är väl delvis för att jag aldrig egentligen köper nya nu för tiden. Och anledningen till det är att jag inte känner att jag kan lägga pengar på det, även om jag så skulle vilja. Så jag har dåligt med snygga kläder.

Och att hitta någonting att ta på sig på midsommarfesten är inte lätt, men efter många om och men har jag dock bestämt mig för vad jag faktiskt kan ha på mig på midsommarfesten - en ljus kjol och en mörkturkos top - de matchar kanske inte klockrent, men det gör ingenting annat heller.

Då, när jag väl har bestämt mig slås jag av tanken - jag har ju inga skor!!! Samtliga mina skor är väldigt slitna och dessutom väldigt svarta och definitivt inte särskilt mycket till finskor - och passar således inte alls passar till midsommarklädseln. Suck.

Men det får väl gå. Jag får vara fin en annan dag.

Lite ur gängorna..

Det är precis vad jag är idag. Lite ur gängorna. Igår var en lång dag som tydligen tog ganska hårt på krafterna, för idag har jag inte alls gjort många knop. Pajerna som skulle bakas har tagit flertalet timmar och pluggandet har gått åt pipsvängen. Jaja, man kan inte vara på topp alla dagar.

Sedan har jag lite smått panik över vad jag ska ha på mig på midsommar, dvs imorgon - jag har typ ingenting!!!

Landsflykt, alkoholinköp och tullnervositet...

Vi flydde landet igår. Jo, det är sant.

Redan i tisdags började förberedelserna - på stan passade jag på att länsa kontot på kontanter. Svenska sedlar. Utländska sedlar. Sedan gick jag dumt nog omkring på stan och höll nervöst i väskan - visste någon hur mycket pengar som låg där? När samtliga stadsärenden var klara bar det iväg till andra sidan stan för att hämta flyktbilen - en stor jäkla skåpbil utan fönster där bak. Och det kan jag säga, att jag kände mig lite halvkriminell i denna stora bilen, men jag insåg också att jag aldrig skulle använt den för att fly på riktigt - förstår inte alls hur bovar och banditer bär sig åt i alla filmer för att koordinera och köra fort i skåpbilar. Hursomhelst, bilen kom hem och parkerades även om föraren var lite skakis efter detta projekt att köra bilen bara genom staden.

Så igår gick vi upp ohälsosamt tidigt (att gå upp innan kl 5 på morgonen kan inte vara hälsosamt för någon) och innan kl 6 var vi iväg. Målet var Trelleborg och färjan till Tyskland.


Kö till färjan

I Tyskland begav vi oss till det slutliga målet - bordershop!! Pengarna handlades upp och det blev en väldig massa öl, cider, sprit och vin (ok, det är inte allt till oss utan till en förening). Det blev en del åt oss också - ett antal flaskor vin kom vi hem med och någon bag-in-box som är tänkt till kvällarna i sommarstugan.


Jag lovar, jag köpte bara en cider...



Hela dagen tog det, fyra timmar färja dit, fyra timmar färja hem och så några timmar där emellan när vi handlade på bordershop eller mest satt och väntade.


Hittade en mycket intressant likör i en affär en bit bort: Cannabislikör! Fast jag köpte den inte.. dock köpte jag en hallonlikör i en flaska formad som en fiol och med vackra målade blommor på, samt vaniljvodka och sourz apple till favoritdrinken, då de flaskor jag har i barskåpet höll på att ta slut.



När vi kommit över till svenska sidan igen, blev vi stannade av tullen som undrade lite vad vi hade i bagaget. Trots att vi inte hade mycket mer än vi egentligen får enligt rekommendationerna så blev vi hur skraja och nervösa som helst och hjärnan fick blackout när vi skulle berätta hur mycket vi köpt och ingen av oss kom visste alls på rak arm hur mycket det var. Hursomhelst stammade vi fram vad vi skulle ha alkoholen till och att vi faktiskt kommer att bjuda bort den (man får ju inte ta in och sälja..) och tulltjänstemannen undrade självklart hur detta egentligen var möjligt och vi stammade fram förklaringar och ditt och datt. Sen helt plötsligt släppte han iväg oss. Bara så där. Utan att kolla i bagaget (där vi kanske hade lite mer än vi borde) och lättade men mycket, mycket uppjagade körde vi därifrån. Efter ett tag var jag tvungen att stanna till vid vägkanten mest för att hämta andan och samla mig.

Hemma var vi sen inte förrän halv ett efter att ha dumpat alkoholen hos en kompis och lämnat tillbaka skåpbilen samt gått hem. Väl hemma satt vi nog en timme och försökte varva ner innan det var dags för sängen.

Det som var nu

En tanke for genom mitt huvud - jag borde kankse lyssna på DEN DÄR låten. Den som det var evigheter sedan jag hörde. Den som jag bara älskar att lyssna på. Låten som handlar om tiden. Tiden som går. För mig handlar den om livet.

Här är Det som var nu med Marie Fredriksson & Patrik Isaksson:

På blanka blad fyller jag en känsla
den stilla stunden känns ren och klar
när ögonblick blir en helhet
när allt bara är som varma ljus
när hjärtat klappar lugnt och tyst
och jag kan andas ut

Jag tittar ut ser tiden rusa
jag tänker på vad allt gick fort
jag ser mig själv i ålderns närhet
det känns ändå bättre nu än då
när hjärtat klappar lugnt och tyst
och jag kan andas ut

Allt de som va nu flyr bort
ta vara på de lilla blir stort
allt rusar iväg jag vänder mig om
de som va nu är långt bort

Och kvällen kom dagen var till ända
än en gång gick allt för fort
jag lägger handen på min kära
jag somnar in i hans famn
mitt hjärta klappar lugnt och tyst
och jag kan andas ut

Allt de som va nu flyr bort
ta vara på de lilla blir stort
allt rusar iväg jag vänder mig om
de som va nu är långt bort

Allt de som va nu flyr bort
ta vara på de lilla blir stort
allt rusar iväg jag vänder mig om
de som va nu är långt bort

Det som va nu är långt bort
det som va nu är långt bort
så långt långt bort


Gå på bio gratis!

Gratisbio

Gratisbio är helt enkelt en sida där du själv, enbart genom att klicka på länkar, delta i undersökningar, registrera dig till nyhetsbrev eller ta del av andra förmånliga erbjudanden, tjänar poäng till biobiljetter, presentkort etc. Du får även poäng genom att blogga om Gratisbio och värva nya medlemmar.

Så, bli medlem i Gratisbio idag! :)

När du väl har blivit medlem är det bara att börja samla poäng. Är du precis som jag en så kallad "fattig student" kanske du inte vill ta del i erbjudanden som kostar pengar. Som tur är finns det mängder av erbjudanden som inte kostar dig ett öre!!! Själv har jag samlat mina poäng genom att besöka hemsidor, delta i undersökningar eller genom att få gratisprover hemskickade. Två tillfällen har jag använt mig av rabatten man kan få genom Gratisbio när jag har handlat på nätet. Och eftersom jag ändå skulle beställa linser och den där boken så var det ju bara kanon att jag kunde få poäng för det också. :)

Så ha en trevlig - gratis - biosommar!



Just nu har Unibet dessutom ett generöst erbjudande för medlemmar hos Gratisbio - om du sätter in 150 kr på Unibet får du 150kr extra att spela för. Dessutom får du ett presentkort på 300 kr i valfri butik. (Det innebär att du betalar 150 kr och får 300 kr att handla för + att du kan spela upp de övriga pengarna på Unibet och kanske vinna ännu mer..)

Sätt in minst 150 kr och få ett presenkort på 300 kr samt 150 kr extra att spela för

Saffran är dyrt!

Iväg till mataffären. Brödhyllan. Grönsaksdisken. Ner med potatis, tomater, avokado och banan i korgen. Kyldisken. Kesella och crème fraiche. Och så fetaosten. Bara saffranet kvar, så iväg till kassan. Betala. Packa ner varorna i påsen. Gå hem.

- Nu glömde vi saffran.

Tillbaka i affären.

- Jo, vi skulle ha ett paket saffran också.

- Ok, 36 kr.

Efteråt funderar vi på priset. 36 kr?!?! Brukar inte ett paket saffran kosta typ 12kr, eller max typ 20? Så, vi traskar tillbaka till affären för att dubbelkolla - kassörskan kanske slog in dubbelt? - men med samma resultat. Ett paket saffran kostar verkligen 36 kr!

0,5g saffran för 36 kr, när steg priset på saffran så mycket?

saffran santa maria

Förutom att allt mjöl hamnade på golvet så är det bra

Lagar mat. Makaroner och någon röra med ädelost (som senare visar sig vara oätlig), och känner att röran behöver redas med lite mjöl för att tjockna. Fram med mjölet. I med mjölet. Plocka undan mjölet. Och då - har den där mjölpåsen vikt sig på något konstigt sätt, och jag inser att jag strör mjöl över hela köket - skafferiet, spisen, bänken, kylskåpet, golvet. Så jag vänder automatiskt i rörelsen och försöker få bort mjölpåsen från skafferiet mot diskhon. Med resultatet förstås att jag strör ännu mer mjöl omkring mig.

Suck.

Nu är det väl bara att städa då..



Lyckades förresten få till en ganska cool svartvit bild.

Storbloggare

Jag har aldrig varit särskilt intresserad av att läsa storbloggares bloggar, jag menar - hur kul är de egentligen? Hursomhelst råkade jag springa på en annan blogg, skriven av en tjej som faktiskt läser Blondinbella, Kenza och vad de nu heters bloggar. Anyhow, jag gillar tonen i hennes inlägg när hon kritiserar dessa patetiska storbloggare (fjortisar?). Check out Bitchie på:

www.nbitchie.blogg.se

Den eviga bloggdesignfrågan..

As mentioned before så är jag (som vanligt) ofantligt trött på denna bloggs design. Den är för mörk, för mycket och helt enkelt inte särskilt rolig. Den ser liksom överarbetad ut. Och det viktigaste är kanske att jag inte gillar den.

Så, jag funderar på hur jag vill ha det, för risken att jag gör en riktig plottrig sak och sedan fortfarande inte är nöjd är ganska stor. Men jag vet faktiskt inte.

För tillfället ser designen ut så här (dööööh) - lite för mörk, lite för intetsägande enligt min mening.



Först tänkte jag att jag skulle ha bort löven - because I don't really like them - och strukturerade om lite..

Design till fairy.blogg.se


Sedan tyckte jag ändå att det blev alldeles för mörkt med det svarta, så jag testade med grått..

Designide till fairy.blogg.se


Men fortfarande känner jag att det inte alldeles kommer bli rätt, och jag kommer tröttna snabbt, även om jag gillar den gråa idén. Så jag fortsatte fundera, och undrade sen om jag kanske istället borde försöka fixa till något enklare.. för att skippa plottrigheten, så jag testade litegrann.. men jag vet inte.




Sanningen att säga så ser den sista faktiskt lite bättre ut i sådant här miniformat än i storformat. Även om jag inte sätter designen här så kommer jag nog få användning för den.

Vad ska jag testa härnäst???

Kan inte låta bli...

...att lukta på min tumme. Den luktar underbart av vanilj. Och riktig vaniljstång blev det också i den varma chokladen som fick bli dagens kvällsmat. :) Tyvärr smakade den inte så mycket vanilj.

Anledningen till att jag var framme med vaniljstången (som tydligen var utgången) var att jag var tvungen att ha i den i mitt lilla projekt, men mer om det en annan gång. ;)

Vanilj doftar i alla fall otroligt gott!

vaniljstång

Pasta & karljohan

Creme Bonjour Karljohansvamp
Ibland kräver kokkonsten så lite. En tallrik pasta och Crème Bonjour Cuicine med Karl Johansvamp & Champinjon.



Det enkla kan vara så väldigt gott ibland. :)

Förbannade ögon, dumma näsa...

Inte undra på att jag är trött och hängig på grund av täppt näsa, kliande ögon, rinnande näsa, svidande ögon, kittlande näsa, svullna ögon. Inte undra på att jag går omkring och nyser. Inte undra på att jag inte sover så bra och att jag är så ofantligt trött.

Pollenprognos

Jag H-A-T-A-R det här.

Brödbak en söndagförmiddag

Ok, jag har faktiskt fått gjort en hel del idag. Förutom bubbelplasten då. Alltså på riktigt. Jag har tvättat, sytt klart en tygpåse att ha mina syprojekt i, städat under sängen, bakat morotsbröd, suttit i parken och läst bok och nu senast varit och tränat.

Jösses, vad ambitiöst.

Tänkte publicera en bild på det fina brödet - J var imponerad över att det blev så mycket snyggare (och godare) än de bröd han bakat på senaste tiden. Fast han ville inte riktigt erkänna det.
Morotsbröd

Morotsbröd
Morotsbröd


Min syster har förresten skrivit om att hon gillar att jag uppdaterat min blogg en del på sista tiden - så då får jag väl fortsätta med det ett tag då.

Bubbelplast

Produktiv dag idag.

Jag har smällt minst 100 bubblor i en bubbelplast som jag hittade under sängen.

Otroligt produktivt.

Gorgeous..

I could probably not ever wear them to anything, but these are cute...


(Hittade dem som framsidebild på en tävling.. )

Uppehåll?

Här går man och väntar på de där störtskurarna som borde komma.. men enligt DMI (Danmarks Meteorologiska Institut) så regnar det visst mer i Danmark. Oss har regnet bara snuddat vid under eftermiddagen och kvällen. (Lund ligger förövrigt typ där vid bukten in i västra Skåne..)

regnväder

Jag hoppas det håller upp imorgon med. Vi ska till Malmö och sedan ska det grillas på kvällen. Men det är nog att hoppas på för mycket...

I väntan på regn...

Jag hörde att det skulle bli regn...

Paraply idag? Svar: Ja

Miljömedvetna studenter?

Nu i studenttider brukar staden intas av sjungande studenter som trallar, skriker, väsnas och skrålar på stan. De åker runt i sina bilar eller hökärror och livet är helt utan bekymmer. Runt, runt kör dessa ekipage och det tutas och visslas.

Det var precis så det såg ut på stan idag - förutom på en liten detalj. Föreställ er ett gäng studenter - vitklädda, med blommor, nallebjörnar och studentmössor. Med visselpipor och tutor. Ett gäng studenter som åker omkring på ett traktorsläp. Fast sen tar ni bort traktorssläpet. Studenterna här åkte inte runt alls, de gick i sina grupper och skrålade istället. Inte någonstans såg jag ett enda fordon, utan det var gruppkaravaner som gällde. Lika mycket skrålande och tutande såklart, men definitivt lite mer miljömedvetet.

studentmössa
Fast det tänkte nog inte studenterna på...

Kaffe!!

Nybryggt kaffe.
En liten skvätt mjölk.

Och den där första lilla sippen får mig alldeles lyckligt nöjd.
Mmmmm...

kaffe

Jag är inte en person som dricker kaffe flera gånger om dagen. Inte heller är jag en person som dricker kaffe varje dag. Mitt kaffedrickande är mest beroende på tillgång. Finns det kaffe så dricker jag gärna en kopp, men hemma är kaffebryggaren nedpackad i något hörn och eftersom jag är den enda kaffedrickaren i hushållet har jag inte heller något behov av att leta fram bryggaren ur sitt gömställe.

När kaffe dock är tillgängligt i någon annans bryggare inte allt för långt bort, så passar jag på. Och jag njuter. Att kaffe kunde vara så otroligt gott kunde jag inte tänka mig när jag började för några år sedan.

Kaffe

Och ibland funderar jag ändå på om kaffebryggaren där hemma som bor någonstans bland alla andra prylar, kanske ändå inte förtjänar sin plats i köket? I en större lägenhet skulle den ha en självklar plats bredvid vattenkokaren.

Är det där en kaktus?

Hittade ett inlägg i en blogg (tyvärr har jag tappat bort bloggen) som skrev om dessa coola kaktusprydnader. Jag skulle inte ha något emot att ha en sådan i lägenheten, de är ju jättehäftiga :)



Men ack så dyra.. så man får nöja sig med att titta på bilderna. :) De finns här.

Fyllepack?

När vi kom till Linköpings resecentrum i fredags möttes vi av den här skylten bland cykelställen..

Fylla tack, resecentrum i Linköping

Sjukt rolig tyckte jag och var framme med mobilen och fotade. När vi sedan i måndags var på väg att lämna staden igen hade texten bytts ut.

Resecentrum Linköping

Väldigt kul. :)

Eländiga krämpor är inget för farmor

Passade på att besöka farmor när vi var i Linköping. Farmor är 88 år och bor på ett servicehem där hon har en egen lägenhet men folk som kommer och hjälper henne med större delen av de vardagliga sysslorna. Servicehemmets personal kommer ibland och tar ut farmor på en promenad och ibland går farmor ner till servicehemmets eftermiddagsfika.

När vi är på besök och precis har tagit oss igenom en halv vetekrans och ett antal chokladfingrar berättar farmor om hur tråkigt detta eftermiddagsfika på servicehemmet egentligen är. ”Vi brukar väl som mest vara runt 14 pers” säger hon. ”Men det är så mycket krämpor… suck, alla har så många krämpor, så det är ju inte så roligt”. Farmor själv har väl sina egna bekymmer – hörseln är dålig och lederna är inte som de brukade vara. Det blir så när man blir gammal. Men hon är klar i huvudet och inte kan det vara kul att lyssna på sina medmänniskors beklaganden över diverse krämpor var och varannan dag, det förstår ju vem som helst.

Farmor klagade dessutom på att fler och fler reklamutskick, tidningar och tv-sändningar hänvisar till internet - "Vill du veta mer, kolla på vår hemsida www..." - och farmor har inget internet. Anledningen är inte att hon tillhör en generation som har svårt för datorer eller tycker att internet verkar krångligt. På gymnasiet var min klassföreståndare sjukt imponerad av att jag hade farmor som mailkompis. Nej, min farmor har inget emot datorer, men hon tycker däremot att det där bredbandet är så förbaskat dyrt - 250kr i månaden fick hon betala innan hon sa upp det. Så nu har hon inget internet, för så lite som hon använder nätet är 250kr dyrt. Borde det inte finnas något billigare alternativ? Om man bara är ute på nätet någon gång i veckan maximalt..?

Vetekransen är nästan helt slut och asken med chokladfingrar är tom när vi sitter och lyssnar på när farmor berättar om förr, om sommarstugan, om boden som står nere vid sjön efter att den hämtats från en park i flybo där den använts som skjutbana (ungefär som på olika tivolin idag där man skjuter på nallebjörnar och plåtburkar). Hon berättar att hennes söner (min farbror och min far) är intresserade av att hon berättar om historierna från förr - så att de skrivs ner och dokumenteras. "Det är nog enklast om de skriver ihop frågor och intervjuar mig" säger farmor, "för jag tänkte att jag skulle skriva ner allt, och jag har börjat, så jag har tre sidor liggande någonstans.. men jag vet inte var". Jag ska pressa min kära far så att de får till de där intervjuerna.

Tillsist blir vi tvugna att gå eftersom vi har ett tåg att passa - annars hade vi kunnat sitta där länge än. :)

Syren




Nä, det kan nog vara jobbigt att bli gammal..

Tant som stretchar

Tjejvättern!

Var iväg till Motala och cyklade Tjejvättern under helgen som var. Jag verkar ha någon bisarr idé om att det är kul att cykla, för varje år känns det helt självklart att jag ska "cykla i år igen". Totalt har det nu hunnit bli 13 varv, och fler lär det bli.

I år var dock lite annorlunda än tidigare år, för arrangörerna hade beslutat sig för att det var dags att lägga om banan litegrann och vi fick starta cyklingen söderut från Motala. Detta innebar dock att man äntligen fick se Vättern under cyklingen, vilket var ett stort plus. Själva banan är nu ganska flack, förutom sträckan över Omberg - något många (inklusive mig själv) säkert svor över när de under den två kilometer långa uppförsbacken tog sig 80 meter högre över havet. Stolt kan jag dock säga att jag cyklade hela vägen. :)

Uppe på Omberg var det vackert, riktigt vackert och resterande mil var ganska lättcyklade. Dock kändes det lite i benen efteråt att jag för första gången i mitt liv cyklat 10 mil. Arrangörerna passade nämligen på att utöka banans längd i och med den ändrade sträckningen, så numera är det 10 mil som gäller istället för 9 mil.

När jag kom i mål fick jag en
Buff med Tjejvätterntext i present av min farbror, och jag har faktiskt gått och spanat på en sådan (dock inte med text från Tjejvättern, men ändå) eftersom jag tycker det verkar vara alldeles utmärkt prakiskt att ha bland annat i fjälllen när man vandrar. Så jag blev glad. :)

Tyvärr har jag inga bilder från helgen, eftersom min kamera är som den är.. så jag har lånat en bild från vätternrundans hemsida..


Omformad design...

Jag tröttnar alltid, eller så blir designen helt enkelt aldrig tillräckligt bra. Just nu är jag trött på den här, så den kommer att formas om. Tyvärr vet jag inte ännu hur jag vill ha det, och troligtvis kommer det att bli alldeles för plottrigt, jag har en tendens att få designen att se plottrig ut. Hursomhelst, just nu lutar det åt någonting sånt här:

Designide till fairy.blogg.se

Hur plottrigt blir det? Kommer det bli bättre eller sämre. Jag tänkte först att bakgrunden skulle fortsätta vara svart, dvs såhär:

Design till fairy.blogg.se

fast jag tror faktiskt att det blir för mörkt, precis som jag insett att det är nu. Kanske borde det bli ännu ljusare?

Vi får se vad som händer (och fötter..) :)

Bio-sugen?

Bli medlem i Gratisbio

Tycker jag definitivt du ska bli! :)

Just nu har Unibet dessutom ett generöst erbjudande för medlemmar hos Gratisbio - om du sätter in 150 kr på Unibet får du 150kr extra att spela för. Dessutom får du ett presentkort på 300 kr i valfri butik. (Det innebär att du betalar 150 kr och får 300 kr att handla för + att du kan spela upp de övriga pengarna på Unibet och kanske vinna ännu mer..)

Sätt in minst 150 kr och få ett presenkort på 300 kr samt 150 kr extra att spela för

Så, bli medlem i Gratisbio idag! :)

Jakten på en ny kamera - del 2

Jag har varit i Linköping i helgen och har passat på att springa in i diverse Expert-butiker för att få känna och klämma på de kameror jag intresserat mig för. Och efter att ha fingrat lite på olika modeller, måste jag tyvärr säga att det är den dyraste av dem jag fastnat för - Canon Digital Ixus 100IS. Precis den kameran jag läst om och skrivit om innan.

Canon Digital Ixus 100

I butik insåg jag att knapparna kanske är lite små, men jag har å andra sidan inga problem med det. Kameran verkar ta grymt bra bilder! Och framförallt väldigt bra närbilder.

I want! Tyvärr är väl billigaste på nätet runt 2700:- och jag inser att jag skulle vinna på att köpa ett extrabatteri och definitivt så borde jag köpa en väska till kameran. Och då blir det ännu dyrare. Och när man inte har så mycket pengar är det svårt att bestämma sig.

Men jag vill ha den!! Hur gör jag för att ha råd?

Läsare?

Hur får man egentligen folk att läsa ens blogg? Inte för att jag vet om här står något intressant att läsa, men om ingen ens tittar hit så kan ju ingen ens upptäcka att det inte finns något intressant att läsa..

Har du några tips Mållgan??

Nej tack!

Telefonen ringer.. displayen visar dolt nummer.
    - Hej..?

    Tystnad

    - Hallå..?

    - Ja, hej, jag heter .... och jag ringer från .... Du har ju tidigare mottagit produkter från oss, och sedan sa du upp det och angav att anledningen var en kostnadsfråga. Stämmer det?

    - Eh, ja.

    - Men i övrigt var du nöjd med produkten?

    - Eh, ja, jodå. (Känner här att jag inte orkar gå in på någon förklaring till att jag inte gillade det alls, så tänker att det är väl enklast att hålla med...)

    - Jo, det var flera av våra kunder som har lämnat samma svar och nu har vi därför lyckats sänka priset till halva priset. Detta på grund av att vi skippat en del mellanhänder.

    - Jaha. (Väntar på att hon ska erbjuda mig att återuppta prenumerationen, vilket jag inte vill)

    - Bor du kvar på samma adress?

    - Eh, nä.

    - Nähä, var bor du då då?

    - [uppger gatans namn]

    - Är det något nummer där?

    - Eh, ja... [uppger lite motvilligt ett nummer]

    - Då kommer du att få det här paketet varje månad för 99kr. Och som medlem har du...

    - Eh, va? Men jag vill inte ha det.

    - Nähä (försäljaren låter uppriktigt förvånad). Varför inte det?

    - Jag är inte intresserad.

    - Jaha, då får jag be att tacka för mig..

När jag nu försöker vara artig och åtminstone lyssna på erbjudandet istället för att avbryta direkt eller slänga luren i örat på tjejen, så försöker hon pracka på mig en prenumeration utan att ens fråga mig om jag vill. Så kan man väl inte göra???

Jag avskyr dessa förbannade försäljare!!